O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LÁZEŇSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ - 1. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 13 květen 2024
Přejít na obsah
LÁZEŇSKÉ ZPRAVODAJSTVÍ - 1.
Strana 2
Strana 3

 


Tímto pobíháním po lázeňském hotelu  jsem se zabavila do doby, než už byl můj pokojíček k dispozici. Jsem v pátém patře poslední budovy připojené k hotelu, v malém podkrovním království na konci chodby.

Nestěžuji si na nic, je to fajn, mít soukromí a současně nikoho neobtěžovat, užiji si to.

 

 

Císařské lázně 


Dnes jsem si prohlídla Císařské lázně...

 

 

 

 

O LÁZNÍCH CÍSAŘSKÝCH - OD ZAČÁTKŮ PODNES


Budova lázní byla dokončena v roce 1895 a za sto let fungování prošly jejími zdmi stovky tisíc lázeňských hostů, i významných návštěvníků a státníků. Na konci minulého století byl však lázeňský provoz ukončen, budova byla jen příležitostně využívána pro různé společenské a kulturní akce - a postupně chátrala.


V roce 2019 zahájil vlastník stavby, Karlovarský kraj, celkovou rekonstrukci Císařských lázní (prý stála asi miliardu). Během téměř čtyřleté obnovy byla budově vrácena její historická podoba a do lázní se opět vrátil život. 
Jako národní kulturní památka připomínají Císařské lázně v Karlových Varech zlatou epochu evropského lázeňství a svou zdobností a bohatou uměleckou výzdobou demonstrují význam a bohatství Karlových Varů na přelomu 19. a 20. století.

 

Dnes zde najdete moderní muzejní expozici zaměřenou na lázeňství,prohlédnout si můžete i všechny reprezentativní prostory, včetně Zanderova sálu, historických čekáren a odpočíváren. 

 

Karlovarský symfonický orchestr | Karlovy Vary Region Card

 

Uprostřed lázní, v historickém obslužném dvoře,

byl vybudován moderní multifunkční společenský sál, který je domovskou scénou Karlovarského symfonického orchestru.

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]