O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY PDF Tisk E-mail
Pátek, 05 leden 2024
Přejít na obsah
FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
Strana 2

 

Recept vyžaduje uvařené uzené maso.

 

Uzené maso se vaří tak, že se vloží do studené vody, přivede k varu, voda se slije (odplaví nečistoty), nalije se nová a teprve v ní se maso uvaří doměkka.

Počítá se 1 hodina času na 1 kg váhy masa.

Vývar z uzeného masa lze použít výhradně tehdy, pokud se jedná o maso s dobrým původem a poctivě uzené.

Vývar z éček, která imitují uzenou chuť, jíst myslím nechcete.

 

Suroviny

·         250 g fleků (nevařených)

·         250 g vařeného a obraného uzeného masa

·         4 vejce

·         1 kelímek (200 g) smetany ke šlehání

·         1 kelímek (200 g) zakysané smetany

·         2 lžičky soli

·         2 stroužky česneku

·         5 snítek hladkolisté petrželky

·         15 g strouhanky (vrchovatá lžíce)

 

Na přípravu pekáčku

·         1 lžíce sádla

·         2 lžíce strouhanky

Postup

1.     Dejte vařit 2,5 litrů vody. Jakmile začnou vřít, osolte lžičkou soli, přisypte fleky a podle návodu na obalu je uvařte úplně doměkka. Sceďte, propláchněte studenou vodou a to tak, že důkladně, a nechte je odpočívat. Do dalšího postupu je potřebujete vychladlé, nanejvýš vlažné.

2.     Oddělte žloutky od bílků. V míse metličkou smíchejte žloutky, půl lžičky soli a zakysanou smetanu. Jakmile vznikne hladká směs, přilijte smetanu a znovu promíchejte. Ochuťte rozetřeným česnekem a nahrubo nasekanými lístky petrželky. Maso nakrájejte na centimetrové kostky a společně se strouhankou, téměř vším zbytkem soli a těstovinami vmíchejte ke smetanovému základu.

3.     Troubu začněte předehřívat na 190 stupňů s horkovzduchem (nebo 210 bez něj). Střední pekáček (na 4 porce šunkofleků) vymažte sádlem a vysypte strouhankou. Bílky a zbývající špetku soli vyšlehejte na sníh, který je sice tuhý, ale ne suchý a drolivý, prostě nezapomeňte přestat šlehat včas.

4.     Třetinu sněhu vyklopte k těstovinové směsi a velkou lžící velkými tahy jemně promíchejte ode dna, aby se vše co nejlépe spojilo. Na dokonalost nehleďte. Jakmile už nebudete vidět velké bílé kusy sněhu, přidejte i zbytek a pokračujte dál v míchání. Přestaňte hned, jak směs začne vypadat stejnoměrně. Čím déle budete míchat, tím méně vzduchu ve sněhu zbude, protože sníh ztužený pouze solí je dost nestabilní.

5.     Směs rozetřete do pekáčku a ten pečlivě zakryjte alobalem. Vložte do nahřáté trouby a pečte 45 minut.

6.     Po uplynutí času sejměte z pekáčku alobal. Pokud máte rádi šunkofleky zapečené se sýrem, teď je ten správný čas posypat jim povrch kouskem dobrého strouhaného sýra. Zapékejte ještě 10-15 minut při stejném nastavení trouby, až povrch zezlátne, jak to máte rádi.

7.     Před rozkrájením nechte 5 minut vychládat ve vypnuté a pootevřené troubě a pak ještě 5 minut na lince. Podávejte s kyselou okurkou nebo s okurkovým salátem.

 

 

Báječné dobré pochutnání

všem přeje Florentýna

 

 
Komentáře (3)add feed
... : Josef Kouba
Žena je vyučená kuchařka. Já jsem na tom jen o asi 20% hůře vzdělán. Mám velkou sbírku kuchařek (knih) z celého světa. Nyní je vše na internetu. Uvařit těstoviny na doraz a poté je dalších 45 minut vařit (zapékat)ve směsi smetany a vajec tak to jsou opravdu rozvařené fleky.
Jdu do toho dle vašeho receptu a zítra podám zprávu. Normálně se fleky, či kolínka čerstvě scezená obohacená šunkou, okamžitě dají do trouby a v průběhu pečení zalévají asi na 3x vejci s rozšlehaným mlékem.
Konečný výsledek jsou krásně opečené všechny stran. Je jich celkem 6.
leden 07, 2024 09:55
... : *deeres*
Šunkafleky nemusím, ale zkusím, protože Halina Pawlowská má heslo: "I když bude letos všechno v řiti, ať jsme alespoň syti."
leden 07, 2024 11:01
... : Josef Kouba
Zkusil jsem dle receptu a šunko-fleky byly vynikající.
leden 09, 2024 00:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]