O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PODNÁJEM PDF Tisk E-mail
Pondělí, 09 říjen 2023
Přejít na obsah
PODNÁJEM
Strana 2

 

 

Dopadlo to přesně tak, jak jsem očekávala: na druhé straně se přímo rozeřvalo ticho, které po chvíli milý zájemce přerušil s tím,  že z „tohoto obchodu nic nebude" a urychleně se vytratil.   

Uvědomila jsem si, že bych bývalo mohlo velice rychle přijít k odbornému vystěhování všeho, co v bytě je. Za pár dnů mi znovu zavolal pan Zemánek, moc se omlouval, a jestli by přeci jen nemohl přivést jednu mladou rodinu s malým dítětem.

Dobře, tak jo... 

 

Když se ozval zvonek a já otevřela, stál přede mnou on a tři mládenci v rozpuku cca 23 let.

„Tak který z vás je manželka a který dítě?" to už jsem se totiž bavila. 

 

Zemánek jen zakroutil očima, rychle mne odtáhl stranou, a že prý jich objednal víc a že tohle jsou studenti a pak má ještě jedny, a ti manželé s dítětem že přijdou až jindy.

A už se hrnul dovnitř. No, byt jsem potřebovala pronajmout, tak jsem je pustila dovnitř. Přiznávám, že se mi představa studentských mejdanů nijak moc nelíbila, ale protože jsem teď dlouho nebyla mezi lidmi, tak proč se se zájemci nepobavit...

 

Kupodivu mě kluci příjemně překvapili. Velmi slušní a milí, ještě prý k nim patří sestra jednoho z nich, která zase s tím dalším z trojice chodí. A prý spolubydlí už delší dobu, snad od studií, takže jsou taková fajn sžitá parta.  

V duchu jsem se rozhodla, že už nebudu nikoho dalšího hledat. Ale pan Zemánek prohlásil, že  končíme, jim že dá vědět, jak jsem se rozhodla, a oni se taky mají doma rozhodnout, mládence vyprovodil a přivedl dalšího abonenta. 

Zase studenta. Toho jsem také provedla bytem, ale v podstatě jsem byla rozhodnuta.Mj. studentovi se to nakonec zdálo moc velké a vycouval.

O všem. 

 

Panu Zemánkovi jsem sdělila, že chci poznat všechny, kteří tam budou bydlet, a proto se chci sejít i s tou poslední ze čtveřice předchozích studentů, onou dívkou. Ať jí dá na mne telefon, že si s ní chci alespoň kratince promluvit. 

 

A pak jsem se ho začala vyptávat. Jestli má nějakou smlouvu ohledně případného pronájmu a zda by mi ji mohl poslat k nahlédnutí. (Poslal. Smlouva nic moc, v podstatě by si na ní v případě průšvihu právníci smlsli. Jednoznačně by ji prohlásili za neplatnou, takže rozhodně pro mne nepoužitelná. Ještě štěstí, že mám svou.)

 

Když mi zavolala ona dívka, zeptala jsem se jí, jakou dohodu či smlouvu atd. s panem Zemánkem mají, jak se o mém bytě dozvěděli, co jim řekl, atd.  Nu, a pak jsem se právě vykulila: Můj byt byl inzerován v několika serverech, viděli i mé fotky... A prý mu musí dát jeden měsíční nájem a jeden navíc, jako kauci. A žádnou smlouvu či dohodu s ním nemají, o něm nic nevědí, jen to jméno, ale doklady žádné neviděli, takže… 

 

Uznejte, není to dokonalý způsob,

jak přijít k  dobrému příjmu?

 

 

 Mj. dotyčný pan Zemánek se nikomu z nás zúčastněných nijak nelegitimoval, neřekl, jaké konkrétní  realitky je zaměstnancem, jen se tak hezky uculil… Jemu prý každý věří, on to dělá už osm let a vždy každý zaplatí! 

 

P.S. Tohle je zážitek už starého data, byt jsem pronajala oněm studentům a od nich vzala jen tu kauci, která jim po skončení pronájmu byla vrácena. Zakrátko se kamarádka vrátila, a nakonec byla s podnájemníky spokojená.

 

Studenti dostudovali a dnes tam bydlí její syn s rodinou.

 

d@niela

 

Komentáře (3)add feed
... : *deeres*
Máš kliku, že jsi opatrná a nejsi padlá na hlavu. Osobně si nejsem jistá, že by se mi někdy nepodařilo naletetět, třeba jenom ve snaze někomu poskytnout pomoc.Stačí moment překvapení a když to jednomu dojde, je už pozdě. A to jsem hodně opatrná na nečekané výhodné nabidky, ale šmejdů je plno a neustále své metody zlepšují.
říjen 10, 2023 06:12
... : mamča
Byty na trhu chybí. Spousta lidí si drží byt jako investici, nebo pro dorůstající děti, a radši platí režii prázdného bytu, než by si tam pustili nájemníky. Není divu, když nájemníci mají podle našich zákonů více práv, než majitel.
Ten majitel, který byt za svoje zdaněné peníze koupil a zrekonstruoval, má najednou plnit "rozkazy" nájemníka ? A bude hůř. Např. Piráti mají spoustu nápadů, jak majitele neobsazených bytů osolit.
říjen 10, 2023 09:37
... : Josef
Myslim, že o tomhle jsem tady psal asi před rokem. Současná legislativa v týhle oblasti je uplně na palici!!! Ale je to vlastně uplně fuk, protože i po soudnim rozsudku po třech letech od podání, je domožení se práva nemožný. V riziku, který je vpodstatě nepředvídatelný, jsou jak majitel, tak nájemník. Něco málo řeší pro majitele platba dva měsíce předem a taky kauce, to hned ve dvou rovinách. Zaprvé aspoň nějaký finanční zajištění proti prvotnímu neplacení, event. devastaci. A zadruhý, jednorázově zaplacená prvotní částka kolem 50 tis. už dost snižuje možnost, že se do kvartýru nastěhuje holá zadnice. Jistota pro nájemníka na jeden rok (teď je návrh na 3 roky), je zase absolutně nedostačující, i při dohodnutym automatickym prodlužováním.
Dřív dostal nájemník do ruky dekret, a pokud nebyl problémovej, měl ho na doživotí. Proč to nejde dneska, to nechápu.
HLAVNĚ, ŽE MÁ FIALA VIZE!
říjen 12, 2023 07:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]