O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NAROZENINOVÝ RAMEN PDF Tisk E-mail
Středa, 26 červenec 2023
Přejít na obsah
NAROZENINOVÝ RAMEN
Strana 2

 

 

Součástí  této polévky bylo i vepřové maso, respektive vařený a osmahlý vepřový bok. Ramen se připravuje z několika druhů masa, tento recept byl tedy s plátky vepřového. Musím přiznat, že mi tohle maso v konkrétně této rodině připadalo velmi neobvyklé, protože se všichni stravují nadobyčej zdravě a vyváženě, a do toho mi zrovna bůček nezapadal. Přiznám se, že však byl jednou z prvních ingrediencí, kterou jsem snědla. Inu, lahůdka.

 

 

 

Ale jak se den pomalu přesouval do pozdnějších odpoledních hodin, bylo jasné, že se "něco" chystá... Niki připravila - prostřela - stůl, nové prostírání, vyndala krásné hluboké japonské mísy (a to já už se zalekla), japonské hůlky... Mj. umíte s nimi? Já to nikdy nezkoušela, i když musím přiznat, že několikery doma mám. A ani nevím, kde se mi tu vzaly... Naštěstí vedle nich ležela vždy i lžíce.

A pak už naservírovala jídlo, zavolala nás - tedy maminku-oslavenkyni, bráchu Kryštofa a mne. 

 

Byl to vskutku zajímavý zážitek. I když jsem ještě nikdy nic podobného nejedla, bylo to dobré a příjemně chutné. Jen to množství! Tohle kvantum polévky bych vřele uvítala v zimě, po několika hodinovém lyžařském vyčerpání. Ale v době, kdy se cíleně scvrkávám žaludek? Kdy se živím jogurty a saláty?  Naštěstí jsem nebyla jediná, komu to kvantum té lahody nevklouzlo do těla komplet. Takže jsme měli každý v lednici svou misku s dávkou na další den... Plánuju, že si v zimě tuhle báječnou a velice zdravou polévku budu také vařit. 

 

 

 

 
Tak ještě jeden, závěrečný pohled
 
Je neuvěřitelné, že i naservírování ramenu bylo přesně podle toho, co si kdo vybral, že má rád, že mu chutná. Případně, co by neuvítal. To, co jsem si zaškrtla já (přiznávám, že jsem v té chvíli ani moc

nevěděla, "ocogo",  takže některé ingredience, které bych třebas v polévce nečekala, jsem nezaškrtla. Ale - už se těším, až zase budu jíst ramen další. 

 

Třeba mi ho Nikolka uvaří k mým podzimním narozeninám ...

 

P.S. A to ještě připravila skvostný dort - tiramisu.

       Přiznávám se, že jsem jeden kousek snědla... Nešlo odolat.

 

 

d@niela
 

Komentáře (3)add feed
... : Josef
Tak já na žrádlo nijak zvlášť nejsem, ale co jsem si přečet o tý polívce Ramen, zřejmě to odkoukali od mý kuchyně. Poblívku dělám taky jako jedinej chod, způsobem, že nedělám polívku s nudlema, ale nudle s polívkou. Silnej kuřecí vejvar s celou nevoloupanou žlutou cibulí (tu pak vyhodim), spoustu zeleniny ze zmrdlýho pytliku, nějaký přísady koření a sůl, po 90 minutách varu kuře vylovit, vobrat a naházet zpátky. Kopec nůdlí uvařenejch vedle a prolitejch do studena do větší misky a zalejt vařícim vejvarem s vobranym masem a zeleninou. Tak to je muj Ramen, kam se hrabe nějakej šikmáč!
červenec 27, 2023 05:45
... : andrea
Tak jsem si o tom něco vyhledávala, a zjistila jsem, že ty nudle nemusím dělat, ale můžu si je koupit, tedy přesně ty potřebný, stejně jako většinu potřebných ingrediencí. Docela mne to nalákalo. Až bude přeci jen víc chladno, tak to zkusím. Díky za nápad.
červenec 27, 2023 14:16
... : Franta
"Japonci, jako buddhisté, byli až do 19. století přísní vegetariáni. Od uvolnění zákazu si však maso oblíbili a jejich proslulé hovězí Wagyu patří mezi nejlepší na světě. Toto plemeno krav bylo speciálně vyšlechtěno, každé zvíře má svého maséra a krávy dostávají jen tu nejlepší potravu. Cena masa je poněkud vyšší, ale vyplatí se ochutnat."

Jestli to dobře chápu, tak se opravdu nebojí experimentovat a používat i méně typické suroviny, alespoň pro náš, na jiné chutě zvyklý evropský jazyk. Ale v současné době jsou japonské nudlové polévky světovým hitem. Protože je i u nás docela dost japonských restaurací, tak si je můžete dopřát s celou parádou.
červenec 27, 2023 19:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]