O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRSTY, DLANĚ ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 09 květen 2023
Přejít na obsah
PRSTY, DLANĚ ...
Strana 2
Strana 3

 

 

 

Psoriáza (lupénka)

 

Psoriáza neboli lupénka je kožní onemocnění, při kterém dochází k rychlému množení buněk pokožky, což způsobuje ložiskové ztluštění pokožky, která šupinkovatí, silně svědí a olupuje se.  Psoriáza může postihnout všechny části těla, zejména kůži v okolí kloubů, ale může se objevit i na prstech rukou či na nehtech.

 

 

Periferní diabetická neuropatie

 

Jak již název napovídá souvisí periferní diabetická neuropatie s diabetem. Toto onemocnění je způsobeno poškozením nervů dlouhodobě zvýšenými koncentracemi cukrů v krvi a postihuje nervy na končetinách (rukou i nohou). Mezi příznaky periferní diabetické neuropatie patří:

 

           Zvýšená citlivost prstů na dotyk

           Ztráta citlivosti nebo pocit mravenčení či brnění v prstech

           Slabost a bolest prstů

 

 

 

Svědění kůže. Je to ekzém nebo svrab? - Medicín.cz

 

 

 

Svrab

 

Svrab (prašivina) je kožní onemocnění způsobené roztočem zákožkou svrabovou, který si v lidské kůži hloubí malé chodbičky, do kterých klade vajíčka. Na povrchu kůže se při svrabu objevují malé svědivé pupeny, a to až po 8 týdnech od prvního kontaktu se zákožkou svrabovou. Zákožka svrabová se nejčastěji uchytí v kožních záhybech, jako jsou meziprstní prostory, třísla, loketní nebo zákolenní jamka. Svrab je poměrně časté onemocnění a je velmi nakažlivý. V rozvojových zemích se jedná o jedno z nejčastějších kožních onemocnění. V České republice postihuje zejména zdravotníky a pracovníky v sociálních službách, kteří pracují v nevyhovujících hygienických podmínkách. Mezi příznaky svrabu patří:

          

           Malé puchýřky nebo vezikuly vyplněné čirou tekutinou nebo hnisem na kůži

           Drobné chodbičky ve vrchních vrstvách pokožky, vyhloubené zákožkou

           Ztluštělá, olupující se kůže

           Svědění, které se zhoršuje v noci a po koupání (či sprchování)

 

Svrab se nejčastěji přenáší kontaktem „kontaminovaného“ ložního prádla s kůží nebo používáním stejných hygienických pomůcek (osuška, ručník) s nakaženou osobou. Může se také přenášet přímým kontaktem s kůží nakaženého.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]