O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK SE ZBAVIT ZBYTEČNOSTÍ? VYHAZOVAT! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 20 duben 2023
Přejít na obsah
JAK SE ZBAVIT ZBYTEČNOSTÍ? VYHAZOVAT!
Strana 2

 

 

 

 

 

Ano, s tím také souhlasím, alenesahejte mi na porcelán a sklo po mé prababičce, babičce a mamince!

 

Vzpomínám na plno těch předvánočních dnů, kdy jsme si s dcerou pustili nějakou hezkou muziku a všechno opatrně umyly a zas hezky naskládaly zpět.

 

Na to byla Lenka génius, vždy to bylo všechno naaranžováno velmi krásně.

 

Teď je to už stylem "takňák" a když jsem se o tom se synkem bavila, co za těch cca dalších 30 - 40 let, až budu uložená ve své pixle, s tím má v plánu, tak sice uznává hodnotu, ale...

Tak uvidíme. Tedy, uviději oni.

 

 

 

 

A knihy!

Víte, že jsou na světě lidé, kteří doma nemají žádné knihy, nebo jen pár, žádnou knihovnu?

Já mám knihovnami doma obložené stěny. Své knihy miluju. A ano, nečtu je stále dokola.

Vy snad knihy vyhazujete?

 

 

Velkorysý byt s původními prvky na Vinohradech prošel komplexní  rekonstrukcí od 0,5 Studia | EARCH.cz

 

 

Nábytek.

To se už občas jeden k nějaké té výměně dokope. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak například ten skleník, co je v něm výše uvedený porcelán a sklo, a kterému je přes sto padesát let (má na zádi cedulku), ten rozhodně přežije mé nové ikeácké vybavení. Stejně jako stůl (kterého kdysi trefně pojmenovala dcera názvem „kráva“) s křesly, také ještě všechno z pravého dřeva. Pohodlně by u něj mohlo sedět osm lidí. To jsem však za dobu, po kterou ho vlastníme, zažila jen párkrát.

 

- - - - - -

 

 

Tak pokud chcete, ty výše uvedené rady, které jsem od svého kamaráda vyslechla už nesčíslněkrát, poslechněte.

Ale já ne. Nehledě na to, že mám hodně věcí, a i uznávám, že zbytečností, tak ke většině mám silný emotivní vztah.

Takže to ať vyhoděj děti – pokud to ony zvládnou…  

 

Jak jste na tom vy?

Žijete ve stroze vybaveném bytě bez zbytečných krámů?

A nebo …

Pochlubte se!

 

d@niela

P.S. Ani jedna fotka není ode mne!

 

 

 


Komentáře (15)add feed
... : *deeres*
Jsem kramářka a tak mám věci, které na nic nepotřebuji, ale mají pro mne citovou hodnotu. Můj táta zemřel v 53.roce a já mám ve skříni pořád jeho čepičku, kterou si jako krejčí,pro sebe ušil na práci na zahrádce. Tak mám i věci po mámě, ségře, strejdovi, tetě i synovci. Vetšinou drobnosti, které si sami vyrobili. Ani jeden už nežije, jenom vzpomínka.
Ale to vůbec neznamená, že bydlím podobně, jako na úvodní fotce.
A vlastně nemám ráda IKEAcké bydlení. Občas se dívám na Norské chaty snů, kde původní sruby,zařízené borovicovým dřevem, vevnitř přebarví,obloží sádrokartonem, otapetují a nakonec ty chaty vevnitř, zařízené severským stylem, se sobě podobají, jako vejce, vejci. To bych já nechtěla, ale v pořadu vystupují dva úžasní truhláři, se skvělými nápady na využití prostoru a recyklaci starého zařízení.



duben 21, 2023 06:31
... : mamča
Ano, mám spoustu věcí "cobysemožnáněkdymohlyhodit". Taky mám spoustu památečních věcí po svých už nežijících členech rodiny a přátelích. Prostor mám dost, vyhazuju stylem, že přebytečnosti převezu na chatu, a odtamtud, když mám čas a náladu, tak v pytlích do kontejneru - převážně na textil.
To ale jen tehdy, když manžel není doma. On je totiž "střádal", mnohem větší než já. :-)
duben 21, 2023 07:19
... : Josef
Můj názor je jasnej, zcela shodnej s citátem z knihy knih, jak ji dokonale výstižně tady nazval doktor Macek:
"Aby byla tvoje lodička života lehká, nalož jen to, co potřebuješ - domov a prosté radosti, jednoho či dva přátele hodné toho jména, někoho, koho miluješ a kdo miluje tebe, kočku, psa, jednu či dvě dýmky, dostatek jídla a oblečení a víc než dostatek pití, protože žízeň je zatrolená věc."
NÁDHERA!!!
duben 21, 2023 07:25
... : AnickaM
S vecmi to mam jakz takz, ale taky mam par drobnosti po mamince a
synovi, kdyz byl mrne. Horsi to je s neonosenym oblecenim, ktery je me maly, porad haha doufam.... Nekdy se i zadari. Nastesti me obcas zachvati bes a pak vsechno lita a necham si jen to, co je memu srdci mile. Stehovala jsem se tolikrat, mam bohate zkusenosti. Jednou jsme vyhoreli, to jsem koukala, jak malo cloveku staci a presto jsme zase nahromadili ... hmmm
duben 21, 2023 11:17
... : Marie
Protože bydlím v garsonce, snažím se nemít moc věcí, protože čím víc šuplíků, tím déle hledám konkrétní věc. Objevila jsem firmu knihobot..cz, už jsem tam zanesla a prodala několik knih a mám radost, že tam si je koupí někdo, kdo je chce číst. Taky jsem si tam pár knih koupila levně a po přečtení nechávám na topení u výtahu pro další čtenáře. Podívejte se, odebírají i poštou.
duben 21, 2023 12:24
... : Josef
Skvělej nápad, Maruš. Nechávat na topení. Aspoň bude papír ještě k něčemu užitečnej.
duben 21, 2023 16:51
... : Milena Nováková
Bydlím s partnerem v prostorném bytě 3 plus KK, dost luxus pro dva lidi (a malého psa), ale do mého předchozího bytu 2 plus KK jsme se oba nevešli... Partner potřebuje samostatnou pracovnu a já mám spoustu věcí - dvě dost velké knihovny, vitríny s poháry, co vyhráli mí poníci, poličky se sbírkou figurek koní (nejen záliba, ale i památka na přátele, kteří mě porůznu obdarovávali), samozřejmě úložné prostory na oblečení- šatní skříň, komoda.
A už vážně brzdím - poníky již nevystavuji, knížky při nynějších cenách kupuji velmi výjimečně (chodím do knihovny), do sbírky figurek koníčků už doplňuji jen menší kousky.
V oblečení se řídím pravidlem pokud si něco koupím, musí něco naopak pryč, už jenom kvůli tomu, že počet ramínek v šatní skříni je omezený. I tak mám pár kousků, které vezmu na sebe jednou dvakrát za rok, naštěstí jsou nadčasové a jen si je šetřím...
Víc ujíždím na kabelkách a batůžcích, protože některé v zásuvce jsou v podstatě jen památeční, už je nenosím vůbec a některé jsou si typově nebo velikostí podobné, mohla bych tedy jejich počet zredukovat, ale ... nedá se.
duben 21, 2023 22:22
... : d@niela
No, vzhledem k tomu, že jsem se celej dlouhej život odněkud někam stěhovala, většinou to bylo nafofr a bez zbytečných krámů...
To až když jsem si vybrala tenhle "kurník" a začala si ho zařizovat, přestavovat, upravovat, zabydlovat... Tady jsem se fakt konečně vyřádila. Mám snad fotky, takže si říkám, že si z toho udělám takovou knihu, jak v jednom a tom samém prostoru bylo "tolik odlišných bytů".
A co se týká těch věcí - rozhodla jsem se už předem se dětí semotamo na některé věci zeptat, a když nebude zájem, a když to moje emoce snesou, tak "to" buď prodat, nebo vyhodit.
Knihy se vyhazovat nebudou - obě děti jsou naštěstí stejní knihomilci po mamince, ale například to sklo a porcelán - to si nejspíš pár kousků vezme dcera a - synek si už některé hrnečky odspodu vyfotil, že se jako koukne, co a odkud a jak staré to je. Absolutně ho chápu, protože do jeho moderního bytu, kde jsou věci vzhledově technického rázu - železo, pravé dřevo, moderní sklo... tam by se nějaký ten "vyšívaný hrneček" fakt nehodil. Ale zase právě on zbožňuje knihy.
duben 22, 2023 10:36
... : Milena Nováková
Můj táta většinu života pracoval v porcelánkách koncernu Karlovarský porcelán a porcelán také sbíral. Ke konci života chtěl ode mne vědět, co si chci vzít a co ne a z těch nezamluvených věcí rozdával návštěvám. Měl recht. Nevíme, co s tím, co zbylo (tedy pokud to brácha, co zatím v bytě po rodičích bydlí, postupně nerozprodal - svolení ode mne dostal) uděláme, a takhle když si obdarovaný něco vybral na památku, potěšily se obě strany.
jinak já jsem také využívala metodu "uložit na rok stranou" - na farmě na půdu, v bytě do sklepa. A pokud si na věc rok nevzpomenu, lze vyhodit...
duben 22, 2023 16:10
... : Josef
Já bych řek, že to je přímo v titulku: ZBYTEČNOSTI.
duben 22, 2023 18:18
... : AnickaM
Ja si nemyslim, ze muj synek si bude stehovat moje kramy do Ameriky. Moje veci vcetne fotek stejne zkonci v kontejneru, tak se tim ridim.
duben 22, 2023 18:47
... : Marie
AnickaM, při čtení jsem si vzpomněla, že jak se dcera v Anglii vdala a že tam zůstane, tak jsem jí s sebou balila připravenou výbavu - nové povlečení a ručníky, nechtěla nic a řekla opovržlivě, že tam mají úplně jiné materiály... tož tak. A knihy mám taky raději současné, tak se mladým nedivím. Knihu "Na západní frontě klid" byla na topení skoro 2 dny, než si ji někdo vzal, přitom je nově natočený film.
duben 23, 2023 09:03
... : Josef Kouba
Jistě pamatujete,...no nekupte to, ty gumáky jsou úplně nový, i když jsou obě levý. Ano Jsou tací.
Máme snad 40 albumů fotek, je v nich 48 let našeho života, rád jsem fotil. Rok za rokem jsme albumi ukládali v polici a listovali v nich sami. Synci měli své dětské starosti a v pubertě děvčata.
Letos, když nás byl plný dům, jsem přinesl několik albumů a stal se zázrak, vypnutá TV všichni v hloučku, smích, nadšený křik, to není možné. Snachy viděli své muže sedící na nočníku, viděli své teprve čtrnáctileté budoucí muže přebírat první či třetí cenu v tenisovém turnaji. Viděli naše výlety do hor a k řekám. Příště je na řadě další várka.
Mám mnoho albumů známek po druhém manželovi mé matky. Prý v tom byl vynikající. Mám album mincí jež jsem neodolal na bleším trhu a koupil. Mám rodinné video od roku 77 následných 35 let. Tak to vyhodit nehodlám.
Co s tím synci provedou je na nich. V šatníku, to se přiznám, nedokážu vyhodit asi 8 jeans jež mě jsou těsné. Ale do rakve mám perfekt oblek a z nostalgie si v šatníku držím tuxedo, jeden nikdy neví.
Pepa.
duben 23, 2023 11:25
... : AnickaM
Moje bohuzel uz byvala americka snacha milovala Litex, ceskou keramiku a Imuchu. On si Peta asi nejakou tu fotku vezme a nejaky muj obrazek, ale to bude tak vsechno.
duben 23, 2023 16:04
... : Lenka1
Já mám byt 1 1, takže moc místa není, ale na kytky se vždycky nějaký najde. Aktuálně jsem si pořídila kromě těch "normálních" sbírku mrňavejch sukulentíků, který jsem dala na okenní parapet.

smilies/grin.gif
duben 24, 2023 18:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]