O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BYL - ČI NEBYL? PDF Tisk E-mail
Sobota, 15 duben 2023
Přejít na obsah
BYL - ČI NEBYL?
Strana 2

 

 

Američané si nemohli nechat líbit prvenství ruských mužiků a rozhodli se je dohnat a nejlépe rovnou předehnat.

Vesmírné programy USA a SSSR se předháněly, kdo dřív dosáhne měsíce, a právě spěch se americké NASA krutě vymstil, když přijala loď dodanou společností North American Aviation, která sice nevyhrála výběrové řízení, ale vymohla si zakázku zákulisním jednáním.

 

Posádka Virgil „Gus“ Grissom, Edward Higgins White a Roger Bruce Chaffe plánovanou simulaci odpočítávání startu nepřežila. Apollo 1 shořelo 27. 1. 1967.  I přes tuto tragédii USA pokračovaly ve zběsilém konkurenčním závodě, aby zrovna jejich kosmonaut stanul první na Měsíci.

Malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo“. Tuto slavnou větu poté vypustil Neil Armstrong, 21.7.1969, když se jeho noha dotkla povrchu měsíce. Po měsíci se v letech 1969 -72 prošlo dvanáct amerických astronautů. Taková je oficiální verze.

 

Co když se ale vše odehrálo pouze ve filmových studiích za pomoci tehdy nejmodernějších triků?

A jsme u otázky: „Byl, či nebyl Armstrong opravdu na měsíci?“  Už léta se objevují konspirace o tom, že veškerá přistání proběhla někde na poušti v Kubrickově režii. Dá se najít sestřih z rozhovoru se Stanley Kubrickem z roku 1999, kde se k falšování přiznává a požaduje, aby toto video bylo zveřejněno až patnáct let po jeho smrti.

Ale vím já?

 

Nedávno jsem si zkusila kvíz, kde jsem měla rozlišit fotografie od skutečných fotografů a fotografií počítačově vytvořených. Uhodla jsem jich osm z deseti, ale to jenom proto, že jsem předpokládala to, že mne budou chtít nachytat. A tak ty nejméně pravděpodobné jsem označila za skutečné od fotografa.

A protože pořád nevím, tak jsem se zeptala svého zetě, který je z oboru a toho málem šlehlo.

On je přesvědčeným zastáncem skutečného přistání na měsíci a já svými pochybnostmi jsem mu rozkopala bábovičky.

 

Na zveřejněných záběrech je prý mnoho nesrovnalostí, ale protože technickým věcem kolem toho nerozumím, beru jako fakt pouze to, že pokud by bylo přistání zfalšované, tak Rusové by jim to dali pěkně sežrat.

 

DEERES,

nevěřící Tomáš



Komentáře (4)add feed
... : *deeres*
Jsme nepoučitelní, stejně tak, jak se Američanům vymstilo politické rozhodnutí při nákupu rakety, tak nám se může nesmyslné politické rozhodnutí vymstít při nákupu paliva do jaderky od Wedtinghousu.
Po zkušenosti s dodávkou od této fy je jasný, že to neumí. Tyče se zahřívaly a kroutily a přesto je budeme od nich kupovat do Dukovan. A nejspíš firma dostane i zakázku na dostavbu i přesto, že to nikdy nedělala a jsou to matlalové v úpadku.

duben 18, 2023 06:07
... : *deeres*
Opr. Fy Westinghous
duben 18, 2023 06:08
... : Josef
No, já nevim. Možná byli, spíš ale nebyli. Je to jen otázka, jestli a komu chci věřit. A když se postupně na vlastní oči přesvědčuju, že lžou téměř ve všem, tak spíš nevěřim. A dyk vono je to nakonec uplně fuk.
duben 18, 2023 07:12
... : Lenka1
Pěknej článek, deeres.

A s tím palivem - to je tak vždycky, když ideologie, hloupost a prachy zvítězí nad rozumem a pudem sebezáchovy.

Každým dnem pozorujeme, jak se tahle země řítí čím dál víc do žumpy, ale lidem je to asi jedno. tedy té většině.

K přistání Armstronga - taky tomu nevěřím.



duben 19, 2023 18:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]