O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KANADSKÉ ZAJÍMAVOSTI - 1. PDF Tisk E-mail
Středa, 14 prosinec 2022
Přejít na obsah
KANADSKÉ ZAJÍMAVOSTI - 1.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

V minulém století růst výroby, těžby a služeb přeměnil ekonomiku ze zemědělsky zaměřeného státu na především urbanizovaný průmyslový stát. Stejně jako v ostatních zemích rozvinutého světa, tak i v kanadské ekonomice dominuje sektor služeb, jež zaměstnává tři čtvrtiny Kanaďanů.

 

I proto se počet volných pracovních míst zvyšuje, přestože ke zlepšení situace může přispět přijímání imigrantů, k čemuž vyzval kanadské zaměstnavatele i guvernér centrální banky. Cílem nejnovějšího imigračního plánu je přijmout cca 500 tisíc nových obyvatel. 

 

Růst populace skrze imigraci se stal jednou ze základních hnacích sil kanadské ekonomiky.  

Současné etnické složení Kanady je vskutku sloučenina migrantů z celého světa.

 

Jsou to přistěhovalci z jižní Asie, Číny, Afriky a Jižní Ameriky. Také Filipínci, Arabové a další.

Kanadští úředníci k tomu, aby objasnili původ a státní přílišnost některých imigrantů, používají testování DNA a rodokmeny.

Toto však  využívají v případech, kdy není možné národnost uprchlíků určit jiným způsobem.

 

 Many Ukrainians Given Refuge In Canada Will Want To Return To Homeland  After War: Fraser - Canada Immigration and Visa Information. Canadian  Immigration Services and Free Online Evaluation.

 

 

Nejvyšší koncentrace "viditelných menšin" je v Ontariu a Albertě. Druhou nejpočetnější je ukrajinská diaspora právě v Albertě, Saskatchewanu a Manitobě. Kanada je domovem pro více než jeden milion imigrantů z Ukrajiny. Což počítáme jen ty, kteří už mají trvalý pobyt.

 

 

Alberta donates $10 million to Ukraine, including funds for defensive  military equipment | CBC News

 

 

V minulém století růst výroby, těžby a služeb přeměnil ekonomiku ze zemědělsky zaměřeného státu na především urbanizovaný průmyslový stát. Stejně jako v ostatních zemích rozvinutého světa v kanadské ekonomice dominuje sektor služeb, jež zaměstnává tři čtvrtiny Kanaďanů. 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]