O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NE KAŽDÉMU SE ZAVDĚČÍŠ PDF Tisk E-mail
Úterý, 06 prosinec 2022
Přejít na obsah
NE KAŽDÉMU SE ZAVDĚČÍŠ
Strana 2

 

 

 

Jsem hostitelka srdcem i duší, proto každé přání zákazníka je mi svaté a udělám maximum proto, abych mu vyšla vstříc. A tady tedy začíná moje práce.

Těžká alergie na ořechy se nesmí podceňovat, proto jsem okamžitě otevřela seznam hostů, abych napsala u jména Nadja poznámku pro kuchaře a servis: „Pozor, tato Nadja má těžkou alergii na ořechy.“

V seznamu jsem však našla třináct! osob se jménem Nadja. A ne všechny musely být nutně ženského rodu. Bohužel, nemám křišťálovou kouli, abych vyčetla, která je ta správná Nadja, a tak jsem s nadějí napsala e-mail.

 

„Děkujeme za informaci, vzali jsme ji na vědomí. Můžete prosím konkretizovat, která Nadja má alergii na ořechy? V seznamu hostů jsme jich našli 13.“

Obratem přišla odpověď: „Nadja z účetního.“

Dobře, to už mi to bylo o něco jasnější. Nicméně pátrání po Nadji z účetního jsem si nechala na později. Zorganizovat výlet se sněžnicemi po ledovci z vrcholu dolů pro bandu invalidů už tak jednoduché nebylo. Vážím si toho, že ve mně zákaznice vložila velkou důvěru, ale přestěhovat ledovec do nížiny není úplně v mých silách, proto jsem jí navrhla jinou trasu. Podstatně kratší, po rovině a méně fyzicky náročnou. Tento návrh se setkal s nadšením.

 

 

Zobrazit zdrojový obrázek

 

 

Ale pak mě čekal opravdový oříšek. Zařídit pokoje s výhledem na jezero.

Několik minut vysvětlování, že v okolí našeho hotelu se žádné jezero nenachází, mě stálo odúmrť 10.000 mozkových buněk, dvanáct nových šedivých vlasů a tik v oku. Nakonec se zákaznice, ač velmi nerada, spokojila s návrhem, že zprostředkujeme pokoje s panoramatickým výhledem na nejkrásnější vrcholky Alp na slunečné straně.

 

Z náročného rozhovoru jsem byla vycukaná, proto jsem si uvařila antistresový čaj, abych se připravila na schůzku s mladým nadšeným párem, který chtěl uspořádat svatbu, ale ještě se nemohl rozhodnout, kde. Nachystala jsem si všechny potřebné dokumenty a plná entusiasmu se vydala do hotelového lobby, abych přesvědčila ty mladé blázínky, že svatba v našem hotelu je to správné rozhodnutí. Pečlivě jsem se rozhlédla a jediný mladý pár, který mi padl do oka, jsem přátelsky přepadla. Předpisově se představila, významně poklepla prstem na jmenovku, kdyby si mé jméno nedokázali zapamatovat, rozložila složky a spustila marketingovou řeč.

Pánovi úlekem vyletělo kafe z nosu a paní, která ho doprovázela, jen potutelně dusila smích.

 

Nechápala jsem, co je k smíchu, dokud mi recepční nezaklepala na rameno, že jsem u špatného stolu. Svatebčané prý čekají za rohem… Od studu jsem se zapotila tak, že se mi pod paží udělaly mokré koláče jako kola od traktoru, a šla se stydět za roh.

 

Až později jsem se dozvěděla, že to byl farář v civilu se svou sekretářkou na obchodní schůzce. Nicméně podařilo se mi přesvědčit ty pravé svatebčany, že uspořádat jejich velký den právě u nás je tou jedinou správnou volbou, a farářovi i sekretářce jsem na omluvu poslala ještě jedno kafe.

 

A tak prosím vypadá můj běžný pracovní den.

 

Jaké máte vy „úsměvné příhody“ se zákazníky ve službách?

Napište, podělte se…

 

 

VAŠE VERONIKA

 

 
Komentáře (7)add feed
... : mamča
Škoda, farář by si možná sekretářku rád vzal, kdyby mu to dovolovala jeho víra.
Připravila jsi jim humornou chvilku, kterou budou dlouho dávat k lepšímu mezi přáteli.
prosinec 07, 2022 07:51
... : andrea
To je šílená práce, absolutně tě chápu. Já jednou zajišťovala něco podobného v horském hotýlku. A jen tři měsíce. Dodnes to patří mezi mé hororové zážitky!
prosinec 07, 2022 08:58
... : Bara
Myslim, ze by me takova prace bavila, ale dojizdet 4 hodiny za praci? To znamena 2 hodiny do prace, 2 hodiny z prace, kdyz k tomu pripoctu povinny pocet pracovnich hodin, ne, to je vic nez otrocina. V kolik musis rano vstavat? Pokud jedes vlakem, OK tak to treba dospis, nebo si neco ctes, na kline lap top a zarizovat uz neco po ceste, ale pokud jedes autem, tak to je jen "ztrata casu" a cena benzinu coz taky neni zanedbatelne.....
Praci se nevyhybam, ale tohle bych absolvovala jen kdyby slo zivot.....
prosinec 07, 2022 11:01
... : Veronika V.
Vstavam v 5 a trikrat tydne chodim do skoly. Mam pracovni dobu takovou, jak si sama urcim. Takze mam cas, kdy potrebuju. Samozrejme, v sezone musim zabrat a makat, ale ted mam zkouskove, takze si planuju smeny tak, jak mne to vyhovuje.
prosinec 07, 2022 14:11
... : Veronika V.
Mamca: prace je to super, mic me to bavi. Blbci jsou vsude.
prosinec 07, 2022 14:12
... : Veronika V.
Bara: Ja nemam ridicak a verim, ze pro vsechny ucastniky provozu je to jedine dobre. Jezdim vlakem. Beru si s sebou uceni a ucim se ve vlaku. Casto flirtuju s pruvodcimi, tak casto jezdim 1. tridou zdarma a mam klid. Musim vyuzit sveho charisma, dokud jeste nejsem scvrkla, jako svestka. A ze mam par kilo navic? I to dokazu vyuzit. Zeitmanagement a charisma je mou nejvetsi prednosti. Jinak nic jineho nemam a nic moc extra neumim. smilies/grin.gif
prosinec 09, 2022 13:45
... : Bara
Mas to dobre zorganizovane, takze i funkce hostitelka je pro tebe jako usita.
Tez rada cestuji vlakem, vetsinou v Cechach. Jednou, uz je to strasne davno jsem cestovala Amsterdam - Praha. Nebyl to primy spoj, musela jsem 2x prestupovat, projizdi se celym Nemeckem. Na tu cestu nikdy nezapomenu. Pohled z okna, na jedne strane Ryn plny lodi a kopce s vinnou revou, hrady a zriceniny, na druhe strane krasne upravene vesnice, nadrazi. Mela jsem vykrouceny krk. Klidne bych si to zopakovala, to byla fakt nadhera. Zdravim.
prosinec 09, 2022 14:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]