O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Přihlášení
Anketa
FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA |
![]() |
![]() |
![]() |
Čtvrtek, 24 listopad 2022 | |||||||
Strana 3 z 3
Troubu
předehřejte na 160 stupňů. Vložte do ní zakrytou žemlovku a pečte ji 75 minut.
Po této době nádobu odkryjte a přesvědčte se, že jablka uprostřed jsou dost
prohřátá a změklá – pokud ne, znovu formu zakryjte a pečte ještě dalších 20
minut. Potom test zopakujte a opět se řiďte podle výsledku.
Bílky
prošlehejte metličkou v kuchyňském robotu, a to spíše na nižší rychlost.
Jakmile vytvoří řídkou pěnu s velkými hrubými bublinami, po lžících k nim
zašlehejte zbytek cukru a pak ještě pokračujte ve šlehání dalších 5 minut.
Postupně můžete zvyšovat rychlost až téměř na maximum. Výsledkem by měl být
hustý, pevný, krémový sníh.
Předpečenou
žemlovku vyjměte z trouby a tu zatím začněte rozehřívat na 200 stupňů. Ušlehaný
sníh rozetřete po celém povrchu žemlovky a snažte se, aby se dostal i do zatím
prázdných mezer mezi plátky pečiva. Povrch uhlaďte stěrkou nebo na něm
obrácenou stranou lžíce udělejte špičky a ocásky, tohle umělecké ztvárnění je
jen na vás.
Vraťte do horké
trouby, tentokrát už nezakrývejte, a pečte 10 minut do zezlátnutí sněhu. Ocásky
se spálí jako první, buďte rozhodně ve střehu.
všem dobrou chuť k tomuhle báječnému jídlu
Přeje FLORENTÝNA
|
< Předch. | Další > |
---|