O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Přihlášení
Anketa
UVAŘTE SI VLASTNÍ PIVO! |
![]() |
![]() |
![]() |
Pondělí, 07 listopad 2022 | |||||||
Strana 3 z 3
Pro následující postup bychom měli mít kvasnou káď, jíž dobře nahradí kvalitní smaltovaný hrnec. Napadá mě vana, ale nevím, kde se v ženách bere to pramálo pochopení pro vědu. Do vybrané nádoby stáhneme mladinu hadicí, zbytky ze dna přecedíme. Kvasnice jsme rozmíchali s trochou vody, nechali usadit, vodu stáhli a vzniklou hustší tekutinu zamícháme do ochlazené mladiny. Ochlazené, znamená pod 10°C.
Za necelý den se na hladině objeví smetanově bílá pěna, později zhnědne, což je známka dobrého kvašení. Pokud jsme v tomto stádiu zachovali elementární čistotu, kvas máme uložen v chladném sklepě a není právě parné léto, můžeme tekutinu po několika dnech přečerpat do sudu. Nerez ocel je moderní výdobytek, co k pivu nepatří, ale tady uděláme výjimku, originál sud koupíme. Půlhekťák seženeme do tisícovky. Za dva týdny bude ležák k pití, pokud disponujeme nízkou teplotou (5°C), vydrží i tři měsíce.
Neberte k ruce žádnou kalkulačku, nesledujte hodiny, účtenky zahoďte ještě na ulici, prostě nic nepočítejte, jinak dopadnete stejně, jako když jsem postavil skleník z hliníku a nerezu a první květáky mi vyšly na šest stovek za kus. Z uvedeného vyplývá nutnost vyrábět celé rybníky piva, aby postup měl ekonomickou návratnost, ale prý existuje nařízení, jímž se finančák pachtí po nedovolené výrobě většího výstavu, aby vám ji zdanil…
Tak, jste tím návodem už dostatečně otráveni? Skočte si tedy raději pro pivo do krámu.
Jo, ale hodně štěstí, pokud byste to riskli! Wolfg
|
< Předch. | Další > |
---|