O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

O PEJSCÍCH A LIDECH 3. PDF Tisk E-mail
Neděle, 16 říjen 2022
Přejít na obsah
O PEJSCÍCH A LIDECH 3.
Strana 2

 

 

Jednoho podzimního dne se Luky opravdu předvedl.

Odpoledne téměř žádný kšeft a tak jsem zavřel a sháněl čtyřnohého parťáka.

Dozorčí v kasárnách mě informoval, že se hlídka vrátí až za hodinu a že Luky šel s nimi. Nechtělo se mi hodinu čekat a tak jsem si domluvil, aby Lucky přespal v polské restauraci, a já vyšlápl tentokrát směr Luční bouda, Výrovka, Bafe na rozcestí, Lyžařská bouda. Všude přátelé, všude pivo i nějaké štamprle a moudra, jako:  „Ještě nepospíchej, ženská musí vědět, co si bere“! Brzdili přátelé moji, brzdili mou snahu odejít.

 

 

Sněžka je vyšší, než jsme mysleli. Měří 1603,3 metru! - Náchodský deník

 

 

Na dveře pokojíku jsem klepal s výčitkami. Mnoho do půlnoci nechybělo. Když se dveře otevřely, nemohl jsem uvěřit, co to vidím: Luky mě vítal jako bych měsíc byl pryč. Alenka, jak jsem jí hezky říkal, se chvilku mračila a poté jsem dostal vysvětlení, že již v šest večer proklouzl do kuchyně a vesele se hlásil. Báječně trefil, přestože tu dvouhodinovou cestu pěšky se mnou absolvoval jen dvakrát.

 

Podzimní Krkonoše jsou uplakané, na hřebenech až na vzácné případy se občas z mlhy vynořil v pláštěnce samotář či dvojice. Čaj či grog a nashledanou.

Brzy se stmívalo a tak jsme v podvečer chodili navštívit s Lukym personál na Sněžce nebo majitele restaurace v Polsku.

Při jedné z návštěv, kdy vodka tekla proudem a večírku byl přítomen i velitel kasáren, si mne Januš, majitel restaurace, vzal stranou a uzemnil mě otázkou, zdali bych mu Lukyho neprodal. Nabídl mi hromadu peněz a mluvil dlouho, jak je jeho žena do psa celá blázen, že se u nich bude mít jako v bavlnce.

Nabídku jsem ale bez zaváhání odmítl a argumentoval, že Luky je tu přeci s námi všemi.

 

A pak… Turisté žádní, tak jsem z nudy něco v kiosku předělával, Luky pospával na matraci před vchodem. Otevřel jsem nouzově konzervu frankfurtských párků a zvu jej na hody.

Jenže matrace před dveřmi prázdná.

Šel za lepším do kuchyně v kasárnách, ani se mu nedivím. Hotel, kde Alenka pracovala, byl zavřený a první hosty tam čekali až po Vánocích.

No, Luky večer nepřišel a nepřišel již nikdy. 

 

V kanceláři velitele kasáren jsem hlásil krádež. Tušil jsem, kdo za tím je.

Bohužel. Poláci zrovna dokončovali na Sněžce dodnes stojící restauraci a kdokoliv z dělníků jej mohl odvést.

 

 

Příběh gondorsetra Lukyho skončil smutně (pro mne),

a já na prvního psího kamaráda rád vzpomínám.

 

Pepa Kouba,

a příště o tom dalším.

 

 


Komentáře (1)add feed
... : *deeres*
Nahoře na Sněžce jsem několikrát byla, nebo spíš víckrát a pokaždé s nějakým průšvihem. Pravidelně jsem jezdivala na Jizerku, do Kořenova, Příchovic, ale nejvíc na Benecko a odtud to daleko nebylo.
O jedněch Velikonocích, kdy počasí bylo pod psa, jsme zůstali několik hodin viset na lanovce, pak už jsem raději nahoru i dolu chodila pěšky. Hlavně proto, že bych žádného svého psa na sedačku lanovky nedostala. Ale i tak to bylo většinou o život. Vůbec nejšílenější to bylo s bíglem. Před námi nahoru šla paní, ta měla dvě kokršpanělky a obě zrovna háraly. Nahoru mne Burák prakticky vytáhl, dolů jsem za ním jela, jak namydlený blesk a nejhorší to bylo pak v autobuse, s těma harajícíma fenama jsme společně jeli až do Jánek.
Krásnej pes
říjen 17, 2022 06:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]