O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MŮJ ŽIVOT S KOŇMI - 3. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 13 říjen 2022
Přejít na obsah
MŮJ ŽIVOT S KOŇMI - 3.
Strana 2
Strana 3

 

 

 

Alena s Cárkou začaly jezdit na základní škole a dál o víkendech chodily i do své původní jízdárny.

Já jsem jinou možnost neměla a navíc jsem konečně měla „svoje“ koně, hurá!

Takže jsem pondělí, úterý, středa, čtvrtek někdy sama šla na Maškov, vytáhla klíč od stáje ze schovky a pustila se do práce.

 

A kvůli tomu jsem nakonec dostala tu trojku z tělocviku.

 

Naše střední škola neměla vlastní tělocvičnu, takže jsme využívali tělocvičny jiných škol a v případě prvního pololetí to byl plavecký výcvik v místním veřejném bazénu. My holky máme občas ty „své dny“, kdy jsme byly z plavání omluvené, směly jsme ale sedět na tribuně. Plavání jsme měli jako odpolední vyučování (abychom se v polední pauze mohli do bazénu přesunout) a mě nebavilo sedět jak pecka na tribuně, když vím, že koně na jízdárně čekají na odpolední krmení…

A tak jsem se ulejvala víckrát, než byla uznatelná biologická potřeba – a proto jsem za trest pak dostala tu trojku z tělesné výchovy...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Komentáře (8)add feed
... : Josef Kouba
Pan Škvorecký když vyučoval psaní, tak po přečtení studentských spisků nařídil z 6 stran zkrátit na tři. Toto vyprávění o lásce ke koním by touto zkratkou dostalo čtivý spád. Jinak je to nudná forma.. můj deníčku.. Omlouvám se za kritiku.
říjen 13, 2022 07:37
... : andrea
Tak s tím rozhodně nesouhlasím, Pepo. Když čtu vyprávění "tehdejší studentky" tak mám pocit, že se to stalo včera.
Vy jste byl žokej, a hlavně chlap, takže jste to viděl úplně jinýma očima.
A zajímavé: čte to i můj kluk, který si práci na jízdárně už dlouho přeje.
říjen 13, 2022 08:15
... : AnickaM
A.ja Milene tleskam. Pise to krasne i s ohledem na tu dobu. Nostalgie naseho mladi.
říjen 13, 2022 15:38
... : Josef Kouba
Pokud to není povídka, ale úryvky z knihy, či celá kniha na pokračování, tak to beru. Mé vyprávění o cestě natrvalo do Kanady si vyžádalo 12 pokračování.
Jedna zajímavost: Ve škole ve Velké Chuchli u Prahy nás bylo 24 kluků ( dva ročníky) v roce 1960-2. Nyní je to 20 děvčat a 4 kluci, možná i vice a končí maturitou. Ošetřování koní děvčaty to beru, ale ježdění plnokrevných koní není legrace. Je to nebezpečná práce. Ze všech povolání v republice mělo státní závodiště nejvyšší procentní úrazovost.
V době mého učení pracovala a jezdila dostihy pouze 1 žena. Míla Hermansdorferová.
říjen 14, 2022 08:26
... : kyttka
Je to napsaný dobře, myslím, po řemeslný stránce dobře. Je to přesně uměřený způsob vyprávění ve vztahu k obsahu i k osobě autorky. A působí to mile, je z toho po přečtení dobře.

Je to legrační, ta trojka…
Jsem si u toho vzpomněla na svou první dvojku na vysvědčení, v šesté třídě v druhém pololetí, z pracovní výchovy. Dílny byly v pohodě, ale pěstitelky… smilies/undecided.gif Vlivem toho, že jsem makala na našich plantážích, tak mě vážně to rejpání v hlíně nebavilo. Sice jsem věděla, co a kdy, a co to vlastně na tom záhonu roste, ale paní učitelka usoudila, že nemám kladný vztah k práci. smilies/cheesy.gif
Po víkendovém pletí jsem vážně neměla.
A jo, to o tom kladném vztahu k práci paní učitelka řekla mojí matce, když ta se šla v září zeptat, jestli to opravdu bylo nutné. Nějak nechápala (máma), proč zrovna pěstitelky. smilies/grin.gif
říjen 14, 2022 14:28
... : Milena Nováková
Ahoj lidi, díky za reakce. Původně jsem chtěla napsat jen o několika mých zážitcích na téma "důchodkyně která se sotva udrží v sedle" smilies/smiley.gif, ale pak jsem si uvědomila, že bych měla k tomu napsat nějaký úvod. Je asi rozdíl, když si někdo jako zážitek zaplatí na ranči jednu vyjížďku a má "splněno" a to, jak prožívám vyjížďky zejména v poslední době já. Platím za každou vyjížďku nejen penězi, ale i bolestmi kloubů a občas i obavami, jestli se ve cvalu udržím v sedle. Ale protože nebyly koně pro mne samozřejmostí, v podstatě celý život jsem se s nimi hledala a potkávala na různých místech, vážím si všech příležitostí a to jsem nějak chtěla vyprávěním sdělit. Dokázala bych vše, co bylo před koupí vlastního koně napsat do jednoho pokračování, druhý díl by byl o Sonetě a Loretě, a pak už bych mohla psát o ranči. Ale přišlo mi, že by bylo škoda, odbýt to pár odstavci.
Sama jsem pochopila, že vzhledem k tomu, že to píši podrobně a až rozvláčně, s odbočkami netýkajícími se přímo ořů, bude to dlouhý seriál - rozsah "kniha na pokračování". Doufám, že se mi podaří psát své vzpomínky zajímavě, abych vás nenudila.

říjen 14, 2022 15:45
... : olinahop
Milá Mileno, jsem tu nová, ale moc se mi líbí všechno to povídání o koních. Taky je mám moc ráda, i když jsem se k nim tak moc blízko nedostala.
Děkuju za krásný počtení.
říjen 14, 2022 20:55
... : Josef Kouba
Pro Milenu.

https://youtu.be/ZCCQIvbJ6EI
říjen 16, 2022 20:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]