O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MŮJ ŽIVOT S KOŇMI - 1. PDF Tisk E-mail
Úterý, 20 září 2022
Přejít na obsah
MŮJ ŽIVOT S KOŇMI - 1.
Strana 2

 

 

 

 

Samozřejmě jsem toužila jezdit na opravdovém koni a jednou mít svého vlastního. Jenže celé dětství to zůstalo jen pouhým snem. Naši mi koně nepořídili, a mě nikdy ani nenapadlo, že by mi koně mohli koupit, nebyly na to peníze ani prostory. Chtěla jsem chodit do jezdeckého oddílu. Rodiče mi sice slibovali, že mi domluví docházení do oddílu, ale nikdy to nenastalo. Prý že berou až od 12, 13 let a když jsem se dočkala, nedostala jsem svolení od maminky.

 

Konečně mi vysvětlila, proč nechce, abych jezdila na koni. Slyšela někde, že holky, co jezdí na koni, nemohou mít děti a tak jsem svou touhu po kontaktu se živými opravdovými koňmi nemohla realizovat.

 

Svezla jsem se tedy na koni z jízdárny jen na MDD kolem 1. června, obdivovala jsem je v prvomájových průvodech, někdy jsem na toulkách lesem za naším domem potkala jezdce na vyjížďce, nebo alespoň nalezla otisky kopyt v blátě.

 

Nejvíc jsem si tedy koní užila, když jsem nejela na prázdniny k babičce a dědovi do jižních Čech, ale ke strejdovi Mandátovi na Moravu.

 

S mladším bratrem v ZOO Praha, já už byla na shetlanda moc velká

 

 

 

Vesnice, ve které žil, měla kolem návsi deset stavení a v jejich hospodářských budovách chovalo družstvo nejen krávy, ale také koně. Přímo ve dvoře, kde bydlela strejdova rodina, byla stáj s plemennými hřebci a tažný pár koní, mohla jsem tedy pozorovat připouštění klisen nebo zapřahání koní do vozu, a ve výběhu za zahradou dovádění hříbat v ohradách.

 

Do stájí jsem nakukovala přes otevřené horní části půlených dvířek a těšila se, že mě sestřenice sveze. Jednou mě kočí posadil na koně přímo ve stáji, také Anča se nade mnou smilovala, a když jsem na ní počkala u kapličky, tak, když odjížděla z tréninkové louky zpět do stáje, svezla mě na Baronovi.

V mých očích byla Anča tím, čím jsem toužila být, jezdkyní schopnou ovládat koně tak, že si ze závodů vozí vyhrané stužky.

 

Snad jsem jí i trochu záviděla její život mezi koňmi, ale nakonec se i mě podařilo se ke koním dostat a začít sbírat zkušenosti…

 

pokračování co nevidět!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentáře (5)add feed
... : Josef
No, hezký. Já jsem bohužel nikdy neměl tu možnost, čímž těmhle věcem nerozumim ani zamák..
Ale pamatuju si písničku: Maminkóóó, kup mi koničkááá. Koničééék, to byl muj sen ....
září 21, 2022 08:48
... : doktor
Mileno budu čekat též na pokračování co nevidět.Hezký den.
září 21, 2022 13:29
... : andrea
je to super, že díky tobě, Mileno, můžeme nakouknout trochu do zákulisí chování koní. Jako malá jsem jezdívala nejprve v takové malé bryčce, tažené poníky, později, když už jsem byla "starší", tak kolem 4 - 5 let, jsem se mohla i svézt přímo na koníkovi. Dodnes vzpomínám, jak jsem se proměnila v rytíře (kupodivu jsem se vůbec necítila jako princezna, asi proto, protože v pohádkách na koni jezdili vždy kluci.).
Bylo to moc fajn. jedna kamarádka do stájí chodila a občas i jezdila. Asi dvakrát jsem tam byla za ní, a moc jí to záviděla. Tedy v dobrém... Ale stejně jako ty, naši na tuhle "luxusní zábavu" neměli.
září 21, 2022 13:45
... : *deeres*
Pěkný vyprávění Můj podřipský děda byl dragoun v Terezíně a můj táta jakbysmet. Děda měl koně vždycky, co já pamatuji. Koně mu sebrali Němci a odvedli je do války. Po válce si pořídil dvě kobylky a valacha. Ty už já pamatuji. Bratranci je jezdivali plavit do Vltavy a my jsme je se sestřenicí tak dlouho otravovaly, až nás někdy vzali sebou. To mi bylo tak 6, maximálně 7 let. Koně nejspíš asi patřili JZD, ale ustájení byli u dědy. Děda zemřel a já pak koně už viděla jen z dálky.
září 21, 2022 15:55
... : Milena Nováková
Danielo - pokračování "co nevidět" mi připomíná klasickou scénku s jitrnicí "jakou svět neviděl", ale nemůžu čtenáře zklamat.
Ostatní - měla jsem obavy, že tím, jak to beru "od Adama", to bude nudné, tak jsem ráda, že jsem potěšila.


září 21, 2022 18:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]