O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SKUTEČNÍ DŽENTLMENI PDF Tisk E-mail
Neděle, 24 červenec 2022
Přejít na obsah
SKUTEČNÍ DŽENTLMENI
Strana 2

 

 

Zednáři se sami rozpustili na sklonku roku 1938 a po válce se jim podařilo obnovit svou činnost až na podzim roku 1947. Po komunistickém převratu se snažili několik měsíců najít modus vivendi s novým režimem, ale již v roce 1951 se znovu rozpustili. Na 200 zednářů odešlo do exilu a někteří z nich založili v Německu dvě lóže (v Mannheimu a Mnichově).

 

 

 

 

Po roce 1989 došlo k rychlé obnově lóží, na níž se podíleli zednáři z exilu a také tři desítky zednářů zasvěcených za první republiky, kteří se dožili pádu komunismu. V současné době jsou zednáři u nás rozděleni do pěti směrů (obediencí), které se liší zejména tím, zda přijímají ženy a zda používají při rituálech svatou knihu.

 

Nová informační strategie českých zednářů začala v době, kdy se první veřejně známý zednář - herec Martin Štěpánek - stal ministrem kultury. Dominantní tzv. regulérní zednáře reprezentuje Veliká lóže České republiky. V současnosti je členem řádu několik politiků, zednáři však o žádný politický vliv neusilují. Většina zednářů nicméně přiznává, že kontakty z lóží využívá i v běžném životě.

 

Nejnovější kapitola tuzemského zednářství se začala psát v listopadu 1990, kdy se v Martinickém paláci na Hradčanech sešlo 18 z 21 českých zednářů, přeživších komunistický režim. Tři obnovené lóže (Národ, Dílo a Most) ustavily Velikou lóži československou, z níž se roku 1993 stala Veliká lóže České republiky. Dnes ji tvoří 30 lóží, striktně pánských.

 

Vedle toho v Česku existuje i smíšené, tzv. neregulérní zednářství, umožňující členství i ženám. Jeho Velkolóži Humanitas Bohemia tvoří 3 lóže. 

 

Celkově je u nás kolem osmi stovek zednářů.

 

Porůznu vyhledala

d@niela

 


Komentáře (15)add feed
... : Josef
Hm. Takže jde o velmi ušlechtilou sektu. Já bych ji spíš ovšem nazval klientelistickým spolkem, něčím podobným, čím je STAN.
červenec 25, 2022 05:11
... : Jiri Bilina
O zednarich se rikaji hruzne veci, ale podle toho co vim jde stejne jako v pripade dalsich konspiracnich teorii o nesmysly. A free masons jsou opravdu spis gentlemani.
Mikin
červenec 25, 2022 07:42
... : Josef Kouba
Mám knihu, velice obsáhlou, která pojednává o iluminátech, dalším spolku. Na několika strankách je zmínka o zednářích. Jen pár zajímavých odstavců. Ůplná neviňátka nejsou.

Někteří zednáři se sami označují přímo za služebníky Satana. Velký mistr Brooklin z Lessingovy lóže říká: „My zednáři patříme k Luciferovu pokolení.” – „Trojúhelník místo kříže.” – „Lóže místo kostela.” (Die Bauhütte, 1890, str. 119.)

V oficiálních stanovách zednářů je bod, zakazující vměšování do politiky, je vykazován jako stále platný. Řada autorit v oboru světových dějin dosvědčuje, že zednářstvo mělo nvější podíl na všech revolucích 18. a 19. století, jakož i rozhodující vliv. Zednářské spisy tuto skutečnost podtrhují a chlubí se jí. Nejednou prohlásily, že revoluční deviza „volnost, rovnost, bratrství” byla od pradávna devizou zednářů.

Každý zednář musí, ať již náleží ke kterékoli federaci, nést z toho důvodu plnou odpovědnost za protikřesťanskou činnost, kterou provádí světový zednářský řád, tvořící jednotu. A ten, kdo se této odpovědnosti pokouší zbavovat skrýváním se za národní nebo rituální nálepky, klame buďto sám sebe, nebo projevuje vědomou neupřímnost.
červenec 25, 2022 08:31
... : d@niela
tak ono vždy bavilo se "spolkovat". Mně osobně zednáři imponujou, protože to jsou většinou opravdu chytří lidé.
A samozřejmě, že každé tajemství budí v lidech chuť konspirovat. Co já toho už o zednářích slyšela a přečetla... Ale nevím o ničem, že by se dopustili něčeho opravdu zlého, že by měli na svědomí nějakou špatnost. Je to prostě "klub pro gentlemany". Smutné je, že my, ženské, se takhle spolu nesnesem...
červenec 25, 2022 08:59
... : Josef
Někde jsem čet, že při význačnejch příležitostech má zednář uloženo, veřejně se prezentovat v kalhotách zkrácenejch nad kotníky. Nevim.
červenec 25, 2022 09:15
... : AnickaM
Aha, gentleman Havel?
červenec 25, 2022 10:14
... : *deeres*
Jenom jestli to nejsou jedni z mnoha služebníků globálních prediktorů.
smilies/cry.gif
červenec 25, 2022 11:00
... : Lenka1
Tyhle elitní tajné spolky pustí na veřejnost jen to, co smí veřejnost vědět. A proto už z této podstaty netrpím náklonností k žádnému z nich.
červenec 25, 2022 11:07
... : doktor
Danielko děkuji za informace,Svobodných zednářů jsem si vážil a do dnes k nim chovám patřičnou úctu.
červenec 25, 2022 14:02
... : AnickaM
O Svobodnych Zednarich jsem toho cetla dost, pozitivniho i negativniho. Je fakt, ze jejich tajnustkareni vybizi primo ke konspiraci. Jen me prekvapuje, ze jsou znama i jmena, ja mela dojem, ze i to se prisne taji.
červenec 25, 2022 15:34
... : Jiri Bilina
No, ono se stacit podivat, kdo ty zednare pomlouva. smilies/wink.gif
--------------------------------
Vzhledem k tomu, ze nase male mestecko patrilo kdysi k nejvetsim na zapade Ameriky, stoji dnes dodnes krasna Masonic Hall. Je to chranena pamatka, ale zadne aktivity tam (prestoze zde par zednaru mame) neprobihaji.
Ale ono je techhle tajnych radu a spolku vic. Zde na Yukonu je nejznamnejsi Yukon Order of Pioneers. Ti jsou zde hodne aktivni, maji i svuj hrbitov, na Canada Day pochoduji v pruvodu s modrymi serpami na prsou a vlastni pomerne skromnou budovu, ve ktere spolecenskou mistnost pronajimaji nejruznejsim spolkum. A tak se tam obcas konaji funusy, volby nebo treba svatby.
Me dva z nich pred lety pozadali dost tajnustkarsky o setkani a neprimo me nabidli clenstvi. Mel jsem nejake otazky, ale na ty me odmitli odpovedet s tim, ze je na to prilis brzy. Ja jsem moc nadseni neprojevil a tim to zvadlo. Tajny stisk ruky jsem se nenaucil a modrou serpu nedostal.
Zenske do svych rad neprijimaji s tim, ze zeny mohou vstoupit treba do radu Daughters of Empire, ktery zase neprijima muze. Tedy oni zenstiny vezmou, ale nikoliv jako rovnocene cleny. Pouze jako "auxiliary", takze se holka muze ucastnit treba vareni a uklidu. A tim moderni zenu zrejme neoslnis. smilies/grin.gif
Mikin
červenec 25, 2022 16:18
... : Josef Kouba
Aby si amaterský politolog Mikin nestěžoval že dedávám zdroj.
Z německého originálu Ulrich Fleischhauer,Die echten Protokolle der Weisen von Zion, Sachverständigengutachten,erstattet im Auftrage des Richteramtes V in Bern, U. Bodung-Verlag, Erfurt 1935 přeložil © Jaroslav Voříšek 1997 Vydalo: www.spiknuti-proti-cirkvi-a-lidstvu.com
O zednářích.
Dokud pevně neuchopíme svrchovanou vládu nad světem, budeme všude zakládat a rozmnožovat zednářské lóže. Do nich přilákáme všechny, kteří hrají nebo by mohli hrát vynikající úlohu ve společnosti. Lóže jsou pro nás znamenitým prostředkem k získávání informací a vykonávání našeho vlivu. 
 Všechny zednářské lóže soustředíme pod jedno vedení, které bude známé jenom nám a v němž budou pouze naši vyvolení.  Všechny lóže budou mít  společné vedení. Tím budem mít pod kontrolou mnohé revoluční elementy v zemi. Lidé totiž, z nichž se takové společnosti skládají, pocházejí ze všech národů, tříd a stavů. Jejich prostřednictvím budeme průběžně informováni o všech temných politických intrikách. 

červenec 26, 2022 08:20
... : Josef Kouba
oprava: nedávám zdroj.(mám rýmu..smajlík)
červenec 26, 2022 08:24
... : Jiri Bilina
Ne Josefe Koubo, ja te o zdroj v podobe knihy nejakeho antisemitistickeho silence nezadal. Ani nahodou ne. smilies/wink.gif
Rec byla o zdroji tvych pomatenych tvrzeni prebranych z neonacistickych webu, ktere propaguji udajnou vladu "svetoveho zidovstva".
Kdyz pozoruji soucasnou situaci spojenou s vyvrazdovanim Ukrajiny, nejspis by to nebyla az zase takova spatna myslenka... smilies/wink.gif
červenec 27, 2022 02:56
... : Josef Kouba
Bod č 1) Velitel má vždy pravdu
pokud jí nemá, řídíme se podle bodu č. 1.
červenec 27, 2022 10:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]