O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DNESKA HÁDANKY BÍLÉ, NEVINNÉ PDF Tisk E-mail
Středa, 13 červenec 2022
Přejít na obsah
DNESKA HÁDANKY BÍLÉ, NEVINNÉ
Strana 2

 

 

 

 


 

čtyřka

 

 

Bydlí tu kolem docela dost ukrajinských rodin. Na hřišti pro mrňata si hrají předškoláčci, povídají si maminky, o kus dál, na velkém hřišti učí tátové hrát své kluky fotbal. Po parkových cestách chodí mámy a babičky s kočárky, dnes mi přivezl poštovní doručovatel balíček – a ejhle, jeho lámaná čeština byla docela fajn. V podstatě jediný rozdíl je v tom, že v dopoledních hodinách je tu venku víc Ukrajinců, protože nejspíš ještě nesehnali nějaké to zaměstnání nebo místo ve školce. Odpoledne se k nim přidají maminky a babičky české, které vyzvedly ratolesti ze školek.

 

 


 

pětka

 

 Dívám se na ty hezké ukrajinské maminky, a říkám si, že ty, které se rozhodnou tady zůstat, asi dlouho samotné nezůstanou. Přeci jen jejich výchova je poněkud jiná, než našich paní a dívek, tam, na východ od nás, asi ještě tak moc feminismus nedorazil. Znám tu v okolí pár párů, kde si Čech vzal Ukrajinku (už před více léty), a co vím, tak jsou tato manželství vskutku spokojená.

 

 


  šestka

 

 

Tak, mé drahé a drazí, máte tu šest krásných bílých květinek, a je opravdu jen na vás, zda poznáte, jak se jmenují, případně i něco bližšího o nich. Doufám, že mezi nimi není žádná jedovatka, ale možná, že se najde i nějaká „jedlá“, případně léčivá. Pro příště mám připravenou hádanku nádherně fialovou…

Ani se mi nechce do postele, protože vím, že se tam dlouho neohřeju – za pár hodin mi u ucha něžně zakníkne ten můj „pitbul“ křížený s „dalmatinem“, aby mi oznámil, že „Paničko, vstávej, venku je nádherně, honem…“

 

 

Přeju vám všem krásný čtvrtek;

teď, co to píšu, budou už dvě ráno. Děsný…

 

d@niela

 

 



Komentáře (14)add feed
... : *deeres*
Hortenzie, dvojka nevím, vypadá jako africká fialka, ale ta by nebyla venku (možná pustoryl), knotovka, řebříček, rmen, hluchavka.
červenec 13, 2022 07:56
... : *deeres*
Ta dvojka je asi Voskovec.
červenec 13, 2022 07:57
... : *deeres*

červenec 13, 2022 07:59
... : *deeres*
Ano ten můj android je úplný debil, umí psát jenom kraviny, bez mého přičinění.
červenec 13, 2022 08:00
... : Jiri Bilina
Ctverka je u nas yarrow. Ma byt dobra jako repelent proti komarum.
červenec 13, 2022 08:16
... : Milene
deeres, ty znáš každou kytičku. Hortenzii a voskovku mám na zahradě. A knotovku jsem znala jen jako takovou obyčejnou luční kytku. Letos na dovolené na Šumavě kvetla hodně, tak jsem si ji vyhledala. A ještě název nezapomněla. Rmen bych podle obrázku nepoznala. smilies/wink.gif
červenec 13, 2022 09:50
... : d@niela
úžasná Stáňa!!! Nikdy nezklame. Mám pocit, že ještě nevyrostla kytka, kterou by hned nepoznala. (pevně doufám, že se na mne nebude zlobit, že jsem z "deeres" odtajnila její krásné křestní jméno smilies/wink.gif )
červenec 13, 2022 10:32
... : *deeres*
Pokud mi neříkáš Stáničko, tak je to v pohodě. smilies/grin.gif
červenec 13, 2022 13:25
... : Josef
Na sluníčku, tušim nějak přes 5000°C.
červenec 13, 2022 16:24
... : *deeres*
5.500 a v jádru 14 milionů. Dneska bude superúplněk, už včera měsíc vypadal, že jde k nám na návštěvu.
červenec 13, 2022 17:11
... : Josef
Tak jsem se se sluncem skoro trefil. Dík, Deer, za připomenutí úplňku. Už na to čumim z balkónu asi třetí den, kdy to konečně začne ubejvat, a vono teprve od dneška. Vlastně ani nevím, co je příznivější, nebo škodlivější, jestli úplněk, kterej pro mě vypadá až hrozivě. Vyhledal jsem teda tohle:

Úplněk – Měsíc dosáhl svého naplnění, proto bychom si v tuto dobu měli, jak se patří, vyhodit z kopýtka. Bujaré oslavy nejsou v tento čas vůbec na škodu. Zároveň bychom si měli splnit některé své touhy, nebo vyslovit svá přání pro další měsíce.

Novoluní – Během tohoto období Měsíc na nebi nenajdeme, neboť vychází i zapadá současně se Sluncem. Dochází k očistě těla, která se umocní, pakliže se člověk postí. Současně se tělo nabíjí novou energií.

Dorůstání – Měsíc se formuje do tvaru písmene D. Příliv moře je stále zanedbatelný, a i nadále se doporučuje střídmý půst. Ženy by měly v tento čas navštívit kadeřníka, jelikož zastřihnuté konečky vlasů budou mít posilující efekt pro celou jejich frizúru.
červenec 13, 2022 18:56
... : *deeres*
Manžel dcery je povoláním astronom, tak mám povinné přednášky. Dnes večer v 21.30 bude vidět nejlépe, ale spíše někde venku, kde není světelné znečištění. Superúplněk je to proto, že se potkaly dvě události, měsíc je zemi zrovna nejblíže a zároveň je úplněk. Události se také říká jelení měsíc. Proč nevím.
červenec 13, 2022 20:13
... : AnickaM
Kdyz jsem pracovala v DD na oddeleni Alzheimeru, tak jsme se uplnku desili. Lidi hrozne vyvadeli a nejradsi litali po oddeleni nazi. Ze by jeleni rije?
červenec 13, 2022 20:35
... : doktor
Deer fakt jsi dobrá.Všem ahoj.

červenec 14, 2022 13:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]