O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Přihlášení
Anketa
FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK |
Pondělí, 28 únor 2022 | |||||
Strana 1 z 3 Kde by bez něj byla česká kuchyně? představte si, že máte tuhle krásu na stole a v podstatě vás to nestálo skoro žádnou námahu. Plněný bůček vypadá jako něco složitého, a přitom na něm vůbec nic není. Zkusím vás přesvědčit ještě takto: proč má vlastně smysl nadívat bůček? Protože se tím toto maso značně vylepší a odlehčí. A zkrásní. Nestojí to ani moc peněz, ani moc námahy. Zabodujete na všech stranách.
Nejtěžší část postupu je sehnat bůček vhodný k plnění, a na to je nejlepší mít svého řezníka. Vepřový bok by měl být zbavený kostí (čili žeber), což je otázka jedné otázky, pěti vteřin řezníkova času a jednoho účelně vedeného tahu řeznickým nožem. Dále by mělo být takové maso plus mínus stejně vysoké ve všech svých částech a konečně by mělo mít zhruba obdélníkový tvar, aby působilo úhledně. To, co zde vidíte, vzniklo z dvou kil vepřového boku včetně kostí. Kosti řezník vyňal a zabalil mi je zvlášť, protože, jak známo, kosti a odřezky posilují výpek z masa a udělají lepší šťávu.
Jelikož maso bylo příliš velké, aby se s ním dobře manipulovalo v celku, navíc nemělo všude stejnou výšku, rozdělila jsem ho na dvě části. Velký kus masa nemá smysl plnit celý – jak byste ho při podávání chtěli krájet na pěkné plátky? Vznikly by porce přes celý talíř a navíc by se rozpadaly. Tudy cesta k nedělnímu stolu prostě nevede.
Plnění bůčku je nadmíru jednoduché. Do masa se vyřízne kapsa, do ní se zastrčí nádivka a kapsa se zašije. Jelikož bůček má krásně viditelné vrstvy podobně jako Barrandovské skály, prořízne se na kapsu velmi snadno. Pokud udržíte nůž v rovině, jediné, na co se musí dávat pozor, jsou kraje, abyste se neprokrojili naskrz. Řez do masa veďte vždycky z té části, která je delší, kapsa se vám bude líp vytvářet i plnit. |
< Předch. | Další > |
---|