O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JO, TO VÁM BYLA SUPER DOVOLENÁ ... PDF Tisk E-mail
Pátek, 28 leden 2022
Přejít na obsah
JO, TO VÁM BYLA SUPER DOVOLENÁ ...
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6

 

Den D 3

Předpoklad: Dle předpovědi počasí má sněžit, noční teplota -8 °C.

 

Skutečnost: 

Ráno pořád ještě leje jako z konve, všude mlha, viditelnost tak na metr. Trpělivě vyčkáváme, Remcálek podléhá panice, protože viděl kopec před sebou (skála, šutry, skála) a ví, jak vypadá cesta dolů. Ústupové cesty není. Kolem jedenácté déšť ustává, rychle balíme a v mlze vyrážíme. Začíná sněžit.

 

Kamarád Alpinista nabízí Remcálkovi, že mu přes úsek s lany přenese batoh, Remcálek má ovšem svou hrdost a tváří se, že zvládá.

Hrdost bere za své asi tak po dvou metrech, kde je vytržená skoba ze skály a je třeba udělat několik kroků bez opory. Místo, aby si sundal batoh pěkně dole, kde bylo místa dost, sundává si ho na římse široké 15 cm.  

Na vrcholu zvaném Simming jochl (2754 m n.m.) je domek horské služby (zamčený), zima, skála a mlha. Proto se tu moc nezdržujeme a po lanech zase slézáme na druhou stranu dolů. Remcálek tentokrát už rovnou bez batohu.  

 

 


 

 

Zabydlujeme se u potoka o 500 m níže a ihned přibíhají opuštěná alpská zvířata - tentokrát ovce s jehňátkem. Alpská zvířata jsou značně sociálně deprimována, pokaždé, když jsme se utábořili, se nějaké objevilo a bylo velmi přátelské. 

 

Den D 4

Předpoklad: Den jako každý jiný, nahoru, dolů, nahoru, dolů, prostě hřebenovka, loučky, říčky...

 

Skutečnost: 

Loučky jsou pěkná věc, ovšem nesmí uprostřed nich stát skála. Kamarád Pomocný učitel provádí průzkumný prvovýstup. Remcálkovi doporučí, ať batoh rovnou nechá dole. Tentokrát v polovině skály vzdává i kamarád Náčelník, který trpí závratí vysokého stupně.  

 

Cítíme se poněkud vyčerpáni zážitky a tak dlouho se rozhodujeme, zda se ubytujeme na pěkné plošince nebo ještě půjdeme kousek dál, až přicházejí horské kozy a je rozhodnuto. Zbytek odpoledne je pozorujeme, koz stále přibývá a scházejí směrem k nám. Vtipkujeme, kdo je pojištěn proti útoku horských koz. Opodál vylézá svišť, tak pro změnu pozorujeme zase jeho.

 Kamarád Alpinista nás napomíná, že vzhledem k dnešní flákárně nás čeká zítra náročný den a měli bychom už jít spát.

Nás ostatní ovšem kozy stále baví. Alpinista proto bere foťák a pod záminkou vyfocení kozy zblízka nám je splaší. 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]