O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SVŮJ ŠIRÁK ODHODIL DO DÁLI ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 01 únor 2021
Přejít na obsah
SVŮJ ŠIRÁK ODHODIL DO DÁLI ...
Strana 2
Strana 3

 
 
 
V roce 2006 jsem ještě bydlela v Praze Holešovicích a do Libně do divadla Pod Palmovkou jsem to měla pár stanic tramvají.
Mám mnohem raději kino, ale libeňské divadlo v této době mělo několik skvělých představení s úžasnými herci a představení nebývala vyprodána na rok dopředu.

Asi 14 dní předtím, než Boris Rösner zkolaboval a nemoc u něho propukla s plnou silou, byla jsem na představení Cyrana z Bergeracu, kde hostoval v hlavní roli.
Na to představení se nedá zapomenout, ta role mu byla šitá na tělo a on hrál jako o život.
 

 

Cyrano v Divadle pod Palmovkou

 

Svůj širák odhazuji v dáli

a s grácií.

Tam leží on.

Odkládám svůj plášť opršalý,

sepnutý párem zašlých spon,
a tasím kord.

 

Jen žádný shon,

hned v úvodu boj nerozhodnu,
pointa je mi nad zákon:

na konci poslání vás bodnu!


 

 

A jak to bylo s tím, že mne před lety balil?

Myslím, že to byla jenom

taková jeho malá herecká etuda.

 

DEERES


 

Komentáře (4)add feed
... : NČ
Jo, Deer. Mě sice Rosner nebalil, ale vždycky se mi líbil (přesto bych mu ovšem nedal). Zrovna v neděli jsem si ho připomněl v nějaký tv inscenaci. Tam navíc Brzobohatý, Haničinec, ... Nádhera, i když detektivka jako taková celkem blbá.
A pak v neděli ještě přímo skvost, Sňatky z rozumu!!! Pokolikátý už? A pokaždý skvělý. Jmenuju jen V. Vosku a V. Ráže, ale vím, že tím křivdím všem ostatním. Co postava, to Mistr! Nádhernej hereckej koncert!
To byla doba skutečných umělců.
únor 02, 2021 09:26
... : *deeres*
Mně ve skutečnosti také doopravdy nebalil. Za jeho života si s ním jeho manželka užila svý, ale tehdy bYl čerstvě ženatý a moc zamilovaný. Já mu jenom dělala nedobrovolného sparing partnera v herecké studii "Belmonďák a nafrněná slečna".
Dokázala bych vyjmenovat i pár skvělých a uvěřitelných současných herců, možná jich není jenom pár, jenom nemají příležitost ukázat, co v nich je. Na pomyslném vrcholu jsou vidět pořád jenom jedni a ti stejní a já nakonec ani nejsem přesvědčená, že jsou tak úžasní. Kvůli Geislerový jsem se ani nedívala na Boženu Němcovou a nejspíš jsem o nic nepřišla.
Protože ČT natáčí samé blbiny a pak nemá peníze na něco koukatelného, tak dává staré filmy. Teď šel film "Pozor vizita" z roku 1981, režisér Kachyňa, podle románu Adolfa Branalda. Skvělý obsazení a v hlavní roli nenapodobitelný Rudolf Hrušínský.
únor 02, 2021 10:48
... : doktor
Deeres děkuji za úžasně zajímavé povídání o herci,který chytil za srdíčko.Ahoj a bezva odpoledne.
únor 02, 2021 12:55
... : d@niela
Boris Rösner patřil k hercům, z nichž jsem měla tak trochu strach. To přiznávám, ten jeho démonický vzhled... Ale dostala jsem nabídku udělat s ním rozhovor, a to se neodmítá, takže jsem se na to náležitě vyzbrojila, všemožné o něm nastudovala, napsala si otázky pěkně na papírek - který jsem pochopitelně doma zapomněla. Nojo, no. Ale nakonec to bylo velmi fajn, sympaťák, povídali jsme si téměř dvě hodiny. Příště už jsem se ho nebála smilies/cheesy.gif
únor 02, 2021 18:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]