O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÝ KRISTOVY DRAHÝ ROKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 31 leden 2021
Přejít na obsah
MÝ KRISTOVY DRAHÝ ROKY
Strana 2
 
 
 
 
Mé tělo oblekli do mých jediných černých šatů, na hrudi se mi odporně rozepínaly knoflíčky, rakev uchopili čtyři silní chlapi a odnášeli ji do obřadní síně. Najednou bum, prásk a pomóc, dno rakve nevydrželo mou váhu a mé tělesné ostatky propadly na zem. Děti plakaly, manžel se smál, až mu slzy tekly a tchýně všem opakovala: Já to říkala, já to tušila, ta ženská se mi od samého začátku nelíbila. Vždycky udělala nějakou ostudu, to je strašné, ani po smrti si nedá pokoj!

Abych vyhnala z hlavy obraz své milované tchýně, vstala jsem a šla vyvenčit psa. Bylo hodně brzy ráno, jaro se probojovávalo posledními záchvěvy zimy ke své vládě, slunce vycházelo a malovalo na oblohu krásné červánky. Vzduch byl mrazivý, cítila jsem, jak se mé tváře mění do podoby rajčete. Procházela jsem se po pěšině kolem vody, začínaly kvést zlaté deště a plané trnky, tráva byla tak sytě zelená, jak se umí zelenat jen na začátku jara a ptáci doslova křičeli nahlas, aby vytáhli ven z peřin Oskara. Dítka – budoucí siroty ještě spaly, pes byl tím vším jarem taky tak omámen a horečnatě pobíhal mezi keři, krtičinci a myšími děrami, snažil se všechno označkovat, krtince rozhrabat a očichat všechno nově vyrašené.

Zastavila jsem se na břehu, pozorovala kalnou a divokou vodu, jak teče dál a dál, aniž tuší kam a v tu chvíli jsem se rozhodla.
Ano, přišel okamžik rozhodnutí, skočím dolů do vody o teplotě 4 stupně Celsia a ukončím to.
 
Představa mé maličkosti, jak skočí do té ledové vody a při mé smůle se trefím do místa, kde nebude víc než po kolena a nateče mi do fungl nových botasek od Adidasů, mě vrátila do reality. Sluníčko se prodíralo skrz mraky, probleskovalo mezi topoly a má dušička obrátila o sto osmdesát stupňů. Celé ráno mi připadalo skvostné, v duchu jsem si opakovala své oblíbené verše, dýchala jsem zhluboka a roztáčela všechny své čakry, šla jsem dál a dál a bylo mi krásně na duši, krásně odhodlaně a vítězně zároveň, těšila jsem se, jak vzbudím děti, nachystám jim snídani a začnu znovu žít.
 
Zaplavená vlnou euforie a okouzlena červánky jsem se nedívala na cestu a bum, přehlédla jsem psem vyhrabanou díru a rozplácla se jak široká, tak dlouhá. Místo smrtelné rány do hlavy, těžkého krvácení do mozku nebo zlomeného vazu jsem však skončila jen s vymknutým kotníkem.
 
VODOMĚRKA
 

Komentáře (2)add feed
... : mamča
Jo !!! Tenhle článek mám uložený ve svém archivu. Je to pro mě vzpruha, když na mě jdou depky :-).
Vodoměrko, piš pořád takové skvostné články jako před lety, (tuším rok 2009) i když už nemáš důvod ke smutnění.
Ten závěr hovoří za vše. Jsi prostě optimistka každým coulem.
únor 01, 2021 07:10
... : VodoměrkaM
Mamčo, pokusím se, ale víš, jak to chodí... potřebovala bych, aby měl den 48 hodin... i když momentálně mě víc naplňuje malování a kreslení... mám hodně co dohánět a je to pěkná závislost... ;-)
únor 01, 2021 21:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]