O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JSEM TĚŽCE ZÁVISLÁ. NA POČASÍ! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 listopad 2020
Přejít na obsah
JSEM TĚŽCE ZÁVISLÁ. NA POČASÍ!
Strana 2

 

 

 

 

Skupinou, které náhlé změny počasí mohou způsobit vážné a někdy i dramatické potíže, jsou kardiaci.Hodně kardiaků umírá na jaře a na podzim, kdy se často prudce mění počasí. Tehdy jich zemře dvakrát tolik než třeba v srpnu.

Pro kardiaky může být velice rizikový prudký pokles tlaku, zvlášť když se blíží bouřka. Mnohým z nich funguje za těchto podmínek hůř celý kardiovaskulární systém a spoustě z nich se také obtížněji dýchá.

Kardiak, který citlivě vnímá změny počasí, by se měl například při prudkém poklesu tlaku vyhnout nadměrné fyzické zátěži i stresům a nešidit spánek ani odpočinek.

 

Negativní vliv mají rovněž erupce na Slunci, které narušují geomagnetické pole Země a mění i elektrické poměry v atmosféře.

Změny v geomagnetickém poli vyvolává nejčastěji sluneční vítr, zvláštní záření, které dopadá do atmosféry Země jako důsledek silných erupcí.

Ty zas mohou ovlivňovat tlak vzduchu, jeho teplotu, množství srážek apod. To působí nepříznivě na činnost srdce a nervový systém.

Může způsobit návaly depresí, migrény, záchvaty dny a revmatické bolesti.

 

JAK SE BRÁNIT?

 

Smysl má jakákoliv tělesná aktivita, která nám zvedne fyzickou kondici, nejlépe aktivita na čerstvém vzduchu a za nejrůznějšího počasí. Sprchování studenou vodou po ránu nebo saunování, pokud to váš zdravotní stav dovolí, jsou osvědčené recepty na zvýšení odolnosti organismu. Ale především zlepší naše reakce na prudké změny teplot.

 

Lékaři také zjistili, že meteosenzitivní lidé lépe zvládají vlivy počasí v zalesněných kopcích ve výškách zhruba od 400 do 800 metrů nad mořem - to se týká i pacientů s revmatismem, se zvýšenou činností štítné žlázy, se stavem celkového vyčerpání a s dalšími potížemi.

 

Pro pacienty s chronickými potížemi není od věci sledovat kromě klasických předpovědí počasí i předpověď zátěže počasí na organismus. Nabízí ji například http://portal.chmi.cz - klikněte na rubriky Předpovědi a Biometeorologická předpověď.

 

Tak, jdu si připravit teplou bundu,

protože se má zas ochladit

Prudce. To zas budu skučet…

 

Andrea

 

Komentáře (2)add feed
... : *deeres*
Patřím do skupiny, která má meteosenzivitu vrozenou, stejně tak, jako vnímání času. Vadí mně šoupání s časem a vadí mně prudké změny počasí. Naštěstí už nereaguji příšernými migrenami, jako v mládí.
Nejhorší to je na jaře. Při prvním probuzení přírody s náhlým oteplením.
Žít v Provensálsku, někde v údolí Rhôny a zažít tam letní mistral, tak to bych si asi uřízla nejenom jedno ucho.
listopad 19, 2020 12:24
... : doktor
Jojojo,nějaká tělesná aktivita by mne zabila na stojato.Ale mimo bydliště ( třeba v přírodě,na horách či dovolené je průběh bez velkých problémů. Hezké odpoledne.
listopad 20, 2020 12:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]