O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČAS DO STŘEDOMOŘSKÉ VÁLKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 25 červen 2020
Přejít na obsah
ČAS DO STŘEDOMOŘSKÉ VÁLKY
Strana 2

 

 

 

 

Podle Al-Masdar včera do Středozemního moře skrz turecké úžiny Bospor a Daradanely propluly ponorky 4. samostatné podmořské brigády ruského námořnictva.

Na hladině konvoj označovala ponorka Rostov na Donu, o níž je známo, že byla nedáno přezbrojena k nesení nejmodernějších raket Kalibr. Včera ještě nebylo jasné kam ruské ponorky plují. Libanonská agentura tipovala buď Libyi nebo Sýrii. V článku bylo připomenuto, že ruská armáda rakety Kalibr již v minulosti nasadila na podporu SAA, která je věrná prezidentu Bašáru Asadovi. Syrská vládní vojska právě finišují přípravy na dobytí provincie Idlíb, kterou s tureckou podporou ovládají džihádisté z Islámského státu.

 

Ve Středomoří proti sobě fakticky stojí dvě vojenská uskupení.

K paktu proti turecké expanzi se včera oficiálně připojila i Sýrie. Asadův ministr zahraničních věcí Walid al-Muallem včera na konferenci Ligy arabských zemí (LAS) veřejně potvrdil přistoupení k protiturecké koalici. Alianci proti turecké agresi uzavřely Řecko, Kypr, Francie, Egypt a Spojené arabské emiráty.

Do spolku se započítá i Haftarova LNA. Minulý týden se k paktu připojil i Izrael.

 

Turecko ve válce proti LNA – a tudíž i v ambicích odebrat Řecku ostrovy ve středomoří - podpořilo vedení NATO. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg minulý týden prohlásil, že NATO podporuje Sarrádžovu vládu, která je fakticky tureckým protektorátem. Sarrádž s tureckým prezidentem Erdoganem podepsal smlouvu o rozdělení ložisek ropy a zemního plynu v podmořském pásu mezi Haftarem ovládanou částí Libye a Tureckem. V tomto pásu je řada obydlených řeckých ostrovů.

 

Situace uvnitř NATO je z velké části nejasná. Po telefonátu mezi Erdoganem a Trumpem turecký prezident vyhlásil, že se se svým protějškem dohodl na „budoucí spolupráci v Libyi“. Trump prý měl Turecku přislíbil podporu v podpoře Sarrádžovy vlády. Zatím není jasné, v jaké podobě. Tedy zda se US Army zapojí do bojů proti Haftarově LNA, nebo jestli se spokojí s logistickou a zbrojní podporou jako Německo.

 

Náš západní soused je podle kurdského novináře působícího v SRN Jana Jessena největším dodavatelem zbraní Turecku. A to již třetím rokem po sobě. Turecko ze zároveň největším odběratelem německých zbraní. A to dlouhodobě. Zde stojí za to připomenout, že německá kancléřka Angela Merkelová projevila zájem o Sarrádžovu nabídku na udělení koncesí na těžbu ropy a plynu. Premiér džihádistické vlády nabízel libyjské koncese i italskému premiérovi Giuseppe Contemu, který je však odmítl. Ve stejné oblasti již italská firma ENI má spolu s francouzským TOTALem platnou licenci na těžbu od řecké vlády. Jde totiž o mořské dno kolem ostrovů, které jsou součástí Řecka.

 

Znalci oblasti se dost často shodují v názoru, že po skončení letní turistické sezóny, kterou chtějí využít k získání peněz obě strany, hrozí vypuknutí velké středomořské války.

 

 

MUDr IVAN DAVID

Převzato z facebooku

 

 

 


Komentáře (4)add feed
... : andrea
jsem nesmírně ráda, že jsem Češka,
že naše země je tam, kde je.
A vlastně i za to, že už nemáme nic, kvůli čemu by nás mohli takhle válcovat.
Je mi líto všech tamějších obyčejných lidí,
co neměli stejné štěstí jako my.
červen 25, 2020 11:04
... : *deeres*
Evropa má Německo, Blízký východ Turecko. Stejná rozpínavá agresivní nmentalita.
Německo prohrálo dvě světové války, ale pokoj si nedá. Ono jde vždycky a v první řadě o prachy. Milionová turecká armáda v NATO je druhá největší po USA a německý zbrojní průmysl je s ní jedna ruka.
Německo má 82milionů obyvatel, z toho cca 11mil. jsou cizinci pouze s pasem. Většina z nich jsou Turci. Ale další miliony už německý pas mají, nebo se narodili imigrantům. Svůj k svému.
Potom taková událost, jako ta, která se odehrála o víkendu ve Stuttgartu, není nic překvapivého.
Na videu jsou vidět samí opálení mladíci. Zřejmě jenom první nástřel, ale stál za to a nejspíš bude hůř. https://twitter.com/ainyrockstar/status/1274652402830979075
Ani se nedivím tomu, kdo v České republice skupuje nemovitosti. První vlna byli bohatí Ukrajinci, teď i tady kousek za Prahou baráky vykupují Němci, Angličané i Američané. Zatím jsme oáza klidu a svět tu je ještě jakž takž v pořádku. Turecko je vzdálené, Němce s pátou tureckou kolonou ale máme za rohem.
červen 25, 2020 18:33
... : Petr Sysala
blbé je, že až půjde do tuhého, tak mam trochu obavu, že se budeme muset branit leda nasadama od košťat. Promlade jsou zbraně fuj, v souladu s doktrínou EU a staří, kteří si jeste na vojně vystřelili už budou nad hrobem.
červen 26, 2020 16:02
... : mamča
Petr Sysala : Chybná úvaha. My se nebudeme SMĚT bránit. A kdo nebude chtít vetřelce vítat, bude za úsvitu zastřelen.
červen 27, 2020 06:45
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]