O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TLAKOVÉ NEPŘÍJEMNOSTI PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 červen 2020
Přejít na obsah
TLAKOVÉ NEPŘÍJEMNOSTI
Strana 2

 

 


Vařené fazole, čočka, hrách a cizrna,

obsahují bílkoviny rostlinného původu, středně rychlé cukry a důležitou vlákninu. Luštěniny se nehodí jako večerní jídlo, ani jako příloha k večeři, protože by tělo dostalo velkou dávku energie před spaním a tloustlo by přes noc. 

Hmotnostní podíl na celkovém denním příjmu je 4%

 

 


 

.

Semínka a ořechy  obsahují důležité stopové prvky, například zinek, který pomáhá hospodařit s přijatými cukry. Dále vzácné tuky, které jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny. 

podíl semen a ořechů na celkovém denním příjmu je 1%.

 

mléčné produkty jsou v této dietě důležitým zdrojem bílkovin a vápníku.

objem mléčných výrobků na celkovém příjmu je 7%.

 

Tuky a oleje  

Hmotnostní poměr tuků z celodenního příjmu je 15%.

 

Přírodní léky na snížení krevního tlaku

hořčík – magnézium. Dostatek hořčíku v potravě je důležitý pro správnou činnost svalů a nervů. Hořčík pomůže zmírnit podrážděnost a nervozitu, podporuje uvolňování energie z glukózy a správnou stavbu kostí, rovněž udržuje v dobrém stavu oběhový systém a působí preventivně proti infarktu. Hořčík mírní deprese a přispívá ke zdravým zubům.

Další je vápník a draslík.

Pozitivní vliv na vysoký krevní tlak má česnek, ovšem je třeba denně sníst 4 stroužky česneku.

 

 

 

Tohle všechno asi většina lidí ví, ovšem málokdo to opravdu dodržuje.

 

Přitom prevence je relativně jednoduchá - dostupná - pohyb na zdravém vzduchu, zdravá strava bez přejídání se, nekuřáctví, nepít alkohol. To jsouty nejvíce ceněné faktory, pokud mluvíme o prevenci kardiovaskulárních chorob. Vše nejlépe každý den, když to není možné, tak alespoň v pravidelných intervalech.

 

Vzhledem k tomu, že my Češi na tom zdravotně nejsme (v porovnání s ostatním světem) nijak dobře, spíš naopak, měla by se většina z nás začít trochu ovládat. Tedy alespoň u jídla …

 

Vždyť nejen kvůli jídlu jsme na světě!

 

Pěknej a veselej den,

ANDREA

 

 

Komentáře (4)add feed
... : doktor
... hlavně veselej.Ahoj !
červen 23, 2020 12:01
... : NČ
Ono to zase není všechno absolutní. I tlak 140 je celkem ještě úplně v pohodě, pokud spodní nejde přes 80. A je to především zcela individuální, nejde to paušalizovat.
Teď je to zase nějaká móda, že hned, jak stařec sedmdesátník vleze do dveří ordinace, doktor už, aniž by se vůbec podíval a zeptal, ihned píše recepis na prášky na tlak a na cholesterol. Díky. Nemusím od všeho!
A fazole, čočka, hrách - to přesně vím i znám, jaký tlaky to naopak zvyšuje, což příliš nadšeně nekvituje okolí. Ale jak praví stará lidová moudrost: V zdravém těle zdravý vzduch.
červen 23, 2020 18:32
... : strejda
Když jsme u toho tlaku,
nejenže to není všechno absolutní, ono je to dokonce i relativní. Dám příklad. Pneumatiky auta pumpuji na 2,2 Pa. Přední i zadní. Ale podržte se, taková hubená galuska silničního kola snese až 10 Pascalů. Když tu byl nedávno synovec, přijel na kole, měl to naprané na 9Pa. Hrůza. Nebo horské kolo pumpuji na 4 Pa. Jen pro ujasnění si vztahu : 1 Pa = 9,86923e-06 atm.
To STK je v jakékoli jeho výši proti tomu čajíček. Na regulaci tohoto tlaku stačí jíst pravidelně česnek. Ten si s ním poradí raz dva. Když je vyšší, sníží ho. Když je nízký, zvedne ho... Je tím pak vyšší spotřeba zubní pasty, zvláště ve styku s opačným pohlavím, ale takový už je život...
Hezký den bez potíží s STK. :-)
červen 24, 2020 22:29
... : NČ
V jednotkách tlaku se nikdy neorientuju. Asi je to pro nějaký obory důležitý, pojmout to takhle "vědecky", ale já jsem si v praxi vystačil vždycky jen s atmosférama a s tím, že to je skoro stejný, jako bary. Narvat si do palice ještě Pascaly, neřku-li megapascaly, to už je nad mý schopnosti.
Takže kola auta hustím už od svýho mládí až do stáří na 2 atmosféry a kupodivu, ono to jede.
červen 25, 2020 05:43
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]