O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDO NEKRADE KAŽDOU HODINU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 25 květen 2020
Přejít na obsah
KDO NEKRADE KAŽDOU HODINU
Strana 2

 

 

 

TREND - všeobecný investiční fond

škoda: 1,4 miliardy korun

Případ investičního fondu TREND se zapsal do dějin České republiky jako jeden z největších případů tunelování majetku. Fond byl na počátku roku 1992 založen hudebníky Michaelem Kocábem a Martinem Kratochvílem a měl spravovat body z 1. a 2. vlny kupónové privatizace. Fond byl v roce 1995 prodán společnosti Královehradecká brokerská (KHB) zastupované Miroslavem Hálkem. Ten podle soudu v následujících dvou letech vyvedl na účty svých firem 1,4 miliardy korun akcionářů fondu. Případ v roce 2013 definitivně ukončila prezidentská amnestie.

 

 

Obchody s ropou Shahrama Abdullaha Zadeha

škoda: 2,5 miliardy korun

V roce 2014 protikorupční policie obvinila podnikatele česko-íránského původu, Shahrama Abdullaha a dalších 14 lidí z nelegálních obchodů s pohonnými hmotami, prostřednictvím kterých měli připravit stát na daních o 2,5 miliardy korun. Do dovozu stovek milionů litrů pohonných hmot z Německa a Slovinska bylo podle policie zapleteno na 65 obchodních společností. Na počátku roku 2016 byl Zadeh propuštěn na kauci ve výši 150 milionů korun, záhy byl však zatčen na základě mezinárodního zatykače a po třech dnech znovu propuštěn.

 

 

Řetězové obchody s drahými kovy

škoda: 4,5 miliardy korun

V září roku 2015 Finanční správa informovala, že dvě firmy obchodující s drahými kovy v ČR, Saúdské Arábii, Německu, Turecku či na Slovensku si díky krácení DPH přišly na 4,5 miliardy korun. Celý řetězec tohoto karuselového podvodu měl údajně 120 článků. Jména obou společností podléhají povinnosti mlčenlivosti Finanční správy. 

 

 

Tajné zásoby lihu

škoda 6,7 miliardy korun

V roce 2013 byli z půlmiliardového daňového úniku obžalováni Radek Březina, jeho bratr Tomáš Březina a Tomáš Pantlík. Při nelegálních obchodech s lihem měla celá skupina připravit stát na daních až o 6,7 miliardy korun.

 

 

Harvardské fondy

škoda: minimálně 60 miliard korun (odhad likvidátora Harvardského průmyslového holdingu Zdeňka Častorála)

Viktor Kožený, absolvent Harvardovy univerzity se na počátku 90. let stal jednou z hlavních tváří tržní transformace české. Díky masivní reklamě získaly Koženého Harvardské fondy přes milion kupónových knížek. Následně se fondy spojily do Harvardského průmyslového holdingu, který Kožený společně se svým spolupracovníkem Borisem Vostrým podle Nejvyššího soudu vytuneloval a vyvedením jeho majetku do zahraničí připravil jeho akcionáře o miliardové majetky. Soudní pře o někdejší majetek Harvardského průmyslového holdingu se vedou dodnes nejen na Kypru, Belize, či Kajmanských ostrovech, ale také v USA.

 

... zlaté české hrabavé ručičky!

zdroj: internet

 

 

 

Komentáře (6)add feed
... : Inka
O spravedlnost by se mel postarat stat!!! A rychle, kdyz tohle prochazi, tak to ruzni jedinci budou zkouset!!! Pokud by bylo radne odsouzeni, uhrazeni skod do posledni koruny, tak by to bylajine kafe.
květen 26, 2020 07:06
... : NČ
Výčet je neporovnatelně větší. Stačí jen vzpomenout LTO, kdy "trvalo" parlamentu skoro dva roky, než to zatrhnul. Přitom o tom po celý dva roky denně povídalo rádio i televize.
Pak taky metanolová aféra, kdy o nelegálních výrobnách kořalek věděli policajti, poslanci, vlastně všichni, běželo to po léta, a kdyby si jeden trouba nepopletl metanol s etanolem, běželo by to dodnes.
A co třeba tunel Blanka?
květen 26, 2020 07:32
... : *deeres*
Jenom ztráta v důsledku úžasné Kuponové privatizace se odhaduje na 679 000 000 000, dnešní hodnota by byla minimálně dvojnásobná.
Autoři :Václav Klaus, Tomáš Ježek, Dušan a Tomáš Tříska ODS
Při privatizaci se napakovali bráchové, co spolu mluvili a věděli, na rozdíl od plebs, jak na to.
A pak rychle přeprodali, pokud možno několikrát a nakonec, když už to šlo, tak vyprodali republiku cizincům . Už nám tu nepatří spousta půdy, lesů, domů i památkově chráněných a většina pitné a minerální vody. Továrny, co údajně nebyly schopné konkurence, se za pár šupů prodaly, zařízení bylo vybrakováno a třeba v Praze na uvolněné pozemky nastoupili developeři.
Přemýšlet o tom, co se tu dělo v době, kdy Klaus zhasl, ani nemá cenu. Viníci nikdy nebyli potrestáni a s vyjímkou pár jedinců, kteří mlaskali hodně nahlas, ani nikdy nebudou.
květen 26, 2020 19:35
... : *deeres*
Děti, odpověď neznám, sám nevím, jestli jsme ještě pořád Česká republika, nebo jestli to je už jenom obchodní značka.
květen 27, 2020 10:50
... : doktor
Neskutečně dlouhý tunel,nejdelší na tomto i onom světě.
květen 27, 2020 12:18
... : NČ
Už víš, doktore, kolik cigár si somrák z vajglů ubalí?
květen 27, 2020 13:34
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]