O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BYLO NEBYLO – 13 PDF Tisk E-mail
Úterý, 12 únor 2013
Přejít na obsah
BYLO NEBYLO – 13
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6

 

 

 

 

 

 

8.2. 1828 – narodil se Jules Verne, francouzský spisovatel a otec moderní sci-fi literatury. S touhou po dobrodružství se už asi narodil. Jako jedenáctiletý se nechal najmout na loď plavící se do Indie. Než ale stihli zvednout kotvy, rodiče ho vypátrali.

 

 

 

 

 

Potkal ho typický osud prvorozeného syna: musel studovat práva, zatímco mladší bratr si mohl vesele námořničit.

 

 

 

9.2.1895 – byla poprvé představena hra Mintonette. Vymyslel ji William G. Morgan z YMCA v Massachusetts, který chtěl vytvořit bezkontaktní halový sport s minimálním rizikem zranění. Dneska mu říkáme volejbal :-)

 

 

 

 

9.2.1900 – byla založena tenisová soutěž Davis Cup.

 

Myšlenka přátelského mezinárodního týmového střetnutí mezi USA a Velkou Británií v tenise vznikla v tenisovém klubu na Harvardské universitě.

 

Student Dwight F. Davis vytvořil hrací schéma, zakoupil a věnoval pro vítěze putovní cenu - pozlacenou stříbrnou mísu na salát, kterou koupil přibližně za jeden tisíc dolarů.

 

První utkání se pak odehrálo v srpnu v univerzitním klubu v Longwoodu u Bostonu.

 

 

 

 

 

9.2.1881 – zemřel Fjodor Michajlovič Dostojevskij, ruský spisovatel a filozof . Jako utopický socialista byl téměř popraven a pak si užil své v kriminále a na nucených pracích na Sibiři. Jelikož si sám prošel peklem, dokázal se vcítit do lidí s narušenou osobností.

 

 

 

 

 

10.2.2000 – byl oznámen objev kvark–gluonového plazmatu, skupenství hmoty, které existovalo prvních asi 20 až 30 mikrosekund po velkém třesku.

 

Říká teorie.

 

Už představa, že na začátku bylo něco nekonečně hustého, co bouchlo, je dost divoká.

 

Ale kde se to něco, sakra, vzalo? Genesis mi přijde přinejmenším stejně uveřitelná :-)

 

 

 

 

11.2.1938 – Britská rozhlasová a televizní společnost BBC uvedla první vědeckofantastický televizní pořad – adaptaci části hry Karla Čapka R.U.R.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]