O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DILEMA - STUDOVAT NEBO BYDLET? PDF Tisk E-mail
Pátek, 14 říjen 2016
Jsem rozvedená. Mám dvaadvacetiletou dceru. Je velmi psychicky křehká, má za sebou pokus o sebevraždu, byla i léčena na psychiatrické klinice. V současné době bere antidepresiva. Studovala na střední, ale z těch důvodů neodmaturovala. Po roce nastoupila znovu a napřesrok bude maturovat.

 

 

 

 

 

 

     Současně si chce dát přihlášku na VŠ. Jenže její otec jí z důvodů přerušení studia  přestal platit  výživné. Od doby, kdy byla doma až dosud. Problémem je, že bydlíme s dcerou po rozvodu v jeho nájemním bytě zdarma (2 plus 1), a řekl mi, že pokud by to dcera chtěla výživné řešit právně, tak nám dá z bytu výpověď. 

 

     Já jsou dlouhodobě v invalidním důchzodu a pracuji na částečný úvazek. Dcera si přivydělává doučováním. Já ji už druhý rok živím bez otcova přispění. Nevím, co dělat, protože to finančně těžko zvládáme.

 

      Poradíte mi? Předem velké díky.

 

MARIE

 

 

 

Komentáře (7)add feed
...... : Nona
Marie, nejspíš Ti tu poradí, abys otce žalovala a vymáhala peníze na něm. Já bych se k situaci postavila tak, že dcera by zkrátka po maturitě musela nastoupit do práce. Já sama pracuji od 18 let, v době mého mládí bylo běžné, že děti po vyučení či střední škole šli do práce. To jen dnešní doba vyrábí kvanta vysokoškoláků, z různých humanitních oborů, uměle vytvořených, kteří se pak snaží někde uplatnit a ohánějí se svým "vzděláním".
Myslím si, že při přerušení studia (v dospělosti) opravdu končí vyživovací povinnost. Je to tvrdé, ale psychickým stavem se tu nikdo ohánět nemůže. Dítě je dospělé - schopno se živit...
říjen 14, 2016 07:58
Asi tak, Nono. : *NČ*
Jen drobný upřesnění. Jesli je dcera plnoletá, musí na tátovi vymáhat peníze ona, ne teda Marie.
Tohle je ta nevlídná tvář rannýho kapitalizmu bez přívlastků. Kdo na študování nemá prachy, holt nemůže študovat.
Bylo to tak odjakživa, před Rakouskem, za Rakouska i za Masaryka. Ale teď si zase můžeme denně dopřávat banány.
říjen 14, 2016 08:24
... : mia I
vím, že jde o výživné, ale já bych zvážila , zda vůbec na tu vysokou školu dělat přijímačky. Dcera i přes to, že má 22 roků, nemá ještě maturitu. Její psychika je velmi křehká a pokud zvládne maturitu, zvládne přijímací řízení na VŠ a bude přijata, bude tento přechod extrémně náročný na její psychiku. Mnoho duševních chorob propuká u mladých lidí právě při přechodu na vysokou školu. Je třeba si uvědomit, že jde o naprosto odlišný typ studia než na střední škole. Vy sama jste invalidní, utáhnout finančně studium potomka na vysoké škole mají i lidé ekonomicky silnější. Pokud bude Vaše dcera bydlet na koleji, jedná se o náklady cca 6 tisíc měsíčně. Co když otec opravdu bude chtít, abyste byt opustily, jste připravena i na tuto možnost, tedy pokrýt finančně bydlení, živobytí ze svého příjmu? Doplácíte Vy nebo dcera na léky? To také může být významná položka v rozpočtu, když jste dvě nemocné v domácnosti. Ale hlavně se obávám, jak jsem již uvedla, že studium na vysoké škole bude pro dceru další psychická zátěž.
říjen 14, 2016 08:47
Pokud by mé dítě potřebovalo k maturitě : Eva
minimálně dvojnásovně dlouhou dobu (místo 4 let smilies/cool.gif, tak bych tedy o VŠ fakt neuvažovala.
Navíc je studium VŠ, hlavně svou organizací a zkouškami, výrazně stresová záležitost, tudíž bych zvážila zdravotní stav dítěte.
Navíc by dcera od 26 roku věku musela za studium jakékoliv VŠ regulérně platit.


říjen 14, 2016 09:31
A co to bydlení? : Pernella
Bydlení zdarma je třeba počítat jako finanční příspěvek od otce, ne?
říjen 14, 2016 11:00
Nepředpokládám, že by se dcera hlásila na medicínu nebo na techniku. : mamča
Všechny ostatní školy humanitního zaměření "vyrábějí" magistry a inženýry pro Úřad práce.
Takže pokud si to trápení s nedostatkem financí hodláte o dalších 5-6 let prodloužit, tak ať dcera na tu VŠ jde.
Zájem je opravdu jen o absolventy technických oborů, v čemž ještě chlapci mají více šancí na uplatnění, a o absolventy Lékařské fakulty, kteří se ovšem na několik let stávají nevolníky, mnohde si za praxi v nemocnici ještě platí.
říjen 15, 2016 08:14
Marie, napadlo mne to co Pernellu : bb2
Podivej se do inzerátů, za kolik se u vás pronajímají byty jako je ten,ve kterém s dcerou bydlíte. A tuto částku by mohl tvuj byvaly inkasovat od nájemníka. Pokud platil doposud výživné jak měl a navíc vám daroval nájem a to az do dceřiných 22 let, byl k dceři velmi štědrý. Pokud do 22 zvládla jen maturitu, dál bych otce neždímala.
říjen 16, 2016 22:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]