O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ PO VYUČENÍ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 08 září 2016

Dobrý den, můj syn ve 22 letech ukončil učební obor zedník. Do srpna jsem platil 6 000,- Kč výživné. Myslel jsem si, že moje vyživovací povinnost končí dnem, kdy nastoupí do práce. To se stalo 1. 9. 2016. Nyní mi napsal, že moje vyživovací povinnost trvá ještě v měsíci září, že první výplatu dostane až v říjnu... Zakládá se tato informace na pravdě? Díky za odpověď, JOLAN

 

 

 

O D P O V Ě Ď : 

 

 

  • teď nevím, platil jste do srpna - tzn. naposledy v červenci, nebo naposledy v září? Ptám se z toho důvodu, že výživné se platí vždy na měsíc dopředu, takže pokud jste synovi poslal ještě v srpnu peníze, tak by tím vaše povinnost měla končit. 

 

  • každopádně vás chci upozornit, že ani v případě, že dítě ukončí školu a nastoupí do práce, nezaniká automaticky povinnost platit výživné. Rodič, který platí alimenty, musí podat k soudu návrh na zrušení vyživovací povinnosti s odůvodněním, že jeho dítě je již schopné živit se samo. Zrušení povinnosti platit výživné je vázané na rozhodnutí soudu.

 

 

     Jinak - samozřejmě - záleží na vašich vzájemných vztazích - pokud synovi ještě tu jednu částku na září věnujete, určitě tím nic nezkazíte a vaše vztahy snad budou i nadále dobré...

 

P.S. Ještě bych chtěla dodat, že řemeslo zedník je báječné a když se dotyčný "povede", tak se nikdy a nikde nebude mít špatně.  A jak je vidět, hned si i našel zaměstnání. Asi fajn kluk!

 

d@niela

 

 


 

 

Komentáře (7)add feed
Stojí ti blbejch 6 tisícovek vůbec za přemejšlení ? : *NČ*
.
září 09, 2016 08:28
Vztahy. : Sidon
pokud synovi ještě tu jednu částku na září věnujete, určitě tím nic nezkazíte a vaše vztahy snad budou i nadále dobré...

Mám takový dojem, že ty vztahy asi moc dobré nebyly, či nejsou, jinak by nebyl ani tento dotaz. Takže nakonec stejně bude muset rozhodnout nějaká příslušná, státní instituce, pokud to ovšem neudělá podle rady Daniely a zaplatí synkovi těch šest táců.

smilies/cool.gif
září 09, 2016 08:43
Bych řekl, Sidone, že pravdu díš v tom, : *NČ*
že vztahy mezi nima jsou asi naprt. Ale už právě proto by fotr neměl věci hrotit kvůli pakateli. Jistě si časem rád začutá s vnukem, jistě rád přinese vnučce nějakou tu panenku. A co já vim?
září 09, 2016 12:32
no nevím, nebyla bych tak příkrá.. : Ája
za prvé - chtěla bych být v situaci, aby 6 litrů pro mě byl pakatel, ale není a řekla bych, že pro většinu lidí není... a za druhé - nevíme o tom samozřejmě nic, ale pokud se hoch dovyučil ve 22 letech, tak mu to tedy trvalo docela dlouho, ne? Rozhodně k tomu nevedla přímočará cesta, protože devátá třída se končí v 15 - 16 letech a 6 či 7 let se učit zedníkem je docela slušně dlouho... Důvod, proč to trvalo tak dlouho, neznáme, ale nekoukala bych apriori na Jolana skrz prsty jako na lakotu, že se ptá ještě na poslední výživné...
září 09, 2016 23:13
Ájo, : Sidon
myslím, žes to pěkně vystihla, tu sumu i tu dobu k vyučení. Takže, ať se domýšlíme cokoliv, pravda bude asi někde mimo, tudíž je zbytečné někoho odsuzovat, když neznáme celé pozadí. A těch šest tisíc asi taky nebude pro tazatele pakatel, když sem kvůli tomu píše. Ale..., všechno je jinak!

smilies/cheesy.gif
září 10, 2016 01:44
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale ... : *NČ*
Nevím, jak dlouho ten chlap na kluka platí. Řekněme třeba 5 let (třeba i dýl, nevím kdy se rozvedl). Tak to dělá za 60 měsíců 360 tis. Těch posledních 6 tis. je teda proti tomu pakatel a zvlášť, když už jistě ví, že to je uplně naposled.
září 10, 2016 08:11
... : *deeres*
Ani mně šest táců nepřipadá jako pakatel, ale pro Jolana je důležité to, co napsala Daniela:
Rodič, který platí alimenty, musí podat k soudu návrh na zrušení vyživovací povinnosti s odůvodněním, že jeho dítě je již schopné živit se samo. Zrušení povinnosti platit výživné je vázané na rozhodnutí soudu.

Pokud už to neudělal, tak těch posledních šest tisíc, by vůbec nemuselo být poslední.
září 11, 2016 10:27
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]