O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PENÍZE DO RUKOU DOSPĚLÁKA PDF Tisk E-mail
Středa, 17 srpen 2016

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně alimentů. Z prvního manželství mám čerstvě zletilou dceru, které chci nyní posílat alimenty přímo na její jméno. Jenže bývalá manželka mě ale napadla s tím,  že to není možné a že chce posílat výživné výhradně k její rukám. Vyhrožuje mi dokonce soudem a proto bych chtěl vědět, zda můžu výživné zasílat  rovnou dceři, aniž bych se dopustil nějakého problému.

 

 

 

     Nechci, aby se to muselo řešit přes soud. Ona oponuje tím, že dcera by peníze utratila za hlouposti a že je to přeci na její výživu. Tak jak to je opravdu?

 

Děkuji za odpověď,

 

TOMÁŠ

 

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milý Tomáši,

 

     tohle jsou právě ta úskalí, na která se naráží, když "platící rodič" nemá jinou možnost, než jednat podle litery zákona. Ano, dnem osmnáctých narozenin je totiž dítě dospělé a děj se co děj, musí se tak oficiálně s ním jednat a tedy výživné opravdu je nutno posílat výhradně do rukou zletilé dcery.

 

     Pochopitelně, reálně je to občas hloupost - někdo je uvážlivý a "dospělý" třeba už v šestnácti, jiný jedná nezodpovědně třeba i v šedesáti. Takže na jednu stranu rozčílení matky tvé dcery zcela chápu, pokud bude výživné dostávat nyní - a tak to opravdu musí být - do rukou zletilá dcera, a pokud je (dejme tomu) děvče schopno peníze utratit za hlouposti. 

 

     Tudíž bude nyní jen na vás třech, jak se dohodnete;  respektive, jak vy, rodiče, se dohodnete s dcerou...

 

 d@niela

 

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
... : *deeres*
Osobně bych to vyřešila zcela jednoduše, pokud bych byla matka takové dcery. Holce bych poskytla stejnou částku, jakou dává otec a vypakovala bych jí z bytu. Myslím, že by dcera začala honem rychle přemýšlet, jestli peníze utratit za blbosti a nemít kde bydlet a co jíst.
Ale já byla vždycky zlá macecha, jak tvrdí moje dcera, protože než dostudovala, tak jsem s jejíma penězma hospodařila já, protože by jí nezbyla ze zděděných peněz ani kačka. Jenže docela se jí to nakonec vyplatilo, když peníze opravdu pak potřebovala, tak je najednou měla.
srpen 17, 2016 20:16
v době zletilosti mých synů : Nona
jsem jim zřídila účty, na které jim otec začal posílat alimenty. Synové mi alimenty dávali na chod naší společné domácnosti a jejich výživu. Teprve až si začali vydělávat, měli svůj příjem. Bydlíme stále dohromady a přispívají mi stále na domácnost.
srpen 17, 2016 21:12
můj ex začal také posílat peníze dceři, : Ája
a je pravda, že jsme si musely doma s dcerou vysvětlit, že stále platím ten stejný nájem, stejné účty atd, jako když jí ještě nebylo 18 a na základě toho jsme se domluvily a peníze mi přeposílá. Jak píše Daniela, je to na vás třech, jak se domluvíte, ale pokud bys třeba ty sám dceři vysvětlil, na co ty peníze vlastně jsou, třeba by si to lépe sedlo i s její matkou. Je pravda, že kdybyste rozvedení nebyli, tak by asi úderem 18. narozenin dcery nenastala u vás v rodině finanční revoluce a i nadále byste rodinné finance a rozpočet spravovali vy rodiče. Pokud je opravdu pravda (a předpokládám, že Daniela to ví), že peníze MUSÍ dostávat dcera (já si nejsem 100% jistá - nemusela by tedy o to požádat soudně? Funguje to automaticky? já myslím, že nutně ne, ale nevím to jistě a nepřu se :-)), tak bych jí určitě na tvém místě k tomu dala patřičný komentář a postupovala bych i v koordinaci s matkou...
srpen 19, 2016 22:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]