O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PENÍZE PRO PATNÁCTILETOU PDF Tisk E-mail
Neděle, 02 listopad 2014
Přejít na obsah
PENÍZE PRO PATNÁCTILETOU
Strana 2

 

 

 

 

A nyní předpokládaná výše nákladů

na střední škole (měs.):

 

Školné 1500,-

Stravné 600,-

Lítačka 580,-

Musado 500,-

Telefon 200,-

Pomůcky –  jejich výši momentálně neznám

Jelikož se jedná o střední školu Záchranářství a bezpečnost obyvatel, která vyžaduje účast v extrémních sportech, jako je potápění, lezení apod., bude dcera potřebovat velmi specifické pomůcky, které budeme muset pořizovat. (Dcera se dobře učí a je sportovně nadaná).

 

     Dcera také potřebuje rovnátka, která jí byla doporučena již před třemi lety. Jelikož výše pořízení vyjde cca na 15 000 – 16 000,- Kč,  nebylo dosud v mé moci jí je zajistit.

 

     Můžete mi, prosím, poradit, jak přesně koncipovat žádost, zda-li můžu zároveň požádat o navýšení zpětně a příp. jinou výši i do budoucna,   s ohledem na střední školu? A jestli je zásadní, že nemám k doložení veškeré kroužky, které do loňského roku navštěvovala. Letos jsme je omezily, s ohledem na nastávající přijímací zkoušky. Nyní dochází pouze na TUL obor mikrobiologie, každou druhou sobotu v měsíci (tento obor již studovala na LDU letos v létě) a na musado.

 

     Zároveň bych chtěla požádat o navýšení výživného na 5000,- Kč/měsíčně, s ohledem na zvýšení potřeb  dcery, které je po třinácti letech stejné výše výživného pochopitelné, i s ohledem na nadcházející dceřinu střední školu.

 

Mnohokrát děkuji za radu.

S pozdravem

JANA

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Janičko, 

 

    klobouk před tebou dolů. Zvládala jsi to opravdu hrdinně. A k tomu, jak to nyní napsat - adresuj to soudu, který tenkrát rozsudek o výživném vydal, a v podstatě tam uveď vše, co jsi napsala sem - ale doplň to i o všechno ostatní, aby to nevypadalo, že to je celková režie!  Účtenky na to mít nemusíš, ale hlavně opravdu všechno vypiš. Tedy všechny náklady, celou režii tvé dcerky.

 

     Samozřejmě, že máš nárok zažádat o vyplacení zvýšení výživného i zpětně. Záleží ovšem také na tom, kolik její otec vydělává. Ale - jako kamioňák na tom zas tak špatně být nemůže. Když tak se mi ještě (až budeš mít žádost o zvýšení výživného napsanou) ozvi, ano? Ohledně dalších případných zajímavostí se když tak koukni do sloupce vlevo, na to "související články".

 

d@niela

 

 

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : katka *
sepiš si (a připrav i na soudní jednání) všechny náklady, které máš - tzn. včetně nájemnéno, elektriky, plynu,vodné/stočné, popelnice. Spočítej si cca náklady na jídlo a drogerii, případné půjčky apod. Sestav si přehlednou tabulku - za obecné náklady a druhou za náklady na dceru (školné, obědy, telefon atd...) Hlavně dej pozor, aby vyčíslené náklady nebyly vyšší než tvé příjmy (jako se to stalo u soudu mému exmanželovi, soud mu pak nevěřil ani nos mezi očima)
Na druhou stranu si trochu myslím, že 5tisíc je docela dost... No, uvidíš... Dolů jít můžeš vždycky...
listopad 03, 2014 09:02
.... : Nona
..... domnívám se, že o zvýšení alimentů se může žádat až 3 roky zpětně s tím, že se nějak "změnily poměry" - např. nástup na střední školu apod....
Jinak chápu, že dcera musí mít sportovní specifický výcvik a s tím spojené školení, ale návštěva Anglie za 8.000,-? Není přeci nutné kývnou na všechno???
listopad 03, 2014 16:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]