O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŠPATNÝ STUDENT? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 21 červenec 2014
Dobrý den,můj dvacetiletý syn již po několikáté opakuje školu. Prostě do školy nechodí, tudíž je vyloučen. Nejprve chodil dva měsíce na SPS v Děčíně, to nezvládal, tak přešel na kuchaře. To ho ale zhruba po třech měsících přestalo bavit, a tak šel na UP.

 

 

 

 

     Od září dalšího roku nastoupil do Ústí na obor elektrikář, kam docházel zhruba do poloviny 3.ročníku. Poté přestal zase do školy chodit,  zase ho vyloučili a nepustili k závěrečným zkouškám.

 

     Další rok se rozhodl opakovat tento 3.ročník, ale šel na jinou školu, tedy také elektrikář. Ovšem tam přestal docházet zhruba 3 měsíce před skončením školy. A zase se to opakovalo - opět vyloučen... Nyní se chce opět vrátit a dodělat 3. ročník na té předešlé škole.

 

    Toto přece není možné, to může pořád dokola chodit do různých škol, žádnou nedodělat a já mám neustále platit výživné? Prosím o radu,  co v takovém případě mohu dělat, mám ještě 12tiletého syna. Žiji sice s přítelem, ale mám minimální plat a nějaké dluhy. Mému přítelovi se to také přestává líbit a mě ani nezbývá na to, abych mohla synovi platit a ani se mi to nelíbí.

 

      Víte, možná je to hnusné z pohledu matky,  ale to by se líbilo asi každému, nic nedělat, jen se válet doma nebo se projíždět autem po městě a brát peníze od rodičů? Jeho baví ty školy neustále jen prohazovat, opakovat bez ukončení studia.

 

     Podala jsem si žádost o ukončení placení výživného, ale než dojde k soudu tak i tak na placení nemám, můžete mi prosím poradit?

 

Děkuji, RENATA

Komentáře (4)add feed
Renato, záleží ti na tvém synovi? Na tom, jestli se tedy doopravdy vyučí? : Myška
On s tebou nebydlí, že? Bydlí u otce?

Vím, píšeš, že nemáš peníze abys ho dál živila, ale já bych mu ještě poslední šanci dala. Pod podmínkou, že si najde na víkendy brigádu. A pokud opět zběhne ze školy, tak bych si neměla co vyčítat. A pak bych ho živit přestala.
Ty máš ještě možnost podat k soudu návrh na snížení výživného. Víme toho ale od tebe moc málo, abychom mohli posoudit nebo vůbec uvažovat, zda platíš moc, a je možné z toho ještě něco ukrojit.

červenec 22, 2014 07:57
Budeš muset dát řeč s bývalým manželem, : mamča
u kterého syn žije. Možná jste klukovi zkomplikovali život rozvodem a on vám to teď vrací. Ale nejde donekonečna tolerovat flákání. Takhle z něj není jen špatný student, ale roste z něho i špatný člověk-flákač.
Nastavte pravidla společně s exmanželem. Ani jemu se určitě nelíbí, jak syn vegetuje.
Žádné projíždění autem po městě, leda až si vydělá aspoň na benzin. Teď jsou prázdniny, tak šupky-dupky na brigádu. McDonald je skoro všude a brigádníky berou průběžně. Je tam totiž tak tvrdý pracovní režim, že tam nikdo dlouho nevydrží.
Ať syneček zjistí, jak chutná život pracujícího člověka a jak těžko se vydělávají peníze.
Pak se možná ještě rád na toho elektrikáře doučí.
červenec 22, 2014 08:49
A co na to : Krakonoš
jeho tata? Nějak tomu nerozumím. U koho synek žije? Jinak souhlas - dát poslední šanci, nastavit tvrdý hranice a jestli to nezvládne, nechat ho padnout na držku (= vykopat z baráku a nedat už ani fenik). Nic jinýho nepomůže.
A nebo si ho nechat na mamahotelu třeba do čtyryceti, von vás pak za vodměnu vokrade a umlátí sekyrou. smilies/sad.gif
červenec 22, 2014 09:01
Přestat platit alimenty. : Ňuňinka
Popisovaným chováním synovi takořka určitě zaniklo právo na výživné (nepřipravuje se soustavně a svědomitě na budoucí povolání). Je poměrně pravděpodobné, že soud rozhodne, že výživné mu nenáleží už dávno, ale tahejte to z něj zpátky.
Ideální by bylo samozřejmě odkládat to nevyplacené výživné bokem pro případ, že by soud rozhodl jinak (podle popsaného je to celkem nepravděpodobné, ale nelze předjímat rozhodutí soudu).
Jediná šance, jak dvacetiletý člověk pochopí, že peníze nerostou na stromech, je nedávat mu je. Nějaké výchovné pohovory mi v tomhle věku přijdou jako sci-fi.
Těžko říct, kde syn žije - je mu 20, nemusí žít ani u jednoho rodiče, pouze brát od obou výživné. Pokud bydlí třeba u partnerky nebo někde, kde neplatí nájem (případně ani energie či dokonce jídlo), může být příjem 6-7 tis. měsíčně příjemné kapesné.
Otec možná zlomil nad synem hůl dávno, jen ho třeba zatím tolik nebolí to placení, tak neřeší a doufá v rychlý konec.
Jedná se o čtvrtou změnu (nepočítám nezvládnutou SPŠ, to se stane).
kuchař - UP - elektro1 - elektro2 - plánovaný návrat na el1
Myslím, že tři šance jsou vzhledem k mizivé snaze ažaž.
červenec 22, 2014 15:27
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]