O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NESPORNÝ ROZVOD A VÝŽIVNÉ PDF Tisk E-mail
Středa, 25 červen 2014
Dobrý den, na internetu jsem nalezla návrhy na určení výše výživného podaného matkou, které zůstává nezletilé dítě v péči. Můj přítel se bude rozvádět, nezletilé dítě zůstává u matky a bude se jednat o nesporný rozvod; tudíž potřebuje podat tento návrh, jelikož jeho manželka pro to nic dělat nechce.

 

 

 

 

 

 

     Tak vás tímto žádám, zda nevíte, jak by měl tento návrh vypadat a zda je potřeba podat i návrh na stanovení svěření do péče? A jak se dělá majetkové vyrovnání, co a kde je nutno podat?

 

Děkuji za odpověď,

KATEŘINA

 

 

 

O D P O V Ě Ď  :

 

 

Milá Kateřino, 

 

       Návrh by opravdu měla podat matka, ale i když ho nepodá, tak v případě nezletilých dětí rozhodne soud o výchově a výživě dítěte i bez návrhu – to znamená, že je-li např. rozvedeno manželství, ze kterého vzešly nezletilé děti, soud automaticky projedná i svěření dítěte do péče a stanoví výši výživného, aniž by jeden z rodičů musel podat návrh na určení svěření do péče a určení výše výživného.

 

      Oproti tomu výživné (a jeho výši) zletilých potomků upravuje soud jen na návrh, a to návrh zletilého dítěte nebo jím zvoleného a zplnomocněného právního zástupce.

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (10)add feed
... : katka *
když chcete mít nesporný rozvod, je opravdu potřeba doložit dohody o "všem" - o rozvodu, o majetku a pochopitelně o výchově dítěte, které obsahuje i dohodnuté výživné.
Z vašeho dopisu je patrno, že manželka se dohodnout nechce a proto dojde k rozvodu spornému a tam péči i výživné určí soud. Nejdříve tedy proběhne jednání o dětech a poté o rozvodu.
na internetu toho najdete spoustu, stačí chvilku hledat.
červen 26, 2014 08:06
Z napsaného vyplývá, : mamča
že manželka se nijak nehodlá podílet na zařizování rozvodu, čili nejspíš není z nevěry a z přítelkyně svého muže nikterak nadšená. Proč by tedy měla svému manželovi ulehčovat odchod od rodiny ještě tím, že by všechno zařídila sama ?
Jak je vidět, ani manžel se do zařizování rozvodu nijak nehrne. To jen Kateřina na rozvod spěchá, když se jí podařilo urvat ženáče od rodiny.
Tohle nebude "nesporný rozvod". smilies/angry.gif
červen 26, 2014 09:56
:) nesporně to Kateřina ale myslí vážně, : bb2
a tak je prostě rozvede, a vyřídí za ně i svěření jejich dítěte do péče matky. Nejspíš se s tím ti dva nějak couraj...
červen 26, 2014 18:11
Přítel si vše může najít : babi
na právník.cz.Jestli se ale chce rozvádět.Může se mu stát,že bude čekat pár let,než k rozvodu dojde,manželka nemusí souhlasit.Protože zřejmě půjde o sporný rozvod.Nesporný by se vyřídil rychle,ale jak psala katka,je třeba se na všem dohodnout.A to musí udělat oni dva.
červen 26, 2014 18:12
bb2 : mamča
smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif Taky mě razance dotazu "tak vás tímto žádám" a "A jak se dělá majetkové vyrovnání" skoro rozesmála.
Jak nemám ráda nevěrníky, co zdrhají od rodiny s dětmi, tak je mi toho Kateřinina ženáče skoro líto. smilies/grin.gif
Že by se mu do toho rozvodu vlastně moc nechtělo ? smilies/wink.gif
červen 26, 2014 20:19
mamčo, : bb2
kdo ví, nejspíš, jak to často bývá, tak nějak váhá. Doma je koneckonců fajn, ale s Kateřinou taky, jinak, a tak by třeba rád tak trochu ode všeho. Kateřina neví, že jak začne tlačit na jednu stranu, on na druhé udělá krok zpátky, takže si Kateřina moc nepomůže. Váhavé střelce tohle spíš odradí, řeknou si, že doma mají aspoň klid, ale co když nová Kateřina bude taková dryjáčnice i pak, teď za ně vyřídí rozvod, a potom se zaměří na něco jiného.

Chlap, co změnu opravdu chce, ji udělá a sám.
červen 27, 2014 10:48
bb2 : mamča
Jestli by tohle neřešilo mnohoženství ? Každý by mohl mít manželek a dětí, kolik jich uživí. smilies/wink.gif
A každá další manželka (m 1) by měla podřízené postavení vůči té první.
Chtěla bych být ta první... smilies/cheesy.gif
červen 27, 2014 10:55
...... : Nona
..... mamčo, to já bych už dnes nechtěla být ničí manželka ani první ani druhá..... jo, je to pěkné, když máš komu složit hlavu na rameno, ale po svých zkušenostech (i vyčteno odjinud) jsem nakonec ráda, že si pod hlavu vložím polštář navíc....
Jinak proč ne? Ať se holky poperou!
červen 27, 2014 11:12
Nona : mamča
Jasně, že ve zralém věku je dobrý manžel už jenom něco jako bonus, ale v době zakládání rodiny a nedospělých dětí je fajn, když jsou na to dva.
červen 27, 2014 12:29
Boží mlýny? : Bětka
Existují boží mlýny? Byla bych ráda. Jedna taková rozhodná se mi už víc než rok daří zničit manželství...
červenec 01, 2014 21:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]