O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK SE PLATÍ VÝŽIVNÉ ZLETILÉMU SYNOVI? PDF Tisk E-mail
Pátek, 02 květen 2014
Dobrý den! Chtěla bych vás poprosit o radu. Přítelov syn dovršil v únoru 18 let, a studuje na střední škole a je ve 2. ročníku. Přítel na něj platí  výživné 2800 Kč. Tak bych se chtěla zeptat, jak máme dál pokračovat? Volal mu, aby poslal potvrzení o návštěvě školy, a zatím nic nepřišlo, tak musíme ještě platit?

 

 

 

 

 

 

      Zletilý si musí podat o výživné sám, nebo nemusí a musíme platit dál? Může si přítel podat o snížení výživného,a tím pádem se všechno změní?

 

Prosím o radu, děkuji,

ZUZANA

 

Milá Zuzanko,

 

       jediné, co se změnilo, je adresát - tzn., že tvůj partner od osmnáctých narozenin svého syna posílá stanovené výživné přímo jemu, na jeho jméno. O tom, zda se výživné zvýší nebo sníží, může rozhodnout jedině soud, na základě žádosti, která bude doplněna konkrétním zdůvodněním. 

 

       Například: máte spolu už tři děti a nyní se vám narodila dvojčata, partner je v invalidním důchodu a dlouhodobě nezaměstnaný, platíte haldu léků ... No, trochu to přeháním, ale to abys věděla, že ta žádost o případné snížení by musela být fakt  doložena vážnými důvody. Jinak dost pochybuju, že bymu to snížili... Ale - za zkoušku nic pochopitelně nedáte.

 

         Jo, a ohledně toho potvrzení o studiu - tak ať táta klukovi zavolá znovu, promluví si s ním, a může mu i pohrozit, že by taky mohl chtít to potvrzení přes soud, a udělat mu na škole nepříjemný chvíle... (což je samozřejmě hloupost, ale kluka snad přiměje k tomu, aby si zašel do kanceláře školy a nechal si ho vystavit.)

 

Srdečně zdravím,

d@niela

 

 

 

Komentáře (7)add feed
A je tady opět další přítekyně otce, kterou zajímá, jak se zbavit placení alimentů na partnerovo dítě. : Myška
Je tvůj partner, Zuzano, se synem ve styku? Ví, že studuje tu střední školu? Asi jo, že, když to tady uvádíš... Tak na co potřebuje potvrzení o studiu? To by otec potřeboval, kdyby měl podezření, že syn nestuduje. Ale to asi není tento případ, že?
Jediná změna je, jak píše Daniela, že se výživné od dovršení osmnácti let platí dítěti. Ale partnerův syn si může přát, aby tvůj partner posílal výživné na ten stejný účet matky jako dosud.
květen 02, 2014 07:56
jo jo, : katka *
Zuzana si neuvědomuje, že její nevlastní syn (ano teď je to i váš nevlastní syn!)musí také něco jíst, někde bydlet atd. Přece tím, že mu bylo 18 tak ho vyhodíme z baráku, nedáme mu najíst ať je z něho bezdomovec? Nebo úderem 18tin má seknout se školou a jít někam makat? To asi nemyslíte vážně, že ne?
Já jsem teď v podobné situaci - a navíc oboustraně. Mám 2 syny - vlastního a nevlastního, oba právě maturují (dneska!) jednomu je 18, druhému 19. Platíme alimenty a dostáváme - naprosto stejnou částku smilies/cheesy.gif jo, je to vtipný... A teď mám docela obavu, že tatínek toho mého (spíš teda jeho žena...) přestane posílat peníze, protože už přece dostudoval. No a co já? budu ho muset živit jenom já, protože práci opravdu obratem nenajde...A co můžu dělat? nic. To vás nikdy Zuzano nenapadlo se na to podívat z druhé strany?
květen 02, 2014 08:34
...... : monika k.
Taky mám přítele, ten má taky syna (21 let) a platí na něj. Nikdy bych mu do toho nekecala, platí poctivě, nemá s tím problém. Je ale fakt, že synáček je už na 3.škole (a snad ji dokončí), to je ale u některých v dnešní době "normální". Jiné na tom ale je, že k sobě nemají vůbec žádný vztah. Když mu přítel volá přání k narozeninám, telefon nebere a ani se neozve zpět. Když mu napíše přání smskou, nepoděkuje, celý rok na to kašle, pak na Vánoce se tedy milostivě objeví, přetrpí s protaženou hubou hodinku, dvě, nají se, sebere peníze - jenom blbou tisícovku, že :- , odejde, ani "nezabučí".........
To se pak na takového syna s radostí platí, že?
Tak třeba to má Zuzana podobné, proto se na to ptá...
květen 02, 2014 10:47
... : Ňuňinka
Pokud otec ví, na které škole syn studuje, může se tam o jeho studiu informovat sám. Na SŠ/gymnázium to platí i u zletilých dětí. Stanovisko najdete na stránkách České školní inspekce.
Pokud máte nějaké vážné podezření, že dítě studium ukončilo, můžete dát na soud návrh na zrušení výživného.

moniko, zkuste se podívat na http://zpravy.aktualne.cz/domaci/precedens-rodice-nemusi-platit-vyzivne-na-vecne-studenty/r~8e86a580be6c11e38fb80025900fea04/ - je možné, že se to vztahuje i na váš případ.

katko, dítě s ukončeným vzděláním nemusíte živit ani vy. Záleží na dítěti (a na těch, kdo ho vychovávali), jaké si dítě utvořilo vztahy k těm, od kterých něco chce.
květen 02, 2014 12:35
ňuni, : katka *
já vím že nemusíme. Ale přece syna nevyhodím, no ne? Stejně jako nepošlu k vodě nevlastního (platíme o 2 tisíce víc než přiřkl soud). Ano, budou hledat práci (už začali) ale všichni víme, jak je to pro absolventy složité, něco najít... Navíc - moje děti mají se svým otcem vztahy dobré, navštěvují se kdy a jak chtějí (pravidelně), nemají to daleko... Takže v tom to není... velmi často to je o "nových" ženách či přítelkyních, které mají pocit, že je to bývalá rodina a bývalé děti...
květen 02, 2014 12:50
ňuninko : monika k.
děkuji za odkaz, zajímavé čtení. Ale přítelův syn i když přecházel ze školy na školu, tak byl pořád student, nevynechal nějaký čas, že by nebyl nikde. Takže stejně zbývá čekat co bude dál, protože v podstatě pořád "řádně studuje" smilies/wink.gif

květen 02, 2014 14:05
Omlouvám se, : Anděla
ale přijdou mi nechutné tyhle tahanice o výživné. Když se podívám na tu směšnou částku, kterou pán platí, vyjde mi, že celá investice do 18. letého dítěte (od obou rodičů) by měla být 5.600 Kč. To není na velké vyskakování, že?
Tatínek (nebo přítelka?) by ještě rád snížil. Pročpak si chlapečka pořizoval, když teď o něj nestojí? Asi mladická nerozvážnost. Nevím, jestli bych k tatínkovi, pro kterého je problém se o mě postarat, chodila s radostí a láskou.
květen 05, 2014 08:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]