O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MATKA NEPLATIČKA PDF Tisk E-mail
Pátek, 11 duben 2014

Dobrý den, dostal jsem se do nemilé situace a chtěl bych poradit. Syn studuje na VŠ a je mu 20 let. Já jako otec ho mám po rozvodu ve vlastní péči a matce bylo někdy kolem roku 1998 určeno platit výživné 2000,- Kč. Samozřejmě nic nikdy neposlala, ale nyní k problému.

 

 

 

 

 

      Bohužel, nyní jsem na ÚP (úřad práce) a nepobírám žádnou podporu a dostávám jen dávky hmotné nouze apod. Pracovnice na ÚP mi sdělila, že syn musí na matku podat žalobu, protože je nutné doložit, že opravdu nic nedostává a je třeba výživné vymáhat všemi dostupnými prostředky. Se synem je to těžké, chápu ho, že matku žalovat nechce, a proto Vás touto cestou žádám o radu.
 
      Ono těch problémů je víc, ale nechci Vás více zatěžovat.

S pozdravem a předem děkuji za odpověď
JAROSLAV
 
 
 
 
Milý Jaroslave,
 
     je to na Vás, musíte syna přesvědčit, že to je v jeho zájmu, protože Vy to sám prostě neutáhnete. A jiný zdroj peněz nyní není. Syn má nárok i na výživné zpětně - NOZ rovněž umožňuje, že zletilé svéprávné dítě může žádat až o tři roky zpětně. A jak jsem psala nedávno, navíc si může požádat o bezplatné zastoupení advokátem, který mu bude ustanoven, je-li nemajetný.
 
      Není rozhodně spravedlivé, abyste jen "z ohledů" neměli na živobytí.
 
d@niela
 
 
 
 
     
Komentáře (3)add feed
Jednoduchý, : Krakonoš
když syn žalovat nechce, kačky nebudou. Já to těm svejm holomkům taky řikám, že až budou dospělí a budou potřebovat "love", můžou se s maminkou soudit. Voni teda taky nechtěj. Nojo, to jsme my outlocitlivky. Takže pak už zbejvá jediný - brigády, brigády, brigády. Kup synkovi nějaký slušivý montérky, ať má něco do začátku. smilies/grin.gif
duben 11, 2014 09:26
Není to nic výjimečného, moji synové by taky otce nedali k soudu. : Myška
To už tak prostě nějak je...
duben 11, 2014 10:48
vždycky : Lefulka
se předpokládá, že své děti budou živit především rodiče, pak, pokud skutečně nemohou z objektivních důvodů, což ovšem je tak 10 procent případů, to musí dělat stát.
duben 12, 2014 13:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]