O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ DO ZAHRANIČÍ? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 31 březen 2014

Dobrý den, po rozvodu jsem se přestěhovala z Čech i se synem do Německa za prací. Můj exmanžel mi platí cca 160 euro měsíčně na syna, ale školka stojí 140 euro měsíčně. Takže bych si potřebovala zažádat o zvýšení. 

 

 

     Ráda bych to ale vyřizovala přes soud zde v Německu, nevíte, zda je to možné? A pokud ano, jak mám postupovat? Děkuji za radu, JUNA

 

 

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

 

 Milá Juno,

 

     ve vašem případě se s návrhem na zvýšení výživného obraťte na okresní soud v místě bydliště povinného otce. Můžete tak učinit písemně  (zaslat návrh na zvýšení výživného soud poštou) anebo můžete udělit plnou moc vámi zvolenému advokátu, který návrh sepíše, podá a bude vás v řízení zastupovat. Případné další dotazy vám zodpoví Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí. Jeho webové stránky jsou www.umpod.cz.

 

     Ale myslím, že stačí, když si stáhnete třebas zde na Kudlance (tady na levé straně máte dlouhý seznam) prostou žádost o zvýšení výživného, vypíšete tam všechny důvody a pošlete. V případě jednání se soudem můžete někoho zplnomocnit, aby Vás tam zastupoval.

 

      d@niela

 

 

 

Komentáře (7)add feed
Juna : Karlos...
160 éček je krásný výživný, že ses odstěhovala do země, kde jsou třeba vyšší životní náklady, je jen tvůj problém. Pokud otec nemá nějak výrazně nadprůměrný plat pochybuju, že uspěješ.
březen 31, 2014 07:02
... : Sandra.
Málokdy se mi to stává, ale souhlasím s Karlosem:-)
březen 31, 2014 07:23
Mně se to stává taky málokdy - : Myška
též souhlasím s Karlosem.
březen 31, 2014 07:42
... : bb2
Myslím si totéž. Když se přestěhuješ do Velké Británie a synka necháš hlídat profesionální chůvou, stoupnou ti "náklady na péči o dítě" ještě víc. Pak třeba synka pošleš do drahé internátní školy. Pořídila sis dítě v Čechách s českým mužem, výživné by mělo být vysoké podle jeho příjmů, ne podle toho, kde ve světě budeš s dítětem pobývat.
březen 31, 2014 11:48
bb2 : mamča
Juna nikde nepíše, že je její exmanžel Čech. Třeba je to majitel ropných polí v Kuvajtu, a pak je výživné 160 Euro jenom drobné kapesné. smilies/wink.gif
březen 31, 2014 12:40
mamčo, : bb2
majitel ropných polí v Kuvajtu by v žádném případě nenechal hnít svého syna v jakési státní MŠ kdesi v Evropě ;-)

jinak máš samozřejmě pravdu, o národnosti manžela Juno nepíše, to, že je Čech, jsem si dovodila z toho, že se do SRN vystěhovala z Čech a soud by ráda vyřizovala tam v SRN - ale může to být cizinec žijící trvale v ČR. Nikoli však kuvajtský ropný magnát. Takový kulturní šok neriskuje ani výstřední miliardář ;-)
duben 01, 2014 00:03
.. : kolemjdoucí
kuvajtský otec by měl dítě už dávno u sebe. Protože dítě patří tomu, kdo jej zplodil. Žena je pouze inkubátor. Tak nějak to musulmani totiž vnímají.
duben 03, 2014 18:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]