O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEVÍM, KOLIK MOHU CHTÍT... PDF Tisk E-mail
Pátek, 26 duben 2013

Dobrý den, potřebuji poradit. Manžel ode mne odešel a zůstala jsem s dvěma dcerami 1,5 a 3 roky sama. Mám mateřskou 5200 Kč a pak měsíční přivýdělek tak do 4000 Kč. Manžel má plat 25-28 000. Jak velké výživné myslíte, že mohu požadovat?

Děkuju moc za radu a pomoc,

NATAŠA

O D P O V Ě Ď :

 

 

 

Milá Natašo,

 

     je mi moc líto, co vás potkalo. Budeš to mít nejspíš nyní hodně těžké. Nenapsala jsi, jestli jsi ještě vdaná, v rozvodu či rozvedená. Ale nejspíš to bude jedna z těch dvou prvních možností, že?

 

     Každopádně - nech si svěřit děti do péče a požádej současně o vyměření výživného. Na to je potřebné, abys si nejprve sedla a sepsala pokud možno veškerou režii, kterou s dětmi - pokud možno s každým zvlášť - máš. Nezapomeň na nic. Zdravotní potřeby, jídlo pro ně, oblečení, obutí, prací prostředky, režii bytu (činži i co dáš za energie a všechny poplatky), všechna možná vydání. Kolik dáš za pleny, atd. atd.

 

     Sepiš si to za měsíc, naplánuj cca na rok, co asi budeš muset kupovat, platit...  Je dobré pak něco ještě přidat navrch, protože nikdy nevíš, co bude za nečekaná vydání. Pak to vyděl 12 a budeš mít základ. No, a vzhledem k tomu, že on se nejspíš na výchově a starosti o děti moc nepodílí, většina toho spočívá na tobě, tak z toho minimálně dvě třetiny požaduj. Protože ty tedy budeš investovat tu zbývající třetinu plus svou práci, čas, starostlivost... 

 

     To je tak trochu návod... Držím moc palce,

 

d@niela

 

 

 

    

Komentáře (4)add feed
No možná je to dneska jinak, : Krakonoš
ale já mám tu zkušenost, že výživný vyměřuje soud a nikterak ho nezajímá, kolik voprávněnej "požaduje" nebo kolik ho stojí školka a uhlí. Vezme prostě příjmy povinnýho a z toho alimenty vyměří. No a to nejpodstatnější je, kolik pak bude povinnej skutečně platit, jak dlouholetý čtenáři Kudlanky věděj. Von papír snese všecko, žejo. smilies/wink.gif
duben 26, 2013 09:50
Krakonoš : mamča
Já mám zase přenesenou zkušenost, že výše výživného hodně záleží na pracovnici OPD, která "zastupuje děti". Mít připravený seznam výdajů, je výhoda. Protože když "odpůrce" argumentuje třeba tím, že platí leasing na auto 10 tisíc měsíčně, takže mu z platu zbývá tak akorát na holé živobytí, tak šikovná zástupkyně OPD dokáže dotyčného utřít, že na vlastní děti hodlá platit míň než na plechového miláčka.
(Znám zprostředkovaně). Pán, který auto nepotřeboval pro výkon svého povolání, ale výhradně pro svoji reprezentaci, nakonec platil dětem o málo víc, než na zmíněný leasing.
duben 26, 2013 12:14
... : bb2
příbuzný se teď rozvedl, má jednoho syna, bude 7 let, kluk je u mámy, do školy ještě nechodí, má odklad
jeho táta si vydělá kolem 35 čistého a výživné určil soud 7 tisíc
duben 26, 2013 13:00
Navrhla bych : Ester71
co největší částku. Ubrat se může vždycky. A pokud jste na mateřské, tak i výživné pro Vás.
duben 26, 2013 16:43
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]