O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MŮŽU ZKUSIT CHTÍT VÍC? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 06 září 2012

Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Z prvního manželství mám syna, kterému je nyní 8 let a chodí do 2. třídy.  Bývalý manžel platil alimenty od roku 2007 3.000 Kč.  Ale narodil se mu v roce 2008 další syn a proto požádal o snížení výživného. Soud mu vyhověl a od května roku 2009 mi platí alimenty jen 2.000 Kč. 

 

 

 

 

      Mně se v květnu tohoto roku narodil v novém manželství taky dítě, dcera, jsem nyní na mateřské dovolené a celé těhotenství jsem byla na pracovní neschopnosti. Ráda bych si zvýšila alimenty zpětně od doby, kdy syn začal chodit do první třídy, myslíte, že je to možné?


      Je fakt, že můj manžel ted pracuje v Německu a vydělává hezké peníze, takže mám obavu, jestli by mi soud nakonec alimenty naopak ještě nesnížil...proto Vás moc prosím o Váš názor. Ale zase si říkám, že přece i kdybych si vzala Karla Gotta, tak to neznamená, že by ex-manžel nemusel platit alimenty, nebo se pletu?

 

Moc děkuji,

PAVLÍNA

 

 

Milá Pavlínko,

 

     při posuzování toho, kolik jde od toho kterého holomka vymoct peněz na jeho dítě, se vskutku bere v potaz i kolik má dalších vyživovacích povinností, jaké jsou jeho výdělečné možnosti a v neposlední míře i to, jestli jeho současná žena je výdělečně činná, případně kolik bere, nebo zda také není na mateřské...

 

     A to samé pochopitelně i u tebe. Takže - i kdybys rozvedla Gotta a on si tě vzal, tak by ti otec vašeho osmiletého chlapce platil jen tolik, kolik může. A navrch by se hodně moc přihlíželo k tomu, kolikže ten tvůj Gott vydělává...

 

     Teď bez legrace - dva tisíce jsou na osmiletého kluka celkem dost. Není to moc, ale pokud doma zrovna netřete bídu s nouzí, tak bych nějakou dobu vydržela... Zkusit to pochopitelně můžeš, což o to, ale budeš muset samozřejmě doložit i rodinný příjem.

 

 

d@niela

 

 

 

   

 

Komentáře (44)add feed
hm : Kamila
rybářova žena.... nebo ne?
září 06, 2012 19:45
Pavlo, : Sidon
sice jsi neuvedla kolik, nebo jaký příjem máte Vy, Ty i s Tvým mužem, a kolik má Tvůj bývalý, aby to šlo nějak "porovnat". Pochybuju, že by soud odklepl placení alimentů zpětně, když si o to zažádáš, pokud Ti Tvůj ex platil podle soudního výměru a tudíž Ti nic nedluží. Akorát z toho na mě dýchá trošku silnější neskromnost. Tvoje, samozřejmě !
smilies/cool.gif
září 06, 2012 19:54
Neskromnost? Dva tisíce pro osmileté dítě celkem dost? Rozhodně nesouhlasím. : Myška
Dva tisíce nejsou nic moc. Chodíme snad všichni nakupovat, ne? A víme, co co stojí.

Pavlíno, soud bude zřejmě posuzovat příjem celé vaší rodiny, stejně jako rodiny exmanžela. Ale nic horšího, než že zvýšení nevybojuješ, se nestane. Snížení podle mne nehrozí, exmanžel pracuje, a dva tisíce opravdu nejsou nijak závratná částka.

září 07, 2012 06:41
... : katka *
zkusit to můžeš, to je jasné. Nicméně - všichni 4 budete muset doložit své příjmy - doloží je i ex-manžel když pracuje v cizině? nebo je tam na černo? Toť otázka.
Mám taky dvě děti z předchozího manželství a můj muž má tady dvě. Ale NIKDY BYCH NEŽÁDALA O VÝŽIVNÉ ZPĚTNĚ!!! Nota bene za 2 roky. Kdyby po mně chtěl někdo vyplatit najedou třeba 50tisíc tak je prostě nemám!!! Představte si, že by se to stalo vám a najednou byste měla vyplatit (i když na dobré účely) takovou částku. Pro normálního člověka je to likvidační. Přijde mi to hrozně nemorální! Buď jsem věděla, že před dvěma lety má moje dítě větší potřeby a nebo je nemělo. Ale zpětně? Jsem zásadně PROTI!!!
září 07, 2012 08:11
*katko : Kamila
v cizině není exmanžel, v cizině je Pavlíny manžel...
září 07, 2012 08:25
proto : Kamila
jsem psala příměr o rybářově ženě... Pavlína má manžela, který podle jejích slov "vydělává pěkné peníze", a přesto by žádala o zvýšení, a to dva roky zpětně...
K tomu nemám co napsat, kvůli Daniele nechci být hrubá...
září 07, 2012 08:27
kdyz ctu nebo nekde slysim ZVYSENI ALIMENTU ZPETNE dela se mi nevolno... : Ana
Sidon to popsal skvele...a notabene kdyz soucasny manzel vydelava slusne. On ten ex o to snizeni asi z nejakeho duvodu taky zazadal. A navic...zvysenim a jeste zpetnym se vztahy dostanou pod bod mrazu a uz to nikdy nepujde zpet...chudak dite potom, protoze tyhle valky o prachy se zarucene sklouznou na něj...
září 07, 2012 08:33
Samozřejmě, že požádat lze. : jednababi
Dokonce i zpětně. Ale myslím, že když Pavlína nepožádala při první či druhé změně poměrů, tj. nástup do 1. třídy nebo její dlouhodobá PN, pak by soud mohl brát v úvahu, že výraznější změna nastala až narozením druhého dítěte. Samozřejmě toto rozhodnutí nelze předjímat, ale je pravděpodobné, že by při něm vycházel i z toho předchozího nepožádání a pokud by částku zvýšil zpětně, mohlo by to být až od data porodu.
Ovšem to je čirá spekulace neboli vaření z vody, protože bez znalosti situace obou rodin.
září 07, 2012 08:39
vidím, ze Kamilu dotaz taky celkem rozezlil....:-) : Ana
I mě a to pořádně...jeste by si ex na to zaplaceni zpetne mohl vzit treba uver:-))))a pak se muze klidne stat, ze uz nebudou ani ty dva tisice...jsem v soku, jak jsou nektere zeny kratkozrake, obzvlast v dnesni dobe.
září 07, 2012 08:49
Ale Myško, : Sidon
tady se přece nikdo nedohaduje o tom, jestli jsou dva tácy hodně, nebo málo, ale pokud Pavlína napsala - Soud mu vyhověl a od května roku 2009 mi platí alimenty jen 2.000 Kč, tak já mám za to, že ten soud k tomu rozhodnutí došel jistě po zvážení finanční situace toho exmanžela. Asi proto měli "určitý" důvod, když mu to snížili.

Pavlína neuvedla, že teď má ten její ex daleko větší příjem, a proto si chce zažádat o doplacení alimentů zpětně, naopak, napsala, že její nynější manžel pracuje v Německu a vydělává "hezké" peníze !

Proto jsem reagoval tak, jak jsem reagoval a se mnou i někteří/ré další. Možná, že tu detailnější finanční situaci obou rodin, neuvedla Pavlína záměrně, aby nepopudila ještě víc.
smilies/cry.gif
září 07, 2012 09:36
Sidone, : Myška
reagovala jsem jen na výše napsané.
září 07, 2012 10:31
Pavlíno, oba máte novou rodinu a další dítě v novém vztahu. : mamča
Ty máš štěstí, že Tvůj nový manžel vydělává "hezké peníze". Bral si Tě i s dítětem, které dobrovolně převzal do své péče, tudíž se jistě podílí i na jeho zvýšené životní úrovni.
Neříkej, že vedeš extra účetnictví, jestli syn z I. manželství už vyčerpal ty dva nebo tři tisíce od svého biologického otce.

Tvůj exmanžel má taky novou rodinu, manželku na MD a malé dítě. Asi na tom nejsou finančně moc dobře, když mu soud po zvážení všech doložených dokumentů výživné na syna z I. manželství snížil.

Nevím, co jste si před rozvodem udělali, nebo proč jste se rozváděli. Ale vypadá to, že Ty jsi se rozhodla, že se mu ještě dodatečně pomstíš, vyždímeš z něj zvýšené výživné zpětně, a to přesto, že Tobě i Tvým dětem se teď díky druhému manželovi daří dobře.

Nebo Tě snad Tvůj současný manžel k tomuto kroku nutí ?
září 07, 2012 10:31
Vykakanost : Buster123
Dlouho jsem tu nebyl, ale tohle je fakt super. Panicka se rozvede, vede se ji lepe nez byvalemu manzelovi!!! A presto by jeste chtela na nej pritlacit smilies/smiley.gif!! pak nemam mit nazory jake mam. Ale budu verit, ze timto zpusobem neuvaziji vsechny zeny. Podle toho co ctu tak nastesti, ne.
září 07, 2012 12:39
jistě : Kamila
...lze suše konstatovat, že dva tisíce na osmiletého kluka není nic moc... ano, dostávala jsem víc. Ale protože jsme se vždycky byli schopni dohodnout, tak když nebylo, nechtěla - a nedostala - jsem nic. Jsme lidi a chtít prachy, pokud by se mi vedlo výrazně lépe než ex, na to nemám žaludek. Ovšem je fakt, že jsme na sebe slušní navzájem, takže není důvod se normálně nedohodnout...
(ano přiznám se, že mě dopis našňupnul a pisatelce bych skoro přála, aby jí soud nakonec alimenty snížil).
září 07, 2012 15:25
Máš nárok na německé přídavky : Veronika11
Pokud mažel pracuje v Německu, tak v případě rozvodu máš nárok na německé přídavky, což je asi 4500 na dítě. Budeš potřebovat dva formuláře. Myslím že E401 a E411. Pak rozvodové papíry přeložené do němčiny (překlad stojí okolo 500), pak adresu jeho zaměstnavatele. Podle toho kde dělá se musíš obrátit na příslušnou Familienkasse, ostatně tam by ti měli formuláře dát taky. Chce to mluvit německy, ale dá se využít i email. lepší je ovšem poslat žádost poštou.

Noje rada: Najdi si Familienkasse pro ten region, na jejich stránkách si je přelož přes překladač, vyjeď si formluáře a společně se žádostí jim to pošli mailem, faxem i poštou. Oni ti sami odpovědí, co po tobě chtějí. Peníze posílají i do Čech, ale raději maj německé účty. není to ale podmínka.
září 07, 2012 15:31
... : Veronika11
jo já to popletla, to nynější manžel pracuje v Německu? Tak co řešíte, podejte si žádost na obě děti.
září 07, 2012 15:33
já dostávám : Ivča
dva tisíce na dvacetiletého vysokoškoláka....a 1400 na 16tiletého středoškoláka na výběrové škole, kde jsou v jednom kuse nějaké exkurze, kurzy.....a jsem ráda, že jsem ráda....Považuji za státní svátek, když peníze opravdu dojdou.... Dokud člověk nezkusí, s jakým málem se dá přežít, možná nepozná, kdy je neskromný...
září 07, 2012 15:38
Ivčo, to, že se mnoho rodičů nežijících se svými dětmi vyhýbá placení alimentů, tedy zaopatření svých dětí, je věc druhá. : Myška
Ty s tím málem prostě musíš vyjít, protože ti nezbývá nic jiného. Kdyby tvůj ex byl jiný formát, bylo by to jinak.
Jestliže má Pavlína alespoň malou naději na zvýšení výživného nad ty dva tisíce, proč by to u soudu nezkusila.
září 08, 2012 07:38
Myško, : Sidon
pokud má Pavlína zjištěno, že se ta finanční situace jejího exmanžela zlepšila, jistěže má právo o to zvýšení požádat. JENŽE, ona nic takového neuvádí, spíš to vypadá tak, že ho chce jenom "potrápit", protože pokud ten její současný manžel vydělává dost v Německu, tudíž ta její finanční situace nebude tak "špatná", a pochybuju, že jí opravdu jde "jen" o tu tisícovku navíc. Je zajímavé, že se už dávno ta Pavlína neozvala, aby nám přiblížila situaci a my tak mohli posoudit věc bez těch všelijakých domněnek, které pro ni nevyznívají zrovna nejlíp.
smilies/angry.gif
září 08, 2012 09:56
Není vyloučeno, že se Pavlína chce pomstít. Tak jak není vyloučeno, že chce jen požádat o zvýšení nijak závratných alimentů. : Myška
Víme příliš málo. Ale právo na podání žádosti o zvýšení má. Tak ať to zkusí. Soud to přece posoudí ne?

Já ale opravdu nemám pocit, že by Pavlína chtěla dělat něco nemravného, hodlá-li požádat o zvýšení výživného. Kdyby se nezmínila o tom, že její současný partner pracuje v Německu, tak by ji zde velmi pravděpodobně takové odsouzení nečekalo, ba, pravděpodobně by jí mnozí, kteří ji odsoudili, tu žádost o zvýšení odkývali.
září 08, 2012 11:36
Souhlasím s Myškou, : Komár
a myslím, že je od Pavlíny férové, že se o tom zmínila.
Protože přeci kvůli tomu sem napsala o radu, přátelé, ne?
Nebo si myslíte, že chtěla sprdunk?
září 08, 2012 12:09
OK, : Sidon
ale já se domnívám, že by mohla uvést trošku víc podrobností. Právo požádat o zvýšení těch přídavků samozřejmě má, ale tam bude zase muset uvést svoji fin. situaci, a zrovna tak i její ex. O té "férovosti" by se dalo polemizovat, protože jestli má Pavlína dvoj, nebo trojnásobný příjem, než má ten její ex, kterému byly ty alimenty soudem sníženy, tak bych tu "férovost" bral s rezervou. A Komáre, Ty se domníváš, ža každý, kdo si sem napíše o radu, je "svatoušek" ? Já teda NE ! Co mě ale nejvíc zaráží, je to, že si sem někdo napíše o radu a pak už vůbec nereaguje na komentáře čtenářů, týkající se jeho problému. Kromě několika vyjímek.
smilies/sad.gif
září 08, 2012 17:18
Možná Pavlína nereaguje proto, : Myška
protože ji zde téměř všichni odsoudili jako neskromnou pomstychtivou ženskou. Někomu se dokonce prý udělalo nevolno...
Tak co by dál vysvětlovala.
září 08, 2012 20:24
... : j.j.
No, zareagovat by mohla, mozna by se jejim vysvetlenim tem, co se udelalo nevolno zase, udelalo dobre. Ale asi to tak neni a Pavlina je nechce mit na svedomi.
září 09, 2012 15:35
... : bb2
Nepovažuju 2 tisíce za nějaké nadměrečné výživné,sejde dost na okolnostech,8-letý kluk může růst jak z vody, podle toho se kupuje oblečení, boty. Na krku zima, zimní bunda, zimní boty, co když pojede na školu v přírodě, může mít jednu dvě tři mimoškolní aktivity, nebo může brát různé léky, užívat kompenzační pomůcky, ani zubař není pro děti vždycky zadarmo, brýle, mobil pro rodičovskou kontrolu taky není od věci atd.
A i když se přihlíží k celkovému příjmu rodiny, proč by měl druhý partner, ke klukovi v podstatě cizí chlap, cálovat to, co skutečný otec nechce nebo nemůže.

Zarazilo mě to, že by to zvýšení chtěla zpětně. To není fér vůči otci kluka, který poctivě platil co měl, a je to divné i proto, že to období Pavlína nějak zvládla i bez zvýšení, a ted to chce zpětně, čili v podstatě navíc k současnému výživnému. Ačkoli nouzí netrpí ani syn ani ona. To takhle zdálky nahlédnuto fakt působí divně.
září 10, 2012 03:21
No tak teda bb2, : Sidon
tohleto mi skoro vyrazilo dech, hlavně proto, že je to od Tebe, co jsi napsala - A i když se přihlíží k celkovému příjmu rodiny, proč by měl druhý partner, ke klukovi v podstatě cizí chlap, cálovat to, co skutečný otec nechce nebo nemůže.

Copak ten druhý manžel, si tu Pavlínu nebral i s tím jejím klukem, ku.vafix ?!! To by byl teda pěknej srágora, kdyby řekl Pavlíně - víš co, já se na toho tvýho kluka můžu vykašlat, ať si mu platí jeho vlastní fotr. To by bylo teda velice unapetitlich. A pokud jsem z toho psaní od Pavlíny něco pochytil, tak ne to, že ten jeho bio-otec nechce platit, jenom to, že mu soud snížil výživné na dva tácy. Proč asi ?!! Jenom proto, že nechtěl ?!! Jsem částečně rozezlen Tvojí reakcí, od Tebe vždycky čekám daleko větší "rozhled" ! A od chlapa, který si vezme rozvedenou ženu s dítětem, že se postará o oba !


smilies/angry.gif
září 10, 2012 09:56
Takže tím, že si muž vezme (nebo nevezme, ale žije s ní) ženu s dítětem, samozřejmě přijme to, že se bude o její dítě starat, a že vytvoří rodinu. : Myška
To ale nezbavuje biologického otce povinnosti se o dítě, které zplodil, starat - platit alimenty.
září 10, 2012 12:03
... : Karlos...
Zvýšení alimentů zpětně bych zrušil, to je prasárna... smilies/angry.gif
září 10, 2012 12:20
Sidone, : bb2
fakt? tak na to mrkni tahle:

Tvůj syn dře jak kůň, vypracoval se a teď konečně bere zasloužené slušné peníze.Jenže co jsou to slušné peníze, pro někoho 25 tisíc čistého, pro někoho 18 a pro někoho od 50 výš. Tvůj syn bere 30 tisíc čistého a je šťastný. Zamiluje se do rozvedené ženy s dítětem, vezmou se. Kluk je zdravý, potřebuje jen běžné věci jako rovnátka, brýle, je šikovný, baví ho tenis, nic vrcholového, obyč pinkání na kurtech, v hale,trocha dozoru trenéra a základní vybavení - měsíčně 2-3 tisíce. Taky jedou se školou jedou na výlet, na hory, na školu v přírodě. Náklady stoupají. Potřebují víc prostoru, pořídí si větší byt. Narodí se druhé dítě, žena je na mateřské, tvůj syn živí manželku a obě děti a hypotéku a taky museli koupit auto na leasing, protože on dojíždí do práce a kvůli omezování spojů by se k rodině dostal z práce večer v devět, někdy i později. Ze slušného platu 35 čistého a rodičovského příspěvku manželky, dejme tomu 8 tisíc, po odečtení hypotéky, leasingku, energií a všech nákladů na život moc nezbude. Tzv. hezký příjem vypadá jinak, když mají takové příjmy v rodině dva, a jinak, když jeden.
Už ted je jisté, že si rodina bude muset něco odpustit, ale co - bydlet se musí, do práce jezdit taky, i jíst a prát se musí, takže - odhlásit kluka z tenisu a nepustit ho na školu v přírodě.
A otec kluka platí pořád ty 2 tisíce, protože tvůj syn přece vydělává dost...


Mám taky sourozence, kterého měla maminka v prvním manželství. Bio otec neposlal nikdy ani korunu navíc, nikdy pohled k narozeninám, nikdy dárek, nikdy návštěva, nikdy nevzal na výlet, nic. Alimenty mu sráželi ze mzdy. Že mám polovlastního sourozence jsem zjistila až ve chvíli, kdy jsem byla doma nemocná a nová poštovní doručovatelka mi dala peníze adresované mámě. Bylo mi asi 10 a do té doby jsem ani netušila, že sourozenec nemá stejné příjmení, protože na schránce bylo příjemní rodičů a dopisy jsem sourozencům nepsala :-) No a jiné rozdíly taky nebyly, naopak, protože to byl starší sourozenec, tak všechno nové, a já jen dědila, což mi občas způsobovalo pořádné trauma, čekat na odložené použité věci :-) Náš táta měl dvě zaměstnání, aby rodina měla co potřebovala. Jezdili jsme na chalupu, na venkov, na lyže, na jízdárnu, do keramiky, na gymnastiku, balet, housle, kytara, prostě co jsme chtěli dělat, to jsme mohli. Nekupovaly se nám cetky a nesmysly, na ty jsme si museli našetřit z kapesného a z darovaných peněz od prarodičů, nebo později si vydělat na brigádách, chmelech, na bramborách, na jabkách. Ale žádnou aktivitu, koníčka nám neodepřeli. Knihy a časopisy přiměřeně, a zvířata, klasika - od rybiček přes morčata a andulky ke kočce a psům. Dárky nastejno, peníze nastejno podle věku, všechno bez rozdílu. I později, spoření, výbava, peníze na svatbu, pro vnoučata, všechno stejně. Táta chtěl sourozence adoptovat, aby měl stejné jméno jako zbytek rodiny. Nakonec z toho nějak sešlo, tehdy jsem se neptala, později, když už jsem byla hodně dospělá, na to přišla řeč, ptala jsem se mamky, proč z toho sešlo.
Řekla mi, že tři důvody - jednak to, že i když to byl mizera, byl to sourozencův otec a že došla k tomu, že by měla nechat na tom dítěti, jestli se chce od toho otce odstřihnout úplně, nerozhodovat to za něj. Ona to udělala rozvodem a novou svatbou. Na její slova došlo, sourozenec v dospělosti sám vyhledal svého bio otce, který nejevil zájem, nějak si to v sobě uzavřel a od té doby ho už nevyhledává, ale necítí žádnou křivdu nebo zášť. Pak máma jmenovala svoje nervy, se kterýma by jí bio otec cvičil, až by zjistil,že máma s tátou chtějí něco, co záleží jen na něm. A pak to, že on okamžitě bude moci přestat platit alimenty. To mě zarazilo, protože ty tři stovky, dnešních cca dva a půl tisíce, nehrály v rodinném rozpočtu velkou roli.
A máma řekla, že odpustit bio otci jeho závazek, alimenty, by bylo hodně nefér vůči našemu tátovi, který má dvě zaměstnání a stará se o rodinu vzorně. Bio otec to dítě totiž chtěl, takže proč ho zprostit závazku jen proto, že druhý manžel je zodpovědnější, pracovitější, šikovnější, schopnější..?

Ovšemže jsou situace, kdy to jinak nejde, přijde nemoc, úraz. Ale o ničem takovém se tu nepíše.

Mně vážně nepřijde divné, aby zdravý táta platil svému dítěti 3 tisíce, i když nový manžel matky si vydělá "hezké" peníze (jak relativní je pojem slušné peníze jsem popsala podrobně výše ;-) Pokud tebe to zlobí, no tak tě to zlobí.

Divné mi přijde chtít to po něm zpětně, když netrpím nouzí a vyšla jsem s těmi dvěma.
září 10, 2012 14:46
bíbí : d@niela
myslím, že když biootci výživné soud snížil, tak museli mít setsakra důvody. Protože jen tak pro nic za nic se to neděje. Nejspíš musela tato rodina opravdu doložit, že na víc tam zatím není.
Nedávno u mne byla na návštěvě jedna "kudlanka", která dojíždí do práce (na týden do Prahy) až ze severu Čech. Manžel práci nemá a ona sehnala alespoň tady něco... Bídná situace pro rodinný život.

Takže co my víme, jaká je u biotáty současná finanční situace. Podle toho, že pravidelně platí, bych usuzovala, že to nějaký lump a nemakačenko zrovna není...
Ale informací je málo.
Jinak cením si toho, že Pavlína napsala i to, že ona má tč. peněz poměrně dost, čímž se docela vydala na zdejší pranýř...
září 10, 2012 14:56
Danielo, : bb2
ony soudy někdy sníží výživné jen proto, že se povinnému narodilo další dítě. Nepřihlíží k tomu, že tím pádem přidají na hrb matce (pokud dítě je v péči matky), nebo jejímu novému partnerovi.
Já tohle ukrajování podle počtu dětí nemám moc ráda, protože když si nezodpovědný spiťár, co práci jen tak pošimrá a odpoledne tráví v mokré čtvrti, pořídí s novou ženou tři děti, tak první co - půjde nakonec do mínusu a nový manžel jeho matky bude nakonec platit bio otci na jeho nové děti, ne? :-)) přeháním, ale zkrátka argument "pořídil jsem si nové dítě, takže to první musí trochu ostrouhat", se mi nelíbí. A to proto, že tím je uvržen do potíží ten rodič, který má dítě v péči, od něj se automaticky očekává, že se změně přizpůsobí, ale nikdo se ho na nic neptal, nikdo předem nezjišťoval, jestli bude moct, nebo třeba jestli by taky nechtěl další dítě. Prostě se počítá s tím, že si to nějak pořeší a zařídí. Čili, že se postará jeho nový partner.. Vím, že s tím, že se mi to nelíbí, si tak akorát může vytřít podlahu...

Si vemte Krakonoše - vycházím jen z toho, co tu psal, tak snad mi promine štourání v soukromí - vzal si paní s dětmi, on má taky děti z prvního vztahu. Nevím jak to mají s placením, do toho nám nic není, ale dejme tomu, že oba bývalý partneři na své děti platí slučně a poctivě každý měsíc - tisícku na dítě. Ale teď si oba ti první partneři pořídí další děti a požádají o snížení výživného.
Argument prvního manžela - moje bývalá žena si vydělává hezké peníze a já teď mám nové mimi, takže sorry...
Argument první manželky - můj bývalý manžel podniká a v tomto oboru činí obvyklý příjem 50 tisíc, takže pokud je náhodou nevydělává, tak je to jeho chyba, já ted mám nové mimi, takže nic platit nemůžu..
A basta.
září 10, 2012 15:10
... : bb2
U Pavlíny možná tím důvodem pro snížení výživného jejímu bývalému bylo něco jiného, netvrdím, že si jen pořídil další mimčo.
Pochopitelně, že pokud se mají dobře a bývalý je nemocný, přišel o práci apod., byla by Pavlína za hyenu, kdyby po něm chtěla ještě zvýšit - a dokonce zpětně, to už je sprosťárna.

Ale já se vyjadřuju k tomu, co tu diskutujeme - jestli jsou 2-3 tisíce výživného dost vysoké pro 8letého kluka, a jestli to, že si matka najde partnera se slušným příjmem, znamená, že biologický otec se může ulejvat.
září 10, 2012 15:13
to je právě ono - víme málo... : d@niela
ostatně, já u většiny dotazů se ještě musím "pobavit" s tazateli, protože napíšou fakt minimum.
A my tu pak vaříme z vody.

Každopádně: za pokus Pavlína nic nedá; ani ten kolek na žádost nemusí platit, protože se jedná o výživné.

Tak proč to nezkusit. Soud rozhodně bude chtít všechno zjistit, doložit.

září 10, 2012 15:24
Ad Sidon : jednababi
Nějak nerozumím tvému očekávání - "A od chlapa, který si vezme rozvedenou ženu s dítětem, že se postará o oba!"
Co když ten, který se vezme mámu od dítěte/dětí má taky nějaké potomky svoje? O ty by se zas měl postarat někdo jinej, kdo si vezme jeho bejvalku? To je jak ten příšernej kolotoč, co v něm křečci běhají až do zblbnutí.
A co když bejvalka už zůstane sama?
září 11, 2012 09:47
Babijedna, : Sidon
je to docela prosté, tak, jak jsem to napsal. Když si chlap vezme ženskou s dítětem, nebo s více dětma, tak já předpokládám, že si bere i je. S tím, že se o ně dokáže postarat, i když nedostanou výživné od svého bio-otce. Nota bene, když Pavlína napsala, že ten její nynější manžel dělá slušné prachy v Německu, takže finančně na tom není tak špatně, ale ona chce ještě zpětně vydolovat ze svého bývalého to výživné, které mu bylo soudem sníženo. Kdyby napsala, že ten její ex zase dobře vydělává, nebo zdědil nějakou nemovitost a má tudíž dost prostředků na placení toho výživného, tak bych se nedivil. Stejně by s tím musela jít zase k soudu. Ale ona nic takového neuvedla a ani se neozývá. Proč asi ?
smilies/sad.gif
září 11, 2012 18:20
... : bb2
Když si chlap vezme ženskou s dítětem, nebo s více dětma, tak já předpokládám, že si bere i je. S tím, že se o ně dokáže postarat, i když nedostanou výživné od svého bio-otce


to já předpokládám u normálního partnera taky. A současně předpokládám, že normální otec bude normálně své dítě podporavat, podílet se na jeho životě nejen finančně, ale - i finančně. U normálních vztahů pak je normální, že je ten, kdo je momentálně na tom hůř než ostatní ve vztahu, tak nějak hájený a zproštěný povinností.
V dotazu se nepíše nic o okolnostech, kvůli kterým by mohl být bio otec hájený od placení výživného. Nevidím v tom případě nic špatného na tom brát od něj výživné na jeho dítě. A pokud je na tom matka dobře a může si to dovolit, může nespotřebované výživné ukládat synovi na studia, na budoucí život, na jazykový kurz v zahraničí, apod. Současně to bude rezerva, ze které může čerpat ve chvíli, kdy se její situace zhorší, nebo se zhorší situace bio otce a on nebude moct platit tolik co dřív, nebo vůbec nic.

No a stejně tak u normálních vztahů nepředpokládám vymáhání zvýšeného výživného zpětně.
září 11, 2012 23:45
Když já si, Sidone, pořád myslím, : jednababi
že NENÍ povinností nového partnera postarat se o "cizí" dítě. Samozřejmě, že slušnej chlap to dělá, aniž by se nad tím zamýšlel, ale nelze ho k tomu nutit.
Už jsem se ptala, jak to provést v případě, že "nový" otec má svoje "staré" potomky - to by sis představoval jak? Že bude spolíhat na to, že si bejvalka najde někoho, kdo "se postará"?
září 12, 2012 09:20
Povinnosti a zodpovědnost k dítěti : Eva
má po celý jeho život ten, kdo ho na svět dobrovolně přivedl, tedy vlastní rodič.
Pokud to dělá někdo jiný, je to výhradně jeho dobrá vůle, ušlechtilost nebo láskyplnost. Rozhodně to není žádná ničí povinnost, aby přebíral zodpovědnost za dítě své partnerky.
To naprosto souhlasím s bb2 a jednoubabi.
září 12, 2012 10:00
Uffff ! : Sidon
Tak ještě jednou, nikde jsem tady přece neuvedl, že je povinností toho dalšího "tatínka", postarat se o ty "vyženěné" potomky se vším všudy, tedy hlavně finančně. To mi tady podsouváte pořád Vy, jak už to máte přečasto ve zvyku (ježibaby smilies/cheesy.gif), ale opravdový "chlap", když si vezme ženskou s děckem z předchozího vztahu, a vydělává "slušný" peníz, by se o toho nevlastního potomka postarat měl, je to jeho "MORÁLNÍ" povinnost. Jestli je dva, nebo tři tisíce dost, či málo, to je zase jenom další "vsuvka", se kterou začla tuším Myška, ale o to tady přece vůbec nešlo, šlo o to, že Pavlína chce požádat o zpětné vyplacení vývživného, přestože to bylo jejímu ex-man-ovi soudem sníženo, a přestože se jí nevede špatně, naopak přiznává "slušný" peníz. Někdy mi ty reakce připadají, jako v té Werichově pohádce - "Osobo, neviděla jste tudy jít děti ?" - "Pleju len, pleju len."
No, dál už to asi nemá cenu rozebírat. Já teda nevím, ale snažit se vymáhat na někom peníze, ještě k tomu zpětně, kdo na tom není asi moc dobře (soudní snížení výž.), a já sám mám přitom docela slušné zabezpečení, je, jak už se vyjádřila bb2, sprosťárna. Pokud by ten Pavlínin ex měl dost peněz, či nějaký majetek, tak by to Pavlína jistě uvedla. Mně připadá, že je poněkud "hladovější", jak už tak některý (většina) ženský bejvaj.
smilies/wink.gif
září 12, 2012 17:49
No to je krásný, takže většina ženských je "hladovějších"? : Myška
Stejně bych mohla já říct, že většina chlapů-otců, nežijících se svými dětmi, je lakomějších v souvislosti s placením alimentů.
září 13, 2012 07:15
Ale ano Souriceau - Mauschen - Mouselet, : Sidon
já s Tebou klidně budu souhlasit, že je to tak.
smilies/cheesy.gif
září 13, 2012 08:12
Sidone, ty ježidědku!!!:)))) : Eva
hladovost jedince s jeho pohlavím absolutně nesouvisí
smilies/cheesy.gif
září 13, 2012 10:37
Evule, : Sidon
vždyť to jsem přece jinými slovy řekl taky, ne, když jsem Myšce odkývnul tu její verzi ? I když stejně mám jakési podvědomí toho, že u těch ženskejch je to vlastně takový atavismus, proto k těm materielním věcem mají blíž. Dříve to bylo začlo a bylo to proto, že silnější a zdatnější muž toho ulovil víc, aby nasytil rodinu, no pak to gradovalo až do dnešní podoby, větší konto v bance, větší moc a vyšší postavení, taky udělají svoje.
smilies/cheesy.gif
září 13, 2012 18:44
hlava mi to nebere : žolyžakely
Sama jsem 12 let rozvedená na svého dnes už 15 letého syna dostávám výživné ve výši 2000 a to celou dobu od rozvodu. Celých tech 12 let také prcuji a nikdy mě nenapadlo abych si zažádala o vyšší výživné. 8 let mám nového manžela, který má dvěděti z předchozího manželství, podotýkám, že byl odejit a to se vší parádou, ženě nechal dům, na který jsme ještě několik měsíců platily hypotéku. Ona je je celých 8,5 roku sama jen s dětmi, na které můj muž platil nejprve 1500 na každé nyní 3 roky 2000 na každé. Nežijeme si na vysoké noze, jsme uplně průměrní lidé a nyní si paní zažádala o zvýšení u jednoho dítěte na 3000 a u druhého na 3500. Takže celkem 6500. To už mě ale hodně popudilo a jsem odhodlaná bojovat, protože 6500 měsíčně z rozpočtu rodiny už je opravdu hodně. Mockrát musím synovi říct, že mu něco nekoupím, nebo že bohužel nepůjdeme do kina, protože na to nejsou peníze. Manželova ex vyčíslila, že jen na kroužky každé dítě za rok utratí 20000 no hergot to my nevydáme za zabavu ani ve třech za celý rok. To že je paní 8,5 roku bez chlapa asi svědčí něco málo o její ovaze.
říjen 08, 2012 11:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]