O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TATÍNEK, KTERÝ SE "ŽIVÍ VZDUCHEM"? - I. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 srpen 2012

Dobrý den, Kudlanko, chtěl bych poradit, protože jsem v dost bezvýchodné situaci: podával jsem si žádost o snížení alimentů. A to z důvodu, že jsem přišel o práci a bývalá žádala naopak zvýšení. Ale přestože jsem na ÚP, bylo mi výživné zvýšeno z 2.000 Kč na 3.800 Kč. Navíc mám doplatit  na tuto výši výživné za rok 2011. Jenže, kde to mám vzít, když jsem v  hmotné nouzi a příjem mám 3.410,- Kč?

 

 

 

 

      Momentálně jsem po vážné nemoci a byl jsem uznán ID.  Můžu žádat o snížení od toho data, jak bývala žádala o zvýšení? Mimo toho mám ještě dvě vyživovací  povinnosti.. Ale snažím se to platit  načas..  Děkuju za odpověď.

 

MICHAL

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milý Michale,

 

    děsně málo informací... Zaprvé - neumím si představit, jak žiješ - platíš nájemné, jídlo, atd. - z těch třiapůl tisíce. A - navíc - jak z toho ještě řádně a načas platíš ty další dvoje alimenty? Chápu, že troje děti - celkem - mají dost velkou spotřebu. Ale co naděláš, jsou to hladové krky, které jsi spolupřivedl na svět. Takže je musíš i spoluživit...

 

     Nenapsal jsi tedy, jak se ty z té minimální částky staráš o sebe, jak jsou tvoje děti staré, jestli jsi sám, případně žiješ s někým. Taky jaký příjem mají matky tvých potomků...

Třeba jsou to všechno pijavice, co tě chtějí vysát z poslední koruny, třeba je to jinak.

 

     Rozhodně je divné, že soud, kterému jsi nejspíš doložil, jak špatně na tom v současné situaci jsi, ti to výživné zvýšil. Tedy - pokud si nezjistili, že máš příjem větší.

 

     Tak napiš, budu se snažit ti poradit - ať je to tak - či onak :-))).

 

d@niela

 

 

 

P.S. Prosím případné urvalé i neurvalé kritiky Michala, aby své zbraně nechali zatím zastrčeny - nikdo z nás neví, jak to opravdu je. Takže je zbytečné ho jakkoli ohazovat pomejemi. :-))) . d.

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
No, : Macesska
Soud patrně předpokládal, že registrace na ÚP je záležitost dočasná a kvůli pár měsícům nebudou nic snižovat. Soud posuzuje, co mu bylo předloženo - pokud v době soudy byl Michal "jen" na ÚP, mohli to vyhodnotit takto. (Mimochodem, proti rozhodnutí se lze tuším do 14 dnů od vydání rozsudku odvolat, ovšem těžko říct, jestli by to Michal stihl nebo už je pozdě.)

Pokud se Michalovi třeba narodilo nové mimino až po soudu (a vyživované osoby jsou novorozeně a manželka na MD - nevím, jen spekuluji) a zároveň dostal ID, celkem se postupu soudu nelze divit, protože tyhle věci nemůže předjímat. Případně pokud Michal u soudu další okolnosti neuvedl, nemohl k nim logicky soud přihlížet.

Pokud vím, tak snížit výživné zpětně nelze. Takže doporučuji podat žádost o snížení hned (pokud se už nelze odvolat proti původnímu rozsudku). Obávám se, že platnost nově stanoveného výživného bude nejdříve ode dne podání. A jednou spotřebované výživné se nevrací, takže nečekej, že když ti výživné sníží, tak že manželka vysolí zpátky část toho, jí zaplatíš.

A k tomu vzduchu - tak oni lidi můžou mít úspory, můžou jim pomáhat příbuzní a známí, můžou něco prodat, něco si půjčit, bydlet ve vlastním, mít zahrádku... ono to nějak souvisí s Michalovým dotazem? Kurňa, až tu bude zase nějaká zasloužilá rozvedenka kvílet, jak jí bídák neplatí alimenty a ona nemá práci, tak bude taky první starost, kde bere prachy a jestli chodí na štrych nebo vykrádá sámošky? A bude u dotazu nadpis "Maminka, která nejspíš krade nebo se chodí pást"?
srpen 20, 2012 13:44
Macessko, : d@niela
tohle jsem tam dala kvůli tomu, že jsem očekávala - viz moje P.S., že se do Michala zase někdo pustí... Ovšem, pravda je, že pokud se to všechno nedoloží (a nejspíš to Michal neudělal), tak to pak může dopadnout takto.

Prostě - vaříme z vody.
"rada k čemu" je jen na dotaz s potřebnými informacemi smilies/wink.gif
srpen 20, 2012 14:27
Danielo, : Magdalenka
všímáš si, jak tě všichni posloucháme? smilies/wink.gif

srpen 22, 2012 22:36
Magdalenko, ty jsi úžasná :-))) : d@niela


................
srpen 22, 2012 22:57
Krásný Méďa. : Magdalenka
Ne, ty! Ty jsi skvělá.
srpen 22, 2012 23:16
??? : já
No, to jsem si početla.... U nás v rodině to bylo taky k popukání. Děvčica chodila s klukem, prý bere antiko a mohou tedy vplout do světa dospělých... Ale ouvej ! Vysadila, neb do práce se jí až tak nechtělo, otěhotněla k údivu všech, rodičům kluka řekla - však se o nás postaráte... Kluk na civilce, mzda 3.300,-Kč a soud vyměřil výživné 2.000,-Kč. No, k popukání.
A tak nadávání a praskání vzteku na pantáty, kteří opravdu nemají vyšší částky na výživné není na místě. Oni opravdu při aktu byli dva a ne vždy byli ti dva na početí domluveni. Ale co. Dítě je tu, a tak co s ním? Ona dívčina dnes pobírá 9.000,- od sociálky (vč.výživného) a práci má vždy jen krátkodobě, řka, že pracovat nebude. Co s tím? Nic, jen litovat. Koho???
Jak kdo usoudí.

srpen 26, 2012 17:10
Snížit!!! : 721Matrix
Redakce to jak obrat otce o to poslední co má vám přijde morální..samozřejmě neměl si dělat děcko že ano, a co tak přemýšlet i takto,otec měl rodinu..žena se skurvila a utekla,otec zustal na všechno sám a přišel o práci,otec musí jíst a bydlet to něco stojí,má příjem jako nezamestnaný cca 5000 od státu veškeré dávky,jeho výdaje na byt činí rovněž 5000kč živí ho známí a přátelé jinak by pošel hlady,ženská kreatura co utekla najednou žádá tři roky aloše zpetně a to částku 5 000/měs a ejhle soud to přiklepl....morálka...otec samozřejmě nezaplatí ani korunu,nemá z čeho...ale dle Vás je otec zločinec a buhví co a přitom to je slušný člověk který nemá jen pníze to je celé.
Tedy vy rádoby radilky,zamette si před svým prahem než budete poukazovat na otce !'
říjen 29, 2012 13:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]