O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEZLETILÝ SYN A "ŠETRNÝ" OTEC PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 srpen 2012

Poraďte mi, prosím, jakou adekvátní částku výživného mohu požadovat po otci mého syna. Chlapci je 13 let, chodí na 2. stupeň ZŠ.  Dosud měl školu v místě bydliště a oběd měl doma, ale nyní do školy dojíždí, takže mu obědy platím.  Je toho hodně... 

 

 

 

      Také dochází na kroužky, v zimě jezdíme lyžovat, vloni jsem platila instruktora a novou lyžařskou výbavu, v létě absolvuje letní tábor. V novém školním roce nás čeká školní lyžařský výcvik, pobyt v Anglii.... také už potřebuje nové kolo. Helmu jsem kupovala novou na jaře. Platím mu mobil (z důvodu zabezpečení odvozu domů), atd.,atd. je toho hodně, ale to asi nemusím matkám školáků vypisovat... 

 

      Jenže otec v okamžiku, kdy ho zažádám o zvýšení výživného, odchází na úřad práce a přestává platit. Se mnou vůbec nekomunikuje, syna neviděl více jak dva roky, sporadicky mu zavolá.

 

     Náhodou jsem na internetu v registru firem narazila na informaci, že pracuje jako jednatel jedné firmy. Začala jsem zjišťovat informace o platu na takové pozici, a dle mých informací se jeho plat pohybuje někde mezi 25 000-50 000 tis.

 

     Má rodina i mí známí mi radí požádat o 3-5tis. měsíčně, já jsem zvažovala tak cca 2-2,5 tis. měsíčně. V současné době mi na syna posílá 1000 Kč měsíčně. Ještě bych měla dodat, že syn je astmatik a alergik, takže trvale na lécích, přizpůsobujeme tomu z nutných zdrav. důvodů i materiály oděvů.

 

     Tak jsem vám to všechno vypsala. Vážně nevím, jakou částku zažádat, poraďte mi prosím.... Díky moc předem :-)

 

McAjucha

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá McAjucho,

 

     (zajímavý nick, jen co je pravda!), nevím, jak je to dlouho, co máš na synka vyměřeno soudem to výživné. Každopádně - pokud si soud zažádáš - ne otce - tak máš nárok nejen na zvýšení výživného, ale dokonce až o tři roky zpětně.  Takže si stáhni z Kudlanky formulář žádosti o zvýšení výživného na nezletilé dítě, vyplň a na soud pošli.

 

     Měla bys si ale o otci dítěte a jeho výdělečných možnostech zjistit víc. Minimálně v jaké to firmě pracuje, případně, jak ta firma prosperuje... Dále ti mohu doporučit jednu "zajímavost": jedna má přítelkyně byla v podobné situaci. Otec jejich dětí se také neustále vykrucoval - jenže na facebooku současně publikoval fotografie ze své velmi drahé zahraniční dovolené, kde byl se svou tč. vyvolenou... Jednoznačně bylo vidět, že žádnou nouzí netrpí... Podívej se také :-)))

 

     Každopádně - jedna tisícovka je opravdu pro kluka málo, to stopro soud uzná!

 

     Držím palce, když tak se ještě ozvi,

d@niela

 

 

 

Komentáře (17)add feed
Nežádej jeho, : Sinix
ale soud. A to, co jsi napsala sem, napiš soudu. Myslím, že při jeho platu je 3.000 - 3.500 Kč celkem odpovídající. Ale klidně dej do návrhu 4, nebo 5 tisíc. Nejhorší co se ti stane, že ti je soud skrouhne.

Tak Aleno, do něj, vzkaž mu, jaký je sobecký parchant, neboj, neupejpej se. Tohle je téma přesně pro tebe. smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 17, 2012 04:53
Jen bych ti doporučovala, : alena puntíkovaná
abys žádala šesr rusácm avby ti soud přiklepl tři. Praxe už je taková
srpen 17, 2012 05:21
rusácm : alena puntíkovaná
je tisíc - píšu to potmě a nevidím na klávesnici
srpen 17, 2012 05:22
Sinixi : Iris
mně se tedy jeví jako parchant, když Alena dnes není v ráži. Protože chytračí a zapírá výdělek, jak se zdá z příspěvku. Ještě že to není "přítel" smilies/wink.gif
srpen 17, 2012 07:41
Alena má pravdu, : mamča
žádej klidně dvakrát tolik, než myslíš, že dostaneš. Soud přihlíží i k tomu, jakou má exmanžel kvalifikaci a jaké jsou "obvyklé příjmy" takto kvalifikovaných. Předpokládám, že exmanžel bude mít nejspíš nějakou VŠ, když dělá jednatele firmy. (Asi to nebude třeba instalatér, že ?)
Náhled na FB Ti radí Daniela dobře, a také třeba pokud má manžel auto na leasing, hraje svou roli.
Když žádala o zvýšení výživného moje známá a její ex ze sebe dělal u soudu chudáčka co že všechno platí, řekla mu advokátka mé známé, že na děti platí míň, než leasing na auto. Soudkyně se toho chytla, a výživné na dvě děti dosáhlo částky skoro stejné, jako ex platil na svého "plechového miláčka" smilies/grin.gif.
srpen 17, 2012 08:37
Iris, : Sidon
všimla sis, jak se Ti pěkně podařilo sestavit ty věty ? Nebo se to zdá jenom mně, že Alena chytračí a zapírá výdělek ?
smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
srpen 17, 2012 09:20
... : katka *
Určitě požádej nejméně o 3 - 3,5 tisíce. Soud může přiklepnout méně, ale více ti nedají...
Nicméně - že se školou pojedou na lyžák a do Anglie - z vlastní zkušenosti můžu říct, že je to sakra drahá záležitost, moje děti mají ročně "nárok" na jednu větší akci, protože za Anglii nedám 10tisíc x2 - na to prostě nemám... Nové lyžařské vybavení nebo nové super-kolo není nároková věc, na tom se otec podílet nemusí, takže to ti nezapočítají.
Každopádně - k soudu si připrav všechny náklady pro syna domácnost, musíš doložit také svůj příjem případně příjem svého partnera. Náklady na syna bys měla umět doložit.
já dostávám na stejně staré dítě 3tis. a jsem ráda.

srpen 17, 2012 09:36
McAjucho, požádej alespoň o 5 tisíc. Jestliže má tebou uváděný příjem, nemusel by být problém těch pět tisíc získat. : Myška
Nezapomeň, že dítě má nárok podílet se na životní úrovni rodičů.
Připrav si i výpis z obchodního rejstříku (z internetu), v němž je uveden otec dítěte jako jednatel, koukni i do živnostenského, a případně výpis i odtamtud. Uvidíš, co - jaké zaměstnání a jaký příjem - uvede otec, když tak se vytasíš s výpisy a budeš případně jeho tvrzení rozporovat.
srpen 17, 2012 10:01
Sidone : Iris
smilies/wink.gif....ale no jo, máš pravdu, ještě že mám už dávno odmaturováno, s tímhle bych neobstála. smilies/smiley.gif
srpen 17, 2012 10:18
... : bb2
Spočítej synovy životní náklady,doložitelné, vyděl dvěma, o půlku požádej, žádost podlož doklady a zdůrazni, že neuvádíš řadu dalších výdajů, které nemůžeš přímo doložit samostatně nebo přesně vyčíslit, které jsou však nezpochybnitelné - zvýšená spotřeba energií (elektřina, voda, plyn), pohonné hmoty a údržba auta (odvoz syna na školní akce, na kroužky atd.), samozřejmě nepočítáš dárky, které zajišťuješ jen ty, protože otec nic nedával.
srpen 17, 2012 10:55
Pár poznámek po lehkém projetí komentářů přede mnou: : bb2
"jednatele" firmy může dělat kuchařka Růžena, když si otevře druhé bistro a nebude už chtít riskovat podnikání na živnostenský list (protože živnostník coby fyzická osoba ručí v podnikání veškerým svým majetkem a dostane-li se do potíží, hrozí mu zcela reálně, že přijde o byt, o dům...žádný záchranný odklon na manželku mu na rozdíl od politiků nepomůže).

O platu McAjucha jen spekuluje. Něco jako "obvyklý plat jednatele" neexistuje. Ve dvou různých firmách podnikajících v jednom oboru mají jednatelé naprosto rozdílné odměny.

Jednatel není zaměstnání, nezakládá nárok na pravidelnou mzdu. Jednatel = funkce. Je zcela běžné, že pokud si firma najme někoho na funkci jednatele, je placen podle výsledků hospodaření té firmy, pracuje na živnostenský list a sám si z příjmů platí daně, sociální a zdravotní pojistné. Pokud se vede firmě blbě, vede se i jednateli, ačkoli to zvenku tak nevypadá, protože dál jezdí na jednání ve slušném oblečení, voní kolínskou, dokumenty si vozí v kufříku a má k dispozici auto, mobil a notebook.

Pokud jednatel s.r.o. je ve firmě současně, vedle funkce jednatele, zaměstnán v nějakém běžném pracovním poměru, např. jako "vedoucí oddělení výroby knedlíků", pak mzdu bere, ale tohle uspořádání se volí většinou jen tam, kde firma jednateli částečně nebo zcela patří. Tzn. tam, kde jednatel je zároveň společníkem, tedy spolu/majitelem, a chce mít ze své firmy pravidelný příjem coby zaměstnanec.
A i tady platí,že když firma není za vodou, tak není za vodou ani jednatel, jakkoli dobře ten název "jednatel, podnikatel, společník".

Zkrátka vůbec neplatí, že kdo je jednatel, musí být při prachách, asi tak stručně :-)

A poslední věc - jednatel s.r.o. nemůže jen tak splavně přecházet z práce do evidence na ÚP a naopak...obnáší to nahlásit na živnosťáku přerušení činnosti, to samé na zdravotní pojišťovně a OSSZ a FÚ. A hned, jak nebezpečí výživného pomine, zase znovu všechno přihlásit...ehm...a jak pozná, že nebezpečí pominulo...?

Současně to znamená sdělit majiteli firmy, kde je pán jednatelem: hele, šéfe, bejvalka mě zase uhání o výživné, tak já se teď krapet zdejchnu, až bude vzduch čistej, zase se vokážu, jo...
Ne že by to nešlo, ale obvykle se tak neděje ve firmách, kde jednatel pobírá oněch 35 - 50 tisíc korun.

Pokud je pán jednatelem ve své vlastní firmě, tak musí absolvovat totéž úřední martyrium. Pokud sám sebe ve své firmě zaměstnává, tak totéž coby zaměstnavatel.

Pokud je jednatelem ve své vlastní firmě a kvůli úniku před výživným sám sebe "propustí", aby se mohl registrovat na pracáku jako nemajetný bez příjmu, stále zůstává před soudem společníkem, tedy spolu/majitelem firmy, a bude muset předložit účetní závěrku.

Nebo že by v rámci úniku před výživným vždy svou prosperující firmu (jedině v takové může brát 35-50 tisíc) přerušovaně zavíral, otvíral, zavíral, otvíral...? No to by se mu vážně vyplatilo to výživné platit...

Tak to bylo trocha podnikatelské reality na ty velké voči, co lidi, co nepodnikají, mívají, když se řekne "jednatel" a pak si vygůglí, že jednatelé berou obvykle statisíce..smilies/smiley.gif
srpen 17, 2012 11:10
bb2 má nepochybně pravdu. Nakonec jednatel může být i funkce bez příjmu. : Myška
Ale z něčeho panáček žije. A výživné může soud vyměřit i z příjmu obvyklého v jeho profesi... Jestli se to děje však netuším.
srpen 17, 2012 11:16
... : katka *
děje... když můj ex žádal o snížení a argumentoval tím, že jeho nová žena nemá a nemůže najít práci tudíž ji musí živit a on taky nemůže najít práci poté co odešel z firmy kde dělal obchodního zástupce... Vystupoval docela arogantně tak ho soudkyně utřela a podle jakýchsi tabulek vyhledala, že obchodní zástupce může vydělávat od 30-60tis... paní s maturitou a angličtinou, praxí v CK může vydělávat 15-25tis... tudíž mu snížení neschválili...
takže jak který soudce asi....
každopádně 1000kč výživné je výsměch, takže požádejte o zvýšení každopádně!
srpen 17, 2012 11:38
Taky by to chtělo : Zdena
schovávat si účty za platby ošacení nebo všeho co jsi kupovala na syna. Dcera to tak dělá a pak to dokládá u soudu, když žádá o zvýšení výživného. Soud taky nezajímalo, že má bývalý zeť hypotéku a musí splácet dluhy, na prvním místě je dítě, pak ostatní. Protože tatínek není příliš dajný, tak dcera ze zákona zvýšení žádá každé dva roky, protože nároky dítěte se zvyšují a obvykle dostane přidáno. Tak nevím, třeba se to bude hodit. Chce to nebejt ustrašenec.
srpen 17, 2012 11:55
... : bb2
o vyšší výživné ho zažalovat, to určitě, tisícka na kluka v pubertě je plivnutí do Stromovky, jednou je pán otcem, tak má zodpovědnost, o tom žádná pochybnost

teda, předpokládám, že to dítě se narodilo z normálního vztahu, ne po dohodě "já chci dítě, ty ne, já po tobě pak nic chtít nebudu, chci jen to dítě, slibuju". S tím jsem se už taky setkala, že 35letá holka strašně chtěla dítě, její mladší přítel vůbec ne, chtěl s ní jen chodit a užívat společně života. Tak udělali dohodu, že nebudou ničemu bránit, a pokud ona otěhotní, on s ní zůstane během těhotenství a šestinedělí, pomůže, ale platit nic nebude, ani neměl z čeho. No tak to proběhlo, během těhotenství jejich vztah skončil, protože ona se ponořila do budoucího mateřství a on těhuli nechtěl, takže se spokojeně rozmilovali, přátelsky spolubydleli a po šestinedělí se odstěhoval. Jenže ouvej, když maminka zjistila, kolik to vytoužené dítě stojí, dohoda nedohoda, šla po otci, který svého dárcovství spermatu velmi lituje dodnes.
srpen 17, 2012 12:13
Iris, : Sinix
koukám smilies/shocked.gif . Díky, žes ji zastoupila. smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif

Sidone, jo, čeština je krásný jazyk. smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif

Bb, to je pravda s tím jednatelem. Proto je lepší, pokud si není tím výdělkem jistá, nechat ho zjistit soud.
srpen 17, 2012 14:45
5000 : Betty
Bych zažádala minimálně, tím se nic nepokazí. Jak psal někdo nade mnou, v nejhorším to nepřiznají a přiznají třeba 3000-4000. To nikdo nedokáže odhadnout jaký má otec skutečný pokazatelný příjem. Podle uvedeného mi přijde 5000 jako odpovídající částka. To co dostáváš je velmi málo takže žádat zvýšení zpětně.
srpen 23, 2012 08:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]