O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ - SAMOŽIVITELKA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 13 srpen 2012

Dobrý den, chtěla bych vám napsat pár podrobností. S přítelem jsme se rozešli rok po porodu; dohromady jsme spolu byli čtyři roky. Nyní budou synkovi čtyři roky, to znamená, že s otcem dítěte nežiju tři roky. Platí mi na syna 2 000 Kč.To máme soudně.Ten soud proběhl v září 2010. Syn nastoupil v zaří 2011 do školky, která mě stojí 1 000 Kč měsíčně.

 

 

 

 

 

 Kdyby mi přítel pomohl alespoň s něčím, bylo by to všechno o něčem jiném, ale on synovi nekoupí vůbec nic, ani papučky ani boty. Dárek od něj dostává pouze na Vánoce, to je vše. Chtěla bych se vás zeptat, jestli si myslíte, že bych u soudu měla šanci na zvýšení alimentů. Nebo se vám to zdá tak akorát? Bývalý přítel má stalou práci a vyděláva si zhruba 18 000 Kč  a jiné vyživovací povinnosti nemá.

 

Děkuji mockrát  za odpověď

DAGMAR

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

 

Milá Dášo,

 

 

      proč jsi, holka, nenapsala dřív? Nejspíš asi nevíš, že jsi měla nárok i na nějaké ty korunky pro sebe... když jsi zůstala sama s jednoročním miminkem. Ohledně toho případného zvýšení. Můžeš to zkusit, jednoduše si napíšeš žádost (poplatek neplatíš) o zvýšení výživného.  Napiš tam všechno - svůj plat, vypiš veškerou režii, kterou máš, zda nemá synek nějaké zdravotní problémy (alergii atd.)...

a pošli to na soud, kterým ti bylo to současné výživné vyměřeno.

 

Tady si klikni, máš tu formulář. Neboj se, nebude to složité, nemusíš vypisovat všechno... Kdybys si nevěděla rady, pošli mi ho ke kontrole :-).

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (11)add feed
Jo přítel.... : alik puntik
...co dodat....
srpen 13, 2012 20:11
Hele Aleno, : Iris
máme diskusi o významu slova přítel, tak tam nakoukni. Tady to nemá cenu smilies/wink.gif
srpen 13, 2012 23:18
Dagmar, určitě si o zvýšení požádej. V žádosti zdůrazni, že kromě výživného synovi jeho otec nepřispěje ani kačku navíc. : Myška
Navrhni částku vyšší, většinou ji soud upraví směrem dolů, ale nikdy nahoru.
Držím palce, máš dost velkou šanci.
srpen 14, 2012 08:49
Dagmar - aby nedošlo k nepochopení - : Myška
myslela jsem to tak, že soud neupravuje výživné na vyšší částku, než stojí v žádosti. Proto raději nadsaď, ale rozumně.
srpen 14, 2012 10:15
Holky, (a kluci taky samozřejmě) kdo se v tom vyznáte ? : mamča
Není náhodou taky nárok na Příspěvek pro neprovdanou matku ? A je možné ho vymáhat zpětně ?Dagmar píše, že spolu nežijí od synkova jednoho roku. Tzn., že nejspíš byla po dobu dvou let bez příjmu, měla asi jen Rodičovský příspěvek.
Neměla by nárok od bývalého partnera a otce společného dítěte taky na nějaký příspěvek "na živobytí, na bydlení,....apod." ?
srpen 14, 2012 10:23
Mamčo, tu to je (jen už nesleduju novelizace, páč mě se tenhle zákon už pomalu přestává tejkat) :-) : Krakonoš
HLAVA PÁTÁ
PŘÍSPĚVEK NA VÝŽIVU A ÚHRADU NĚKTERÝCH NÁKLADŮ NEPROVDANÉ MATCE
§ 95
(1) Otec dítěte, za kterého není matka dítěte provdána, je povinen matce přispívat přiměřeně na úhradu výživy po dobu dvou let, jakož i na úhradu nákladů spojených s těhotenstvím a slehnutím.
(2) K zajištění úhrady těchto nákladů, jakož i k zajištění výživy dítěte po dobu, po níž by zaměstnankyni podle zvláštního předpisu náležela mateřská dovolená, může soud na návrh těhotné ženy uložit tomu, jehož otcovství je pravděpodobné, aby potřebnou částku poskytl předem.
(3) Právo žádat úhradu nákladů podle odstavce 1 se promlčí ve třech letech ode dne slehnutí.

srpen 14, 2012 17:54
Krakonoš : mamča
Děkuju za odpověď. Škoda, chlapečkovi jsou čtyři roky, takže už je ten nárok promlčený. smilies/cry.gif
srpen 14, 2012 19:21
Dovolím si.. : Ředvička
..poznámku k napsanému od Myšky, soud není vázán u nezletilého dítěte návrhem rodiče, může jej upravit jak směrem dolů, tak směrem nahoru. Pouze u zletilého je návrhem vázán (možná se to říká jinak, ale tak jsem já laik pochopila) a může jen jenom snížit, ale ne zvýšit.
srpen 15, 2012 02:35
Jo, Ředkvičko, a slyšela jsi někdy o tom, že by : Myška
soud určil výživné vyšší, než jaké matka (rodič pečující o dítě) žádá? Já ne. Ale třeba se to někdy stalo...
srpen 15, 2012 07:40
Myško, : Ředvička
slyšela a docela nedávno, proto to píšu.:-). Kamarádka žádala na 6 letého kluka 3.000 Káčé, dostala 5.tisíc. Docela jsem valila oči, faktem je, že taťka má kolem 30K a je sám, tudíž na to má. No a já to podávám též, náš "taťka" sice 30 kachlí nemá, ale myslím, že zvládne víc, než 2tisíce na 12 letého puboše. :-).
srpen 18, 2012 22:34
výživné - samoživitelka : SimonaDC
Jsem na to stejně jako p.Dáša.... S bývalým přítelem nežiji už dva roky.Když jsem od něj odcházela synovi byl rok a půl.Také dostávám 2OO0 kč alimenty,jenže co to v dnešní době je 2000 kč.Nedávno jsem zjistila,že jsem mohla žádat i na výživné pro mne,což nevím jestli to jde i ted,když klukovy jsou tři roky.S bývalým přítelem jsme se domluvily že si nechám alimenty zvednout,jen nevím na kolik mám nárok nebo spíš kolik tam napsat.Má plat okolo 17 000-, jinou vyživovací povinost nemá.Až na to že si k sobě loni v létě nastěhoval slečnu s jejím čtyřletým synem a tedy živí je,ale na to se to nevztahuje snad,když to dítě není jeho.Děkuji předem za rady Simona
březen 11, 2015 14:36
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]