O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NENÍ KAŽDÁ MATKA MAMINKA... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 06 srpen 2012

Dobrý den, poradíte mi? Má matka se o mě bohužel nijak nestará. Můj otec mi zemřel, když jsem byla ještě malá. Tak od 9 let jsem bydlela u své babičky. Matka na mě sice brala sirotčí důchod, ale místo toho, aby ho babičce dávala nebo mi ho ukládala, tak ho využívala pro svou potřebu. Když jsem šla do deváté třídy, tak jsem přestoupila na soukromou školu.

 

 

 

    U matky jsem pak bydlela cca půl roku, protože babička by na školu neměla, a tak ji platila matka. Ale její přítel byl děsné hovado, tak jsem se zase vrátila k babičce. Matka jí dávala sirotčí asi čtyři měsíce, jenže to nestačilo a jelikož jsem já byla náročná, tak to vedlo hádkám s babičkou (to mě teď velmi mrzí). Takže jsem pak bydlela půl roku u dědy, jelikož má matka odjela do ciziny. Dávala mi sirotčí (4 000 Kč), a z toho jsem si měla platit tu školu, živit se a šatit se...

 

     Potom jsem šla na střední školu, jenže na tu mi matka z ciziny neposlala ani půlku peněz. Protože s mou babičkou jsem byla už zadobře, tak to doplácela ona... Vlastně mohu říct, že babička se o mě skoro celé mé dětství starala a zachraňovala mi zadek.

 

     Když se matka vrátila z ciziny, tak jsem se k ní nastěhovala. To mi bylo kolem šestnácti let. Jenže já jí dělala služku a ona si užívala a tahala si domů chlapy. Mé sirotčí opět zneužívala a kolikrát doma nebyla ani kůrka chleba. Opět mě zachraňovala babička. Tak jsem své matce řekla, ať mi dává alespoň 2 000 Kč ze sirotčího. Kupovala jsem si za to oblečení, průkazku, platila autobus a kolikrát jsem si musela koupit i jídlo, protože matka se k tomu neměla. Pochopitelně mi to nestačilo. Tak jsem ji požádala o celé sirotčí.

 

     Jenže ona po mě chtěla přidávat na nájem, vodu, plyn a ještě jsem si z toho musela platit všechno jídlo, oblečení, dopravu, internet a jiné věci. Uznáte, že mi opravdu nestačilo. Byla jsem ráda, že ve škole jsem měla stipendium za dobré výsledky, protože jinak bych z toho musela platit i školné.

 

     Matka si našla partnera, který po ní znamenal všechno a všechno mu kupovala, vždy mu uvařila, co si poručil a já jedla polévky z pytlíku. I přesto, že by mě měla živit. Mé sirotčí stejně jako dřív promrhávala někde po hospodách a investovala je do svých povedených partnerů. Napětí mezi námi se stále stupňovalo, ona po mě chtěla stále peníze na nájem, nedoplatky za vodu a plyn. Ale její partner, který s námi žil v jednom bytě, nemusel platit nic. Jemu kupovala všechno a já byla ráda, že vyžiji. Přitom on si normálně vydělává, ale nechá se od ní živit. Na mě matka kašle.

 

      Asi bych to nevydržela a nevyžila, nebýt mojí babičky. 

 

      V listopadu r. 2011 mi bylo 18 let. Letos v dubnu byl incident mezi mým přítelem a matky přítelem. Ohlásily jsme to na policii (matky přítel není normální) a od matky jsem odešla. Teď bydlím u rodičů mého přítele. Stále  studuji. Matka mi sem tam sirotčí důchod dá, ale stále mi říká, že mám u ní dluh na vodě a na plynu. Jenže - když jsem studentka a nevydělávám si, nemůžu jí přece platit, zvládnu jen studovat, jak bych ještě vydělávala? A hlavně už čtvrtým měsícem bydlím u svého přítele a jeho rodičů, nic jí nedlužím.

 

     Teď naposled mi sirotčí důchod dala, ale vypadá to, že mi dá z příštího zase jen něco. Už jsem sice zažádala o zasílání důchodu na můj účet, ale nejspíš to ještě chvíli potrvá.

 

     Tak si říkám - snad by měla mít ke mě  nějakou vyživovací povinnost, ne? Když jsem většinu času bydlela jinde... Ale nedává mi absolutně nic. Ale já stále studuji.  Myslíte, že mám nárok na zpětné vrácení sirotčího, které používala pro svou potřebu, když jsem byla nezletilá? Přece jen ty peníze brala pro mě, ne? A ne na své potřeby.

 

      Předem děkuji za odpověď,  všechny vás zdravím,

MARKÉTA 

 

 

Komentáře (5)add feed
Z tohohle líčení : mamča
jsem zmatená jak lesní včela. smilies/shocked.gif
srpen 07, 2012 08:43
... : katka *
no, udělala jste dobře, že jste zažádala o zasílání sirotčího důchodu na vaše jméno (váš účet) na sirotčí máma dnes nemá právo - žijete jinde. Jinak na něj právo měla, protože vás živila, takže vracet určitě nic nebude.
Nevím co studujete - jestli střední školu nebo už vysokou? každopádně byste měla mít nárok na výživné od matky - můžete si podat žalobu u soudu (snad žádat i zpětně, pokud doložíte, že s ní nežijete)

srpen 07, 2012 08:52
Mé děti : Klaudi
rovněž pobírají sirotčí důchod a automaticky v 18 létech přišel od sociálky dopis, kde se oni museli vyjádřit, zda chtějí posílat důchod na svůj účet nebo zda to zůstane tak jak to bylo. Zpětně ale myslím, že nedostaneš samozřejmě nic, ty peníze byly určeny pro tvou potřebu v dané chvíli -tudíž někde jsi bydlela, živil tě někdo atd. to všechno stálo peníze. Otázkou je jak to bylo mezi mámou a babičkou, ale to je jiná otázka.
srpen 07, 2012 16:19
mno : anonymka
Ahoj mě je 15.Moji rodiče jsou rozvedeni,žiji s mámou.Máma nemá už asi pul roku práci(a vypadá to že ji ani nechce),dostává od táty 3500 kč alimenty a zrušila mé spoření(od státu nic nedostává).No a z toho obě žijeme(teda alespon by jsme tak žít měly).To by bylo v pohodě..ovšem máma za den vykouří krabičku cigaret to je cca 2000kč měsíčně,pořád má nové chlapy které si vodí domů,kapesné mi samozdřejmě nedává,ted jdu na očkování děložního čípku cca 8000kč no a na to nedala ani korunu celé to zaplatil táta,samozdřejmě i další nadstandart jako jsou nové boty nebo šaty platí táta nebo babička,no a mnohokrát si musím kupovat sama(z toho co dostanu k narozkám,svátku a vánocům)i jídlo,protože máme jen chleba a ona vždycky říká že je chleba at si ho dám a nekecám...no a co dělá s těmi zbylími penězi to je mi záhadou..vím že to není asi tak hrozné jako tvů případ Markét,ale také bych potřebovala poradit co mám dělat..s mámou o tom není žádná domluva..Markét,drž se a přeju hodně štěstí v životě...děkuji všem za odpověd
říjen 13, 2012 16:27
Milé děvče, rozhodně mi napiš na můj e-mail - : d@niela
budu se snažit ti poradit a pomoct.
Ale potřebuju se ještě na něco zeptat.
Tak se těším, d.

adresa: daniela - zavináč - kudlanka.cz


říjen 13, 2012 18:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]