O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KONEC STUDIA, ZAČÁTEK PODPORY? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 23 červenec 2012

Dobrý den, potřebovala bych od Vás radu. Letos v čevnu jsem státnicemi ukončila bakalářské studium a dále v navazujícím už pokračovat nebudu. Studentem jsem do 31.7.2012 a poté se musím zaevidovat na úřad práce, protože jsem do dnešního dne nenašla práci.

 

 

 

      Od otce dostávám výživné, které mi přišlo i za červenec. Stačí otci poslat potvrzení ze školy, že jsem ukončila studium a studentem jsem do konce července? Bude mi platit výživné i když budu zaevidovaná na úřadu práce, když nebudu moci najít místo? Nebo jeho vyživovací povinnost končí mým nástupem na ÚP?

 

Děkuji za odpověď,

s pozdravem

LADA 

 

 

O D P O V Ě Ď : 

 

 

Milá Lado,

 

 

 

       tak nejprve pár "úřední slov":

 

  • podle zákona o státní sociální podpoře mají absolventi středních škol nárok na prázdniny v délce 2 kalendářních měsíců a absolventi vysokých škol v délce 1 měsíce po ukončení studia. Po tuto dobu jsou ještě podle zákona považováni za nezaopatřené děti. Když  tato zákonem stanovená doba prázdnin skončí, přijdou o všechny tyto výhody. 

 

  • Když absolvent nenajde zaměstnání,  má možnost vstoupit do evidence uchazečů o zaměstnání na úřadu práce. A to i přesto, že podle novelizace zákona o zaměstnanosti nemají již nyní absolventi škol nárok na podporu v nezaměstnanosti, musí totiž splnit podmínku odpracovaných 12 měsíců v posledních 3 letech před evidencí. Studium se už nyní do této doby počítá pouze v rozsahu 6 měsíců, zbývajících 6 měsíců tak studenti mohou získat jedině prací či podnikáním v době prázdnin a při studiu.

 

  • Ale - evidence s sebou přináší lepší možnost získat nějaké vhodné zaměstnání. Absolventům je úřady práce věnována zvýšená péče při zprostředkování zaměstnání. Pokud zaměstnavatel přijme absolventa, může mít po dohodě s úřadem práce dokonce nárok na příspěvek na zapracování. V rámci toho může zaměstnavatel po dobu až 3 měsíců pobírat na jednoho zaměstnance, kterého pověřil zapracováním absoloventa, příspěvek ve výši až poloviny jeho mzdy.

 

 

 

      A teď rada osobní: záleží na tom, jaké máš vztahy s rodiči a jak jsou na tom finančně. Pokud se s tátou domluvíš, třeba ti ještě něco poskytne - ale rozhodně už je to nyní jen a jen na jeho dobré vůli. Držím palce, aby se ti nějaké vhodné a dobré zaměstnání podařilo najít.

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]