O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

EXEKUCE VÝŽIVNÉHO - OBČAS A TROCHU... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 04 červen 2012

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně výživného. Můj bývalý mi dlužil výživné -  mám to mít dávané exekučně z jeho platu od zaměstnavatele. Ale - mi někdo říct, jak tu exekuci může jeho zaměstnavatel posílat každý měsíc  zaprvé vždy v jiné datum (někdy 10.,15.,19.atd. ) a hlavně pokaždé jinou částku? Volala jsem tomu zaměstnavateli a tam mi řekli, že mu z dluhu 26 000 Kč vypočítali  částku přibližně 1 836 Kč.  

 

 

 

 

 

 

      Tak jsem se zeptala,  proč  tak málo. A dozvěděla jsem se, že prý má i jiné pohledávky, které splácí z platu. A tento měsíc jsem zůstala jako opařená: poslali  jen 1500Kč. A tak bych se chtěla zeptat, jak je to možné? Prosím, víte někdo o tom něco? Jak to je vlastně s tou exekucí z platu? A hlavně - jak je možné, že to posílá zaměstnavatel kdy chce a kolik chce?

 

      Děkuji vám všem za vaše odpovědi,

 

MONIKA

 

 

Komentáře (4)add feed
... : Vodoměrka
Záleží, jak velký má plat... musí mu po odečtu splátek zůstat nějaké to stanovené minimum, takže asi neměl dost vysoký plat, aby mu odečetli víc... i když výživné by mělo mít přednost před ostatními splátkami, kromě pohledávek za finančním úřadem a myslím i sociální a zdravotní pojišťovnou... takže záleží na tom, jaké má ty ostatní pohledávky, co mu srážejí... případně bych si zavolala té účetní a zeptala se přímo jí... i ona se může splést...
červen 04, 2012 21:05
Moniko, : Ivča
nevím, jak to má tvůj ex, ale ten můj dostal exekučním oddělením soudu vyměřenu přesnou částku, kterou mu musí zaměstnavatel měsíčně strhnout( mně přišla kopie rozhodnutí)....ale - musí mu zbýt nějaké existenční minimum. Pokud vydělá málo, nestrhne se celá částka. Nevím, jestli to výživné je na tebe nebo na děti - ale na soudu mi před časem řekli, že výživné na děti je přednostní a strhává se jako první....pak teprve všechny další pohledávky....
červen 04, 2012 21:09
Výživné je vždycky přednostní pohledávka. : jednababi
Úplně přesně je to uvedeno v zák č. 99/1963 Sb. (občanský soudní řád), § 276 a násl., hlavně pak § 279 a 280.

červen 05, 2012 10:38
upřesnění : bb2
výživné je sice přednostní pohledávka automaticky první v pořadí, takže se strhává nejdřív výživné, pak ostatní přednostní pohledávky (např. dluhy na daních) a pak teprve nepřednostní (např. dluhy u půjček), ale běžné výživné má přednost před dlužným.

Takže, Moniko, pokud má otec tvého dítěte dětí víc, stačí jedno o kterém nevíš, tak platí i na něj a pak se mu z výplaty strhává nejprve běžné výživné na všechny děti, pak teprve dlužné výživné.
To, co mu mohou strhnout, se mezi děti dělí stejným dílem, takže pokud mu můžou strhnout např. 3 tisíce, tak každé z dětí dostane 1500, i kdyby mělo nárok na výživné pět tisíc. To, co dítě nedostane, se započítává na dluh na výživném a musíš ho opět vymáhat, jinak ho už neuvidíš, otec dítěte ho dobrovolně asi nepošle.
S vymáháním dlužného výživného nemá smysl čekat, protože se mu může zvýšit mzda, nebo něco zdědí apod., a pak dojde i na strhávání toho dlužného výživného.

Pokud jde o termíny, nevím teď přesně, jak mluví zákon, zda se musí odesílat výživné tak, aby bylo na účtu příjemce nejpozději v den výplaty povinného, nebo zda stačí posílat v den výplaty. Později by to být určitě nemělo, pokud to pošle zaměstnavatel dřív, je to jeho věc.
Takže pokud má oficiální termín výplat 22., tak je 15. v pořádku, pokud má termín 8., je 15. už pozdě. Můžeš zaměstnavateli poslat doporučeně dopis s upozorněním, že ti chodí výživné pozdě a že žádáš o nápravu. To by mělo stačit, firma musí platit tak jako tak, je jí jedno komu tu mzdu vyplatí. Jinak se obrať na soud.
My máme výplatní termíny oficiálně 20. Tak jsme to nastavili v dávných časech, kdy platilo, že odvody z mezd se musely posílat v den výplat, jinak penále. Někdy se odvody poslat včas nedaly, protože nebyly peníze a než přišly, naskakovalo by penále. Pozdější termín tomu zabránil a to, že jsme mzdy lidem vypláceli dřív, na to vliv nemělo.
Dnes už je termín pro odvody jednotný, my máme oficiální termín výplat stále stejný, neofi posíláme peníze po 10. Výživné zásadně první dny v měsíci, protože vím, že na to ty ženské čekají jak na smilování a protože vím, že většina školních jídelen, školek, kroužků apod. první týden v měsíci s platbou počká,takže ty alimenty jim můžou vytrhnout trn z paty. Nám je to fuk, vyděláno mají z minulého měsíce a máme to platit jemu nebo jí je nám jedno.
červen 05, 2012 12:07
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]