O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ A ÚPRAVA STYKU S DÍTĚTEM (FORMULÁŘ) PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 31 květen 2012
Přejít na obsah
VÝŽIVNÉ A ÚPRAVA STYKU S DÍTĚTEM (FORMULÁŘ)
Strana 2

Dobrý den, můj manžel má dceru z předchozího vztahu. Nebyli svoji, proto ani nebyla soudem stanovena výše výživného. Manžel platí na dcerku už sedmým rokem 2000 měsíčně, ovšem jeho bývalá to po něm chce vždy  jen v hotovosti a na ruku.

 

 

 

 

 

     Prý jinak mu dceru nedá (chce to tak kvůli sociálním dávkám) . Jenže - on tímpádem nemá žádný doklad, ale peníze jí tak raději dává, protože by jinak dceru neviděl.

 

     Také bychom se chtěli zeptat na další věci: kdyby se po těch sedmi letech rozhodla ho dát k soudu z důvodů neplacení výživného, může to po něm soud chtít zpětně? (Protože on přeci nedokáže, že jí výživné na dcerku platil, ale zase snad soud neuvěří jí , že by si na to teprve po sedmi letech najednou  vzpomněla).

 

     Víte, ona je ze světské rodiny, a proto je těžké se s nimi  domluvit.

 

Děkujeme Vám oba moc za odpověď,

LEONA

 

O D P O V Ě Ď :

 

 

Milá Leono, 

 

      tvůj manžel i ty jste pendrek informovaní :-))). Ano, máš pravdu, že je chyba, když on nemá  žádný doklad o placení. Také je pravda, že ona může kdykoliv požádat o zvýšení výživného zpětně (až o tři roky).

 

     Manžel  by si proto měl raději  v nejbližší době nechat soudně stanovit výši výživného (nejspíš to nezvednou, na tak malé dítě platí celkem dost) a hlavně nechat určit  styk s dítětem (nebojte - matka nemůže dítě odmítat vydat otci, neboť je zde právo otce na své dítě a zároveň také právo dítěte na oba rodiče). 

 

     "V případě, že se rodič, kterému bylo dítě svěřené do péče, není schopen s druhým rodičem na styku domluvit, příp. kontaktu druhým rodiče s dítětem brání, lze zahájit u soudu v místě obvyklého bydliště dítěte řízení o úpravu styku. Řízení je osvobozeno od soudních poplatků." 

 

 

     Napište proto něco v tomto smyslu (to je jen návrh! Upravte si to podle svých přání a možností!):  

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]