O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KONČÍ SYN ŠKOLU? PDF Tisk E-mail
Neděle, 27 květen 2012

Dobrý den, v první řadě bych chtěla poděkovat za tyto úžasné stránky. Našla jsem v nich spoustu zajimavých rad a postřehů. Ale nyní bych i  já potřebovala konkrétní radu. Manžel má z prvního manželství syna, který v lednu dovršil 18ti let.

 

 

 

 

 

     Studuje na SOU a letos v červnu by měl školu ukončit a na další jiná studia se údajně nechystá. Manžel není se synem minimálně deset let v kontaktu a výživné posílá stále jeho matce. Chtěli bychom se zeptat, kdy máme přestat výživné platit, nebo jak máme zjistit, jestli syn školu ukončil atd..


Předem moc děkuji,

s pozdravem MÍLA

 

 

 

O D P O V Ě Ď :

Milá Mílo,

 

     pochopitelně, že pokud syn na další školu nepůjde, tak vám platba výživného tímto končí. Samozřejmě, že by se dalo zjistit, kdy na onom SOU škola končí, ale myslím, že nejlepší bude, když se tam tvůj manžel úplně jednoduše jednoho dne rozjede a se synem si promluví. Tedy hlavně o jednom: "Že je fajn, že školu dodělal, jaké má plány "do příště" a  třeba ho i pozvat na kafe.

 

     Myslím, že takhle smírně a pohodově se všechno vyřeší líp, než kdyby se to podniklo úředně. Jinak - záleží na tvém manželovi, jestli klukovi ještě dá výživné na prázdniny, nebo ne. Pokud by to šlo, bylo by to určitě fajn. A ještě něco: Ode dne dospělosti se má výživné posílat na synovu adresu, na jeho jméno - ne už na matku!    

 

     Tohle neznamená, že by se pak měli nějak víc kamarádit, ale byla by to jistě cesta nejmenšího odporu. Každopádně držím všem zúčastněným palce,

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (7)add feed
d@niela : Karlos...
Pokud končí školu, prázdniny už mít jaksi nebude, ne ? smilies/wink.gif
květen 27, 2012 22:58
ee - může mít ještě poslední dva měsíce volna... : d@niela
proč ne? Ne každej nastoupí hned druhý den do práce...
:-)))
květen 27, 2012 23:33
d@niela : Karlos...
Tak volna v zásadě může mít kolik chce, ale prázdniny to už nejsou.. smilies/smiley.gif
květen 27, 2012 23:44
... : Macesska
No, v případě, že by to nešlo tak kamarádsky, jak píše Daniela, tak je možné obrátit se na ředitele SOU. Právo na informace o studiu mají i rodiče zletilých žáků. A při případném dalším studiu požadovat každoročně potvrzení o studiu.
Sama si nejsem jistá, jestli bych adolescentovi, kterého jsem 10 let neviděla, nutně bez jakéhokoliv dokladu věřila, že třeba propadl nebo že ho vzali na matfyz a studium a výživné tedy pokračuje. Lidi, kteří nepodvádějí, se zpravidla kvůli standardnímu ověření faktů nerozčilují - chápou, že lidé jsou různé a když se neznáme, nemusíme si až tak slepě věřit.
Furt lepší mít jistotu hned, než pak chlapce uhánět po soudech skrze bezdůvodné obohacení.
Jinak mám pocit, že v ne zcela jasných případech - třeba pokud tvrdí, že studuje, ale nedodal doklad - lze dát k soudu návrh na ukončení vyživovací povinnosti a při soudním stání se vše vyjasní.
A na rozdíl od Karlose si myslím, že absolvent má status studenta do konce prázdnin po posledním ročníku. Ono když někoho živí člověk 18 let, tak se pro 2 měsíce taky nezblázní.
květen 28, 2012 00:28
... : mia
jakmile ukončí školu status studenta nemá, tzn. že rodičům končí třeba i sleva na dani, za poslední prázdniny už ji nemají. Jinak si ale myslím, že když si člověk pořídí dítě, tak snad není nutné si bedlivě hlídat jestli mu náhodou nedám pár tisícovek navíc. Nedávám to snad cizímu, ale vlastní krvi. Samozřejmě za předpokladu, že kluk v pořádku učiliště dokončil. Z tohoto důvodu se mi líbí návrh Daniely, zajet za klukem, probrat s ním jeho plány, zjistit, co si vybral za řemeslo, jak je spokojený.
květen 28, 2012 06:40
Po ukončení školy : Ketrin

právě že MÁ nárok ještě na prázdniny - ZP platí stát a rodiče mají daňovou úlevu. Pokud tedy po dobu prázdnin nenastoupí už do práce.

Zákon 117/1995:

(2) Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání na střední
škole se považuje také

a) doba od skončení výuky v jednom školním roce do počátku
následujícího školního roku, jestliže dítě pokračuje bez
přerušení v dalším studiu,

b) doba od úspěšného vykonání závěrečné nebo maturitní zkoušky,
jeli tato zkouška konána v květnu nebo červnu, do konce období
školního vyučování školního roku,44) v němž byla taková zkouška
konána; to platí též, byloli v květnu nebo červnu konáno
absolutorium;

c) doba školních prázdnin bezprostředně navazujících na skončení
studia45) nebo dobu uvedenou v písmenu b), neníli dále stanoveno
jinak
.

(3) Dobu školních prázdnin uvedenou v odstavci 2 písm. c) nelze
považovat za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání na
střední škole, jestliže

a) dítě vykonávalo po celý kalendářní měsíc výdělečnou činnost


květen 28, 2012 09:58
A tohle myslíte vážně? : Opravdu?
Jojo fotřík si udělá dítě od 8 let na něj sere jen tak posílá nějaké drobné a pak se jeho nová ženuška strachuje aby neposlali o pár korunek více ... hanba ..
červen 17, 2013 16:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]