O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŘEKL, ŽE MI PENÍZE DÁVAT NEBUDE... PDF Tisk E-mail
Středa, 09 květen 2012

Dobrý den, prosím o radu. Jsem sedm let rozvedená a tehdy bylo naší dceři 7 let. Její otec po dohodě se mnou se zavázal platit 2000 Kč, přesto, že byl v tu dobu nezaměstnaný. Od té doby jsem si nepožádala o zvýšení, a ani on na nic jiného dceři nepřispíval. Teď jsem na rodičovské dovolené a příjmy se mi snížily, takže jsem ho požádala o dohodu, aby mi na dceru dával 3000Kč. Ale víte co mi řekl?

 

 

 

 

      On má již novou rodinu a syna, a nejen že mi řekl, že u soudu neuspěju, protože má psanou minimální mzdu, přestože vydělává jako tesař mnohem víc. Přitom ale ted už mi dluží za dva měsíce výživné a po dceři mi vzkazal, že mi nic nedorovná a že mi peníze dá tak jednou za tři měsíce, abych ho nemohla udat a že z těch peněz dá půlku dceři, aby z nich prý taky něco měla.

 

      On si myslí, že to výživné do dcery neinvestuji, protože mám nového partnera, který má z dřívějška hodně půjček, které ted splacíme spolu, protože dáváme příjmy dohromady.

 

     Otec dcery si myslí, že tím výživným snad dotuje nás a né dceru, ale dceři je 15 let a přestože už ted moc zájmů nemá jako dřív, tak si myslím,  že 2000 Kč je málo na tak velkou holku. Dcera půjde za rok na střední školu a nemáme ani pro ni nic našetříno, tak nevím, jak to budeme zvládat. Myslíte, že mám šanci u soudu uspět? Jeho nová partnerka je teď také na rodičovské dovolené.

 

Děkuji za odpověd, s pozdravem

IRENA

 

 

 

O D P O V Ě Ď  :

 

Milá Ireno,

 

    

      máš to asi těžké, podle všeho sis moc nepolepšila... Ale k situaci tvé patnáctileté dcery:

 

  • v žádném případě nemůže podle zákona dávat výživné dcerce nyní - protože ještě není plnoletá. Až od 18 let to bude moci brát ona. To za prvé.

 

  • Za druhé bych zatím trvala na tom, aby platil pravidelně - takže, pokud ti už dluží za dva měsíce, tak bych se obrátila na soud a požádala o exekuci, tedy aby mu bylo výživné sráženo z platu a posíláno přímo tobě. Tím si zajistíš, aby platil pravidelně a včas.

 

  • Teprve pak bych si zažádala o zvýšení. Ovšem - v tom případě budeš muset to zvýšení výživného řádně doložit - rozhodně nebude pro soud důvod, že máš "nového partnera, který má z dřívějška hodně půjček, které ted splacíte spolu",  ani to, že bys dceři chtěla šetřit na budoucnost.  Tady na Kudlance je i plno formulářů, tedy i žádost o zvýšení výživného pro nezletilé dítě - takže si to prostuduj a podle toho pak vyplň. V každém případě bude soud přihlížet k tomu, že má ještě další dítě... Ale - za pokus to stojí...

 

d@niela

 

 

Komentáře (7)add feed
... : Boubelka
Když jsem já řešila vyši alimentů u soudu a autor přinesl potvrzení o výši svého platu, tak soudkyně rozhodla poslat žádost na úřad práce jaký je průměrný plat v jeho oboru a podle toho rozhodla. Myslím, že je to velmi rozumné a nám to velmi pomohlo. Nechtějte vidět "jeho" výraz! smilies/grin.gif
květen 10, 2012 09:17
Výživné - zohledňovaná kritéria : jednababi
Pokud jde o konkrétní kritéria, která soudy zohledňují, jde z pohledu potřeb dítěte o:
• věk (7x),
• před/školní zařízení (3x),
• zdravotní stav,
• zájmy, záliby (a to jak potřeby kulturní, tak sportovní a rekreační),
• množství a nákladnost mimoškolních aktivit,
• zda má dítě vlastní příjem
• podíl dítěte na životní úrovni rodiče.

Ze strany povinného jsou pak zohledňovány:
• hodnota majetku,
• výdělečné možnosti (a to jejich reálná možnost, při čemž je posuzován počet volných míst na úřadu práce a jejich vhodnost pro povinného, průměrná mzda v oboru, u podnikatelů pak jejich účetnictví a roční obrat, zohledňována u podnikatelů je také výše platů, které poskytují svým zaměstnancům a majetek společnosti),
• zda nepodstupují nepřiměřená majetková rizika,
• zda se bezdůvodně nevzdali majetkového prospěchu nebo zaměstnání,
• závazky povinného kromě povinností k oprávněnému dítěti,
• zda povinný přispívá na dítě i nad rámec běžného výživného (např. platba pojištění, spoření),
• zda a v jaké míře se povinný o dítě stará,
• zda žije s jiným partnerem a pokud ano, jaké příjmy má tento partner,
• zdravotního stavu povinného a nákladů s tím spojených,
• zda se stará o společnou domácnost,
• jaké má další vyživovací povinnosti,
• zda dojíždí do zaměstnání a jaké s tím má náklady,
• podmínky bydlení povinného a náklady s tím spojené,
• jaké má náklady na udržení příjmu (zejména u podnikatelů jako jsou odpisy majetku, platba nájemného apod.).

http://www.jacz.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=132&Itemid=189&lang=cs
květen 10, 2012 09:51
To je fajn důvod zvýšení alimentů - "Teď jsem na rodičovské dovolené a příjmy se mi snížily," :-)) : Myška
A co s tvou nynější rodičovskou dovolenou má společného bývalý manžel a otec dcery?

Ale jinak požadovat zvýšení schvaluji, dva tisíce nejsou nic moc. Ale zdůvodnění musí být jiné. Zvýšené potřeby dítěte v souvislosti s věkem, poukázat na to, že se částka sedm let neměnila,...
květen 10, 2012 11:29
Myška : mamča
Taky mě zarazilo, že Irena se ohání tím, že se jí snížily příjmy, neb je na rodičovské (má dítě s novým partnerem) a exmanželova nová přítelkyně je, tumáš čerte kropáč !", taky na rodičovské.

Jinak 2000,-Kč na 15ti letou slečnu je dost málo, a nedivím se, že by Irena potřebovala výživné na dceru zvýšit, ale hlavně aspoň ty dva tisíce platit pravidelně a bez naschválů.
květen 10, 2012 11:43
No, Myško, divila by ses...prostě zýleží na soudci. : alik puntik
Když jsem žádala blazhé paměti o zvýšení výživného, tak mi bylo řečeno, že se můj ex znovu oženil s paní, která má z předchozího manželství dítě, o které ojn pečuje - ona je na mateřské - tudíž není možné mu zvýšit výživné, neboť by pak nedosáhl životního minima. Já taky tenkrát koukala jak blázen.
květen 10, 2012 12:58
Ireno, : bb2
myslím, že máš šancu u soudu uspět se žádostí o zvýšení výživného i s žalobou o zanedbání povinné výživy pro neplacení výživného. Neztrácela bych čas snahou o nějaké domluvy s ním, zjevně platit nechce. To je ztráta energie. Konej, ať má exekuci. Výživné je přednostní pohledávka z titulu srážek ze mzdy, i kdyby měl jiné splátky, přednostně mu vždy srazí výživné. U soudu jako zdůvodnění použij všechno, co můžeš. Sepiš si všechny výdaje i to, co jsi hradila doteď, abys doložila, že tebe stojí dcera víc než jeho ty dva tisíce.
S ním už nejednej, k ničemu to nepovede. Ani mu "nevyhrožuj", neslibuj, že s ním zatočíš apod., vedlo by to jen k tomu, že fofrem provede nějaká protiopatření - najde si práci jen načerno, převede majetek (třeba chatu) na matku, apod. Soud má smysl hlavně dokud je zaměstnaný, tak si raději pospěš,každá koruna dobrá. Jakmile by byl nezaměstnaný, tvé právo na výživné pro dceru sice nezaniká, ale kde nic nebude, ani čert nevezme.
květen 11, 2012 11:51
Fakt : Amigo1
No neco bych doporucil. Nikde se nepise kolik, ji otec dava na krouzky, na zabavu na skolu! jak casto u neho dcera travi cas? Je u nej jednou za tyden, dvakrat nebo 5x tydne? Z toho co je v clanku napsano mi vubec neni jasne jestli ma dotycna na nejake alimenty narok nebo ne.
Faktem je, ze ceske soudy diskriminuji otce a Ti musi platit nesmyslne vysoke vyzivne i v pripadech, ze se o dite radne staraji ve stridave peci ( kdyz meli to stesti ze je maji soudne pozehnano ). Ze sveho okoli vim o pripadech kdy se otec ( ktery deti nema v peci ) o ne fyzicky stara a deti u nej i bydli ( maminka ma jineho a nema cas ). A presto musi platit jako mourovaty. Cesky zpusob rovnoprávnosti!
Samozrejme znám i pripady par....tů, kteří neplají a nidko s nimi nehne! je to bic jenom na slusne lidi.
Takze vic informaci by neuskodilo!
květen 31, 2012 16:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]