O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SPRATKOVÉ V. - VÝŽIVNÉ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 26 duben 2012

Dobrý den, jestli můžete, poraďte nám v našem trápení. Dceři je dvacet. Chodila do školy, ale nedostudovala, protože se chytla strašné party. Drogy, alkohol. Dali jsme ji už před osmnáctým rokem do léčebny. Máme ještě jednu dcerku, ale ta je postižená, tu jsme museli dokonce před tou starší bránit.

 

 

 

 

 

 

      Zařídili jsme, aby mohla školu dokončit, ale dva měsíce před koncem školního roku otěhotněla. Nakonec jsem uprosila ředitele, aby, i když měla 180 neomluvených hodin, aby si dodělala alespoň výuční list. Ale ona tam přestala chodit, mě řekla, že půjde až později, druhý půlrok.

 

      Tak jsem to zase ve škole vyřídila, že tam bude chodit, že jí tam budu malou vozit, aby ji mohla nakojit. Oni souhlasili, já si to zařídila (jezdím ještě s tou postiženou dcerkou na cvičení mimo okres), ale ona tam zase přestala chodit...

 

      Celou tu dobu jsme jí posílali výživné (bydlela se svým studujícím přítelem v podnájmu). Ten její přítel si přivydělává a po maturitě nastoupí jako makléř a finanční poradce. Dcera s námi ale vůbec nemluví, jen přišla, že potřebují televizi, skříň, stůl, pračku... Všechno jsme jim tedy dali, i peřiny a plno dalších věcí.

 

      Teď ovšem zase přišla, že zase nastupuje do školy a že tedy bude nezaopatřené dítě na mateřské a že jí máme platit minimálně 3150,- což je prý životní minimum. Jenže – manžel vydělává 11 tisíc, já mám na starost tu naši druhou dceru, na kterou beru příspěvek na péči. Ale to zase vydáme na cvičení. Opravdu už nemáme a teď tohle.

 

      Co můžeme dělat?

 

 EDA 

 

Komentáře (12)add feed
nic, : bb2
nedělejte vůbec nic. Až s tím dcera zase přijde, v klidu jí řekněte Omyl,naše milá, tím, že jsi plnoltá a přestala jsi studovat, dokonce 2x, tak jsi schopna se o sebe postarat a živit se. Že sis mezi tím pořídila dítě pro nás nic neznamená, protože máš otce dítěte, po něm požaduje výživné pro dítě i prostředky pro sebe.
Je to úplně stejně, jako kdybych ted já jela za babičkou, že jsem začala zase studovat a chci, aby mě živila...To je blbost, viďže?

Připravte se na to, že bude argumentovat vším možným, buďte v klidu a neustupujte. Pokud by se oháněla paragrafy a zákony, odpovězte znovu jistě a klidně Jestli si myslíš, že jsme si dávno nezjišťovali, na co máme právo my a na co ty, tak se pleteš.
Ona vás k soudu nedá, ale i kdyby ano, tak - je jí 20, odešla z domova poté, co přerušila studium, nevyužila možností, které jsi jí zařídila, aby školu dokončila, pořídila si dítě s partnerem, bydlí s ním, on vydělává...
Hlavně se nenech zviklat.
duben 27, 2012 05:07
... : bb2
kromě toho máte v péči druhé, postižené dítě
duben 27, 2012 05:08
jestli jsem to správně pochopila, je vdaná. : alena puntíkovaná
Vyživovací povinnost má tudíž manžel.
duben 27, 2012 05:42
Puntíku, : d@niela
teď se manželství moc nenosí - ona má "přítele"...
duben 27, 2012 08:38
já bych jí dal okamžitě pár facek, : toulavej
ale ty měla dostat už dávno. Možná byste tím předešli téhle situaci. Je plnoletá tak ať se jako dospělá začne chovat, tedy nebýt závislá na pomoci jiných, muset se o sebe postarat sama.
duben 27, 2012 08:44
... : Karlos...
Pořád mě udivuje, co všechno si někteří rodiče nechají libit... smilies/shocked.gif

Jak to napsala bb2 - právo je na vaší straně, neustupovat zmetkům.
duben 27, 2012 09:45
Naprostou podstatu problému vystihuje věta: : Krakonoš
Všechno jsme jim tedy dali...

Chodit škemrat do školy, aby mohla dcerunka dostudovat, zatímco vona na to zvysoka s*re - kristepane! (Když někdo úporně touží po kariéře zakladačky regálů v Tescu, nechť se mu jeho sen splní.) Takže teď už víte, že to byla zásadní chyba a je nutný s tim vokamžitě přestat. Už ani hov*o. Já vosobně, páč jsem povaha prudká, bych jí ještě na rozloučenou dal pořádnou přes tlamu. A pak už by se mnou fakt nemusela mluvit, měla by konečně pořádnej důvod.
duben 27, 2012 10:36
proc : romanB odjinud
se lidi drzej svych deti, manzelu atp., kdyz uz jsou ty vztahy takovehle? Mozna by bylo dobre si ujasnit, jestli je to kvuli tomu, ze je maji skutecne radi a nebo jen kvuli tomu, aby to tak vypadalo. To se pak tezko takovy reseni, jaky navrhuje bb2 nebo krakonos, uplatnuje. Ale to pak neni problem tech deti, to je treba resit jinde.
duben 27, 2012 11:34
Když byla dcera na internátu : Zdena
v Karlových Varech, tak přišla s nápadem, že by šly s kamarádkou bydlet na privát. Neuspěla, což ji značně rozčílilo, ale nepovolila jsem - moje argumenty - dokud jsi závislá na nás, tak budeš dělat to co považujeme za správné my. Pokud od nás nic nepotřebuješ (hlavně peníze) dělej si co chceš, ale nechoď si domů stěžovat nebo plakat.
Po čase přišla s dotazem, co bychom dělali, kdyby byla těhotná. Tak jsem ji obeznámila, že dokud studuje, tak její cesta povede na interrupci, když dostuduje a vdá se, tak je mi jedno co bude vyvádět - ale nebude to u nás v bytě. Argumentovala tím, že by to bylo její dítě a její rozhodnutí a tak musela po malé diskuzi připustit, že já mám taky právo na svoje rozhodnutí a pokud se o ni postará otec jejího dítěte tak prosím, k nám mohou kdykoliv přijet na pár hodin na návštěvu - necítím se zatím jako babička a nebudu si na ni hrát. Konec. Těhotná nebyla, jenom sondovala, protože ta kamarádka na privátu do toho vlítla a její rodiče se těšili na miminko do rodiny. Asi nejsem normální, ale miminka nemusím. Dcera zmoudřela, po čase mi projevila vděčnost za to, že jsem byla takovej prevít. Dnes je jí pětačtyřicet a má jednu dceru a stačí ji to bohatě. smilies/smiley.gif
Oni někdy rodiče prevíti neústupný, jsou pro dítka to nejlepší co je může potkat.
A není mi to blbý !!!!!! smilies/shocked.gif
duben 27, 2012 11:53
Zdeno, : Petronila
jinak víceméně souhlas, až na tu interrupci.

Donutit dítě k interrupci mi přijde trošku silné kafe (i když si umím představit, že rodič řekne - chtěla jsi dítě, tak se starej, nepočítej s tím, že to "přehodíš" na mě).
duben 27, 2012 13:03
Jsem moc ráda, že mám maminku, která se zachovala zcela jinak, než Zdena. Díky tomu se narodil můj syn. : Myška
Odmaturovala jsem v řádném termínu i s miminkem. Rok jsme s manželem a synem bydleli u našich. pak jsme se odstěhovali na druhý konec republiky.
Sama jsem už babička, a svoje děti jsem vždy podporovala a podporovat budu. je to taky o tom, že se ke mně nikdy nechovali jako dívka z úvodního článku ke svým rodičům.

duben 27, 2012 13:11
Zdena : Herodes
U nás to probíhalo skoro stejně, jen místo interrupce, by miminko muselo bydlet u tatínka. Když jsme zakázali privát, dělala všechno pro to, aby ji z intru vyhodili. Stačilo pohrozit, že privát nebude v žádném případě a jestli ji vyhodí z intru, bude denně dojíždět 70 km.
A taky mi to není blbý smilies/smiley.gif
duben 28, 2012 13:18
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]