O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

"TATÍNEK" - MOTÝLEK PDF Tisk E-mail
Úterý, 10 duben 2012

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Je mi 17 let, 18 mi bude 5. srpna, termín porodu mám 17. července. Takže to do plnoletosti nestihnu, ale nevadí. Otec dítěte měl zájem asi týden, co se to dověděl; potom si našel jinou přítelkyni (18 let mu již bylo). Tak jsem na to zbyla sama, ale vypořádám se s tím dobře, protože mám velkou podporu rodičů a sama už se na drobečka těším.

 

 

      Akorát bych potřebovala poradit, jaké mám možnosti co se týče mateřské a alimentů. Otec dítěte nepracuje, protože ještě studuje, ale prý by něco platit měl.

 

Děkuji vám všem za odpověd a rady,  

MONIKA

 

 

Komentáře (3)add feed
Moniko, předpokládám, že jsi dělala před otěhotněním, nebo děláš, školu. Pak máš nárok na rodičovský příspěvek, ne na mateřskou. : Myška
O rodičovský příspěvek musíš požádat, a bude ti vyplácen od data narození dítěte. Protože ani otec dítěte není výdělečně činný, platí pro tebe toto:
Pokud ani jeden z rodičů neplatil pojistné na sociální zabezpečení, a tedy nesplnil podmínky pro volbu výše a délky pobírání rodičovského příspěvku, výše příspěvku zůstává v pevných částkách – 7 600 Kč do 9. měsíce věku dítěte a poté 3 800 Kč do 4 let věku dítěte podle právní úpravy od 1. ledna 2011. Toto platí i v roce 2012.

Alimenty by ti měli asi za otce, který studuje, tedy není výdělečně činný, platit jeho rodiče. Měl by s tebou zajít ještě před narozením dítěte na matriku, a podepsat prohlášení, že je otcem (nemám s tím osobní zkušenost, slyšela jsem jen, že je to třeba, snad ti poradí jiní zde, nebo se obrať rovnou na matriku a zeptej se na postup).
Asi budeš muset podat k soudu po narození dítěte návrh na svěření dítěte do tvé péče, a návrh výše alimentů. Ať máš papírovou válku v pořádku.
duben 10, 2012 13:37
Pakliže otec třeba studuje, nebo je bez příjmu z jiného důvodu : alena puntíkovaná
soudem vyměřené výživné ti musí platit jerho rodiče - existuje vyživovací povinnost prarodičů.
duben 10, 2012 23:03
nerozum : taurus99
Je nerozumné počít dítě s někým, s kým nechci a nebudu žít. Jednak utrpí dítě, protože otce nesporně pro svůj vývoj a vzor potřebuje a je nenahraditelný a druhak budete chtít nepochybně peníze od státu. A to nemluvím o vašem věku! Takže tak. Každopádně drobečkovi přeju šťastný vstup do našeho světa!
duben 13, 2012 09:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]