O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ČEKÁ VÝŽIVNÉ OD STÁTU... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 05 duben 2012

Dobrý den, nevím jak začít, asi je to tím, že už jsem tématem „výživné na nezletilé děti“ dosti unavená. V roce 2005 mne konečně rozvedli, protože můj bývalý muž se před rozvodem skrýval, jen aby k tomu nedošlo a on nemusel platit výživné. Žil totiž v představě, že když spolu nežijeme, tak nemusí přispívat na výživu dětí.

 

 

 

 

      A že nemusí plnit povinnosti otce, ale naopak že mi může znepříjemňovat život - protože jsem odešla s dětmi od něj. (Mj. důvodem mého odchodu byla snaha zachránit děti a sebe, i když jsem dlouho - dnes vím, že zbytečně dlouho - sbírala odvahu. Ale jeho násilí, alkoholismus a narůstající dluhy nakonec spustily můj pud sebezáchovy).

 

      Tak soudce nařídil jeho předvolání policií. Bývalému muži bylo nakonec určeno i zpětně výživné. Když jsem se poprvé obrátila na sociální pracovnici s rozsudkem, kde bylo určené výživné, s tím, jak můžu dále postupovat,bylo mi řečeno,že musím podat trestné oznámení za neplacení výživného a s tím dojít na OSSZ. Což jsem učinila. Měla jsem za to, že tímto způsobem se stát postará o matku s dětmi a poskytne mi finanční pomoc za neplatícího otce dětí.


      Po určité době jsem se začala zajímat, proč stále nedostávám výživné na děti. Bylo mi řečeno, že musím podat trestné oznámení; a i když jsem na sociálce prokázala, že jsem tak již učinila, řekli mi,že musím znova. Takže jsem podala další... Takhle se to opakovalo pětkrát. Ale žádná sociální pracovnice mi nedala radu, jak získat výživné na dvě nezletilé děti. Připadala jsem si jak v Kocourkově, kde dodnes žiji.


     Je tomu osm let a já stále nedostávám výživné na své děti. Nevím, zda má smysl stále jen podávat nové a nové trestní oznámení. Policisté se už nediví, že částka je něco kolem 180 tisíc. Jediné, co stát zařídil, bylo vězení, kde snad bývalý muž stále je. Když jsem od něj odešla, mému synu Martinovi bylo 9 let, dcerce Mileně bylo 7 let. Nyní stále studují a i přes všechno, co v dětství prožili, jsem z nich vychovala slušné lidi.


     Dnes se trpce směji, když vidím mladé lidi, jak spolu chodí a milují se. Připomíná mi to, že i já jsem byla chvíli šťastná. Dnes, když bych měla státu dát dva daňové poplatníky a vědět, že stát se na mně jako na samoživitelku vykašle, přemýšlela bych jinak, opravdu jinak.


     Ale - známí mi říkají, že znají matky, které dostávají výživné od státu, že jim to doplácí sociálka; ale zřejmě je to asi nějaká uzavřená společnost, do které mně a moje děti nikdy nikdo nepustí.

 

     Proto jsem se na vás obrátila o radu, zda víte, jak se v naší republice dá vymáhat výživné na děti. Pokud byste našli odpověď,  budu velice ráda.

 

S přáním hezkého dne,
matka, čekající na odpověď 
MILENA

 

 

 

Komentáře (58)add feed
Mileno, : Ivča
myslím, že jeden čas to tak bylo..ale kdeže dávné sněhy jsou....Opravdu je to tak, že odnikud nic nevymůžeš a pokud otec tvých dětí nemá nic a nejlíp ještě nedělá, máš smůlu....Případně ti je doporučeno, ať si najdeš druhé zaměstnání. Ona totiž matka v zájmu svých dětí, dokáže a vydrží všechno...(ex na děti dluží asi 80 tisíc....spočítám si to cvičně tak jednou za půl roku,abych se pobavila....a než děti dostudují, bude možná na vyšší částce, než kterou dluží otec tvých dětí...)
duben 05, 2012 21:01
"Matko" Mileno, : Vodoměrka
pokud má tvůj ex nějaký majetek, nebo někde pracuje, tak zkus podat na soud žádost o exekuci dlužného výživného, to je totiž jediná možnost, jak se ti nějaké peníze objeví... ale bohužel, pokud nepracuje a nic nemá, tak na to snad nepomůže nic... maximálně jen postavit se na nohy a snažit se postarat o děti sama - což je úkol, který žena většinou zvládne na jedničku (nic jiného jí nezbývá)... sociálka ti opravdu místo něho alimenty vyplácet nebude...
Případně se zkus obrátit na jeho rodiče...
duben 05, 2012 22:55
Jo, ještě mě napadlo, : Vodoměrka
když ty vlastně nevíš, jestli je v tom vězení nebo už ho pustili, tak spolu s tou žádostí o exekuci dej soudu žádost o součinnost, aby ti vyhledali, kde žije a pracuje nebo jak to s ním je... ale v tomto ti pomůžou pracovnice exekučního oddělení na soudu, aspoň u nás byla paní velmi ochotná...
duben 05, 2012 22:57
... : Karlos...
Myslela jsem, že stát se postará.. Jak typické. smilies/angry.gif
Stát není od toho, aby suploval rodiče!
duben 06, 2012 10:32
Karlosi, : Fox
taky mne to napadlo, ale přišlo mi příliš kruté rozdírat už tak hlubokou ránu vzniklou tím, že si Milena bohužel našla partnera nevhodného pro život a navíc s ním měla děti... smilies/cry.gif
duben 06, 2012 11:02
stát jsem i já : Herodes
a opravdu nechci živit ničí děti, které následně všude řvou, nejvíc pod okny. Kdo si je udělal, ať se stará.
duben 06, 2012 11:03
Herodes : mamča
Stát jsem i já, a mně by rozhodně nevadilo, kdyby "stát" Mileně pomohl určitou pravidelnou finanční částkou a následně si jí vymohl na otci-neplatiči. "Stát" se svým úřednickým aparátem k tomu má totiž o hodně víc možností a prostředků, než uštvaná máma dvou dětí.
Milena navíc vychovává "státu" dva vzdělané plnohodnotné daňové poplatníky, na rozdíl od těch, co Ti řvou pod okny.
duben 06, 2012 11:08
... : Karlos...
Milena nechť si to vymáhá sama, když si takového tatínka vybrala..
duben 06, 2012 11:26
Karlos... : mamča
Není nad solidární přístup ke slušným lidem, že ?
A že Ti nevadí nedobrovolný příspěvek na Indočechy ?
duben 06, 2012 11:43
mamča : Karlos...
Jak víš, co mi vadí ? smilies/smiley.gif
duben 06, 2012 12:46
Milena opravdu nemá jinou možnost, než vymáhat sama. Je to ale zřejmě zbytečné, pokud vykutálený tatínek nepracuje : Myška
a nic nevlastní. Je to smutné, ale je to tak. Kdyby aspoň ve vězení byla povinnost pracovat, tak by zavření takového týpka mělo efekt...




duben 06, 2012 13:03
Karlosi, miluju řeči - "...když si takového tatínka vybrala", a podobné. : Myška
Mnohdy totiž se otec (ale i matka, negeneralizuji to jen na chlapy, ale častěji fakt otcové) po rozchodu s partnerkou na společné děti vybodne. Jako by se rozešel i s nimi. Najednou pro něj neexistují, a nechce se s nimi stýkat, natož na ně platit. A to i když před rozchodem se dětem věnoval, hrál si s nimi,... Kdyby náhodou někdo myslel, že si vymýšlím, tak je to moje zcela osobní zkušenost. Můj otec. Detaily vypisovat nechci, jen že se změnil po dvaceti letech vztahu...
duben 06, 2012 13:11
mamča : Herodes
Nemůžeš vědět, jestli Mileniny děti nakonec budou nějaké daně odvádět. Dřív než stát, mají vyživovací povinnost rodiče, prarodiče a až teprve potom i já. Ovšem kdyby byla možnost výběru, tak si určím konečný počet dětí, které míním živit. A to co řve pod okny nejsou ty roztomilé černooké dětičky, ale volně vychovávané osobnosti, které než by rodiče napomenuly, nedej bože jim vysvětlili, že na jejich vřískání není nikdo zvědavý a ohleduplnost je sprosté slovo, pokud se nevztahuje k nim, tak raději terorizují široké okolí.
Ovšem je pravda, že stát má lepší páky k vymáhání závazků. Ale nikdo na druhou stranu nebrání matkám, aby si na svých zvolených zástupcích vymohly změnu zákonů.
duben 06, 2012 14:14
Herodes : mamča
Jo, tak na "volně vychovávané osobnosti" mám podobný názor.
Ale matek-samoživitelek, co ze všech sil pracují, aby jejich děti mohly studovat, je mi líto. Není to vždy o špatném výběru partnera. Někdy se to se.. i když partner původně vypadal a choval se jako vhodný.
duben 06, 2012 14:21
Kdyby : Ivča
ženské poslouchaly rozum, lidstvo dávno vymřelo.... smilies/smiley.gifPříroda věděla, proč vymyslela lásku, citové poblouznění....No a když růžové brýle opadnou, je holt pozdě....
duben 06, 2012 18:40
Nechci vám brát naději - ale.... : alena puntíkovaná
Mám kamarádku, jejíž muž byl v kriminále - ožral se, porval se - už se s ním dávno rozvedla. Nicméně, soudem byla dotyčnému kriminálníkovi uvalena exekuce na plat. Jí teda nechodily ty alimenty, na které měla nárok - jen jejich zlomek, ale lepší něco, než nic. Musím předeslat, že jako - tehdá - cizojazyčná korespondentka a majitelka psacího stroje - jsem všem svým kamarádkám i známým vykorespodovávala úřední záležitosti. I tak jsem psala do toho kriminálu dotaz, proč alimenty nedorazily - a dostalo se nám odpovědi, že dotyčný kriminálník měl NEOMLUVENOU ABSENCI, a tudíž nic nebral. A to bylo za KOMUNISTŮ!!!!! Kdy kriminály rozhodně nebyly žádné "cochcárny". Podle toho, co se občas člověk dočítá, co se tam děje teď.....nevím nevím.
duben 06, 2012 22:55
Jak mohl mít v kriminále NEOMLUVENOU ABSENCI?? : Myška
To snad nejde...
duben 07, 2012 09:02
Ve vězení : babi
někteří pracují a z toho platí dlužné částky.V minulém režimu pracovala většina.Nyní stát platí nepracujícím vězňům pobyt,stravu z peněz nás všech.Tedy z mých už ne,jsem důchodce.
Manžel jezdil do věznic opravovat kuchyně,nemají se tam špatně.Asi proto se tam tak rádi vracejí.
duben 07, 2012 17:33
jo, to jsem si taky Myško myslela.... : alena puntíkovaná
holt už ani v tom kriminále se nemusí makat....jo je to jak v tom vtipu, kdy se Husák rozhodoval, zda dá prachy na školství, nebo na kriminály, on se rozhdl, že na kriminály, protože študovat už zaručeně nepůjde. Stát se stará až dojemně, aby nebyla práva kriminálníká zkrácena, přičemž osud jejich obětí mu může být ukraden. Takže, když vězeň nechtěl lepit pytlíky, tak je prostě nelepil a bachař mu napsal áčko...a bylo.
duben 07, 2012 19:08
Jasně, že se nemusí makat, to ví snad i malé děti, že se v krimu makat nemusí. : Myška
Pozastavuji se ale nad NEOMLUVENOU absencí. Přece když sedí v base, tak ho na práci vede bachař, tak jak to že NEOMLUVENOU? To asi nemusí zdůvodňovat, proč některý den do práce nejde,... prostě nejde a basta? Takhle je to jednoduché?
Já bych zavedla v base povinnost pracovat. Vězni by si vydělali na svůj pobyt, na své dluky, na alimenty na své děti,... Já vím, kdo by jim tu práci dal... Škoda.
duben 07, 2012 19:39
Překlad - : Myška
dluky rovná se dluhy smilies/wink.gif.
duben 07, 2012 19:40
byla jsem na tom stejne : jitka r
Mileno,byla jsem na tom stejne jako ty.Dnes,uz deti vydelavaji.Je jim 19 a 20 let.
Nahradni vyzivne dostali pouze ty matky co meli par stovek nad zivotni minimum a to jeste dostali jen cast vyzivneho.Tak to teda bylo pred 5 lety,kdy jsem se o tom informovala.
Me byvaly manzel dluzi pres 100 tisic.Zavreny nikdy nebyl,protoze dostal vzdy jen podminku.Navic zdrhnul do ciziny.
Ja si bohuzel byla nucena najit dalsi zamestnani.Pracovala jsem ve fabrice na dve smeny a 4x v tydnu jsem jeste pracovala v supermarketu u uzenin.Byl to zahul,protoze jsem byla cely den na nohou.V marketu jsem si vydelala kolem 2500 kc coz byli me alimenty co me otec na deti neplatil.
Tu brigadu jsem si nasla v dobe,kdy syn zacal dojizdet do ucnaku a me na to nezbyvali penize.Odmenou za to vsechno snazeni bylo to,ze syn zacal chodit za skolu,chytnul se spatne party.Doma byl pruchodak kdy k nam chodili podivny kamaradi.Ja byla unavena,ze jsem po nich jeste po skonceni celodenni prace myla nadobi.Syn ucnak nedokoncil sel makat.Pry jsem mu davala male kapesne.
Do toho vseho se podnik rozpadnul a ja skoncila bez prace.....v te dobe jsem poznala pritele ktery me pomohl....
duben 07, 2012 20:00
Těžko čekat výživné od otce, který je ve vězení. : Milan
Kdo nepracuje, nemůže platit, protože nemá z čeho. To je přeci jasné.
Pro některé lidi se ale vězení stává nadějí k přežití, a je jich čím dál víc:
http://www.parlamentnilisty.cz/rss/zpravy/Pravnik-radeji-nechal-seniora-krast-a-rika-Lide-jsou-zbidaceni-V-tomhle-zit-nechci-228451.
Když člověk peníze nemá a není schopen vydělat a na to nic mu ještě číhají exekutoři, dostává se do situace, kdy vězení pro něj představuje střechu nad hlavou a pravidelnou stravu a jedinou alternativou je umřít pod mostem.

duben 10, 2012 08:38
Karlosi : PetrXXX
Jenže nejde o váživné pro tu matku, která si blbě zvolila partnera, ale pro to dítě. A je v zájmu společnosti aby děti vyrůstaly pokud možno v harmonických, nebo aspoň snesitelných podmínkách. Proto by se stát měl postarat.
duben 10, 2012 08:42
PetrXXX : Fox
Jenže je taky v zájmu státu, aby z dětí, na které platí výživné, vyrostli budoucí daňoví poplatníci a ne daňoví příjemci. Podle vaší logiky by se tedy měl stát postarat komplexně, děti matce, která je nedokáže sama vyživovat, odebrat a vychovávat je na svoje náklady tak, aby se mu jeho investice do nich vrátila.
Legrační totiž je, že stát by se měl podle vás postarat o ty, kteří se postarat nemohou bez ohledu na to, z jakého důvodu se do té situace dostali. Prostě postarat.

A jak se stát stará o ty, kteří nejen že platí daně, ze kterých stát živí ty potřebné, ale ještě jsou schopni uživit a hlavně zodpovědně vychovat děti svoje? Povím vám to. Zvýší jim daně, aby bylo pro ty "potřebné"! Jaký vzkaz tady stát posílám svým občanům? Jednoduchý. Makej a plať a já tě odřu ještě víc. Nemakej a natáhni ruku a čím víc budeš řvát, tím víc si vyřveš. Jaká je potom motivace k práci a hlavně k placení daní? Navíc, když každý vidí, jak peníze vybrané z různých daní mizí v nenasytných chřtánech různých zmanipulovaných státních zakázek? A teď do mě! smilies/wink.gif
duben 10, 2012 09:51
Foxi : PetrXXX
Jenže to dítě se do té situace rozhodně nedostalo vlastní vinou, ledaže byste vyznával dědičný hřích (tedy od té matky). Opakuji, to je příspěvek pro dítě, ne pro matku. A že se dítě odebírá rodičům, kteří se nejsou schopni o něj starat, se přece děje.
O tom, že si politici a vyšší úředníci hrabou při zakázkách není sporu, to je bohužel odraz úrovně morálky národa, ale to s tím nijak nesouvisí.

duben 10, 2012 10:20
... : Karlos...
Naprostý souhlas s Foxem.
Svobodné matky nechť si lépe vybírají partnery a nestěžují si smilies/wink.gif
duben 10, 2012 13:42
Vy jste chytří jak rádio... : Myška
Holt, marná řeč.
duben 10, 2012 13:46
Myška : Karlos...
Vždyť já vim, každá žena, která se vdá, si bere dokonalého chlapa bez chybičky, sama je rovněž dokonalá, ale jako na potvoru se vždycky jen ten chlap za chvíli stráááášně změní a zanechá ji i s dětmi svému osudu.. smilies/grin.gif


duben 10, 2012 13:50
Já bych tedy neřekla, že bez chybičky, ale kdo počítá s tím, že vztah nevydrží, když je po uši zamilován? : Myška
A kdo si připustí právě v té zamilovanosti, že ta/ten jeho/její vyvolená/vyvolený není bez chyby? Krom toho, lidi se časem mění, a jsou chlapi (ženy takové neznám), kteří se po rozvodu vykašlali na své děti, které zůstaly s matkou. Příkladem může být můj otec.
duben 10, 2012 13:59
PetrXXX a Myška : Fox
PetrXXX - No, očividně se děti té matce neodebírají, matka ani o něco takového nemá zájem, ta chce, aby jí stát dal peníze, aby mohla vychovat svoje (sic! SVOJE - ne státní) dítě, o které jeho morálně defektní otec přestal pečovat. Dědičný hřích je hezké klišé, ale ve skutečnosti opravdu všichni částečně v dětství neseme na bedrech hříchy svých rodičů ať se nám to líbí nebo ne. Ať už ve formě více či méně dokonalé výchovy nebo ve formě více či méně dobrého materiálního a emociálního zázemí. Pokud by totiž měli být všichni zbaveni "dědičného hříchu", museli by být všichni vychováváni roboty v unifikovaných sociálních zařízeních!

Myška - zodpovědný člověk si nedělá děti v zamilovanosti ale teprve potom, co se zamilovanost změní v cit trvalejší - lásku. Jinak případ, kdy matka opustila svoje děti, máme přímo na Kudlance - viz Krakonoš
duben 10, 2012 15:43
Foxi : PetrXXX
Takže protože matka udělala chybu v hledání partnera, tak si to má dítě sežrat a nemá dostat nic ? To mi výplývá z toho tvého příspěvku. Pokud připustíme, že je v zájmu této společnosti, aby děti vyrůstali v rozumném prostředí, nestrádali hladem zimou apod., pak jí pomoci musíme. (když už dítě nemá plnou rodinu) Odebírání dítěte - mluvil jsem spíše o případech matek nezajímající se o děti, nebo neschopné se o ně postarat z důvodů drog, apod.
P.S. Ostatně pochybuju, že je vůbec dost spolehlivých partnerů pro všechny spolehlivé matky, protože příroda chlapy tak nějak vede ke střídání partnerek, rozhodně více než ženy, které inklinují k zajištování "hnízda". Takže představa, že žena, která si najde chlapa a ten jí uteče (byť v tomhle případě to byl ještě horší případ), si za to může sama je nereálná i jinak.



duben 10, 2012 16:17
PetrXXX : Karlos...
Tak to přece není, to dítě něco má, hlady přece nechcípá...
duben 11, 2012 08:56
Foxi, neslyšel jsi nikdy o tom, že se láska ze vztahu vytratila po letech? : Myška
Manželství skončí třeba po deseti, patnácti letech a otec se odstřihne nejen od exmanželky, ale i od dětí?


Jinak případ, kdy matka opustila svoje děti, máme přímo na Kudlance - viz Krakonoš - jo, ale já jsem psala, že JÁ žádnou neznám. A Krakonošovu exmanželku fakt neznám.
duben 11, 2012 09:09
Myška : Karlos...
Já zase znám několik případů, kdy matka záměrně nepůjčuje dítě otci, přestože ten řádně platí.
Taky znám dost neplatících tatínků, ať už ze svého okolí, nebo z práce a snad z 90 % to to jsou idioti, vždycky to byli idioti a všichni to o nich vědí, jen matka jejich dítěte to jaksi nepostřehla..
duben 11, 2012 10:15
Karlosi, jasně že jsou mezi námi takové matky i takoví otcové. Bohužel. : Myška
Ale lze vědět dopředu co bude za deset let? Jestli vztah vydrží nebo se rozpadne? A jak se partner zachová? Nelze.
duben 11, 2012 10:46
Myška a PetrXXX : Fox
Myška: Ano, to vědět nelze, přesto pokud zůstane matka s dítětem sama, má se podle vás stát postarat, aby měli takové podmínky, jako by otec platil výživné vyměřené soudem. Měl by se podle vás také stát postarat o to, aby v opačném případě, kdy otec řádně platí a matka dítěte mu upírá kontakt s dítětem, se mohl otec s dítětem stýkat dle rozhodnutí soudu? Protože tohle se v současné době neděje a stát na práva takovýchto otců zvysoka kašle! Proč by mělo být právo matky silnější než právo otce, když se neustále proklamuje rovnoprávnost pohlaví?

PetrXXX: Bohužel, v reálném životě si různé děti vyžírají to, jakého si jejich matka zvolila partnera, neustále. To, že otec od rodiny odejde a alimenty neplatí, je pouze nejkřiklavější případ. A pokud bysme opravdu chtěli "zachránit" každé dítě z každé defektní rodiny (kdy třeba otec propije výplatu a nestará se o to, kde žena vezme peníze na živobytí), nestačili bysme stavět nové a nové dětské domovy. Znovu opakuji, ať se to zdá jakkoliv neuvěřitelné: Všechny děti svým způsobem "trpí" tím, jakého si jejich matka vybrala partnera, který se stal jejich otcem. Mírou toho utrpení je jen naše optika, kterou situaci sledujeme. A tu optiku máme každý jinou.
duben 11, 2012 18:34
Foxi, vím, že je to utopie, ale stát by měl svým občanům pomáhat - např. tím, že pomůže vymoci nedobytné alimenty. : Myška
Jak? Třeba tím, že neplatícího rodiče zabásne a donutí ho pracovat v base až do umoření dlužného výživného. A to třeba opakovaně.
Nesmějte se, nezbláznila jsem se, vím, že to není za současného stavu justice, v situaci, kdy k něčemu takovému naprosto chybí vůle zákonodárců, v situaci, kdy není příliš práce pro vězně, a kdy vězeň má více lidských práv než bezúhonný člověk, možné.


duben 12, 2012 08:13
Foxi : Kamila
to myslíš vážně?
Všechny děti svým způsobem "trpí" tím, jakého si jejich matka vybrala partnera, který se stal jejich otcem.

Nevypadla ti z té věty taky vina toho táty???
duben 12, 2012 13:25
Kamila : Fox
Ne, nevypadla. Stále platí, že když fena nechce, tak pes neskočí (samozřejmě výjimkou z tohoto pravidla je znásilnění, ale to tu neřešíme, ne?) A protože žijeme na začátku 21. století, pak dobrovolné otěhotnění ženy je pouze v její režii, neboť ženy mají k dispozici levnou a účinnou antikoncepci a v případě jejího selhání lze podstoupit interupci. Díky tomu je výběr otce dítěte plně pod kontrolou matky.
duben 12, 2012 17:07
ale proč skáče ten pes, : alik puntik
když evidentně žádná štěňata nechce a ani nemá v úmyslu se o ně starat?
duben 12, 2012 20:07
Foxi, takže veškerá odpovědnost je na straně matky? : Myška
Pak nevím, proč se muži, kterým matka jejich dětí upírá kontakt s nimi, rozčilují. Pokud nesu výhradně za děti odpovědnost já, za jejich zplození, výchovu, výživu i živobytí, tak taky výhradně rozhoduji, s kým se budou děti stýkat. Ne?
duben 13, 2012 08:22
Alik puntik : Fox
No protože fena dovolí, aby skočil.

Celé věky bojovnice za ženská práva vykřikovaly, že ženy jsou hříčkou v rukou mužů, protože nemají právo a ani možnost regulovat množství pohlavních styků a těhotenství. Doba dospěla k tomu, že spolehlivá antikoncepce je k dispozici a interupce nezpůsobí ženě společenské stigma do konce života, takže žena má stoprocentní kontrolu nad svými pohlavními styky (připomínám trestnost znásilnění manželky manželem) i nad případným početím, potažmo porodem. Přesto ženy začínají lkát nad tím, že se jim nedaří najít si vhodného partnera, který by se o ně a o děti postaral. A proč se jim to nedaří? Protože ho většinou hledají za pomocí svých hormonů a v úplně mizivém procentu případů za pomoci svého rozumu.

Bohužel, se svobodou výběru přichází ruku v ruce zodpovědnost za tento výběr. A ne aby člověk dělal co ho zrovna napadne bez ohledu na důsledky a když udělá blbost, tak má stát, čili ostatní lidé, povinnost ho z toho průšvihu vytáhnout. Ale běda, kdyby se mu chtěl ten samý stát montovat do toho, zda tu blbost má nebo nemá udělat. To by bylo křiku o lidských právech a svobodě v rozhodování!

Dokud měl muž právo oplodnit svou manželku kdykoliv dostal chuť, měla tato manželka zároveň právo požadovat od státu, aby jí vymohl na manželovi povinnost postarat se o ní a o děti vzešlé z jejich svazku. Nyní podle mne takové právo nemá, protože o svých těhotenstvích rozhoduje stoprocentně pouze ona sama!
duben 13, 2012 09:12
Myška : Karlos...
Pokud muž na dítě nepřispívá a nezajímá se o něj, pak není důvod mu ho půjčovat. V opačném případě nevidím důvod, proč ve styku bránit.

Fox: hezky napsáno smilies/wink.gif
duben 13, 2012 10:12
Foxi : PetrXXX
Takže pokud si o těhotenstvích rozhoduje jen a pouze žena, tak by jsi měl chtít zrušit úplně i alimenty, ne ?

duben 13, 2012 13:09
PetrXXX : Fox
Proč rušit alimenty? Pokud je žena schopna na muži vysoudit alimenty, pak ať jí je platí nebo ať v případě neplacení jde za nedodržení soudního nařízení do vězení. Ale žena by primárně rozhodně neměla chtít, aby závazky otce přebíral stát, když je schopna se sama rozhodnout kdy a kdo bude otcem jejího dítěte...
duben 13, 2012 15:55
Foxi : PetrXXX
No protože ona si řídí těhotenství, tak otec v tom vlastně žádnou rozhodovací roli nemá. A protože nemohl ovlivnit, zda k těhotenství dojde nebo ne, respektive zejména ne k tomu, že k němu dojde, tak je nefér po něm nějaké alimenty chtít. To je jenom dotažení do konce té tvé úvahy.
Jinak k příspěvku z 18:34 - ano, rozdíl je ta optika a míra soucitu ani ne tak s tou ženou ale s dítětem a míra toho, jakým způsobem se pak takové poměry na dítěti odrazí v budoucnu (až mě třeba přepadne a okrade).
duben 13, 2012 16:27
PetrXXX : Karlos...
Neboj se nic, až tě to dítě přepadne a okrade, tak ho pravděpodobně odstíháme.. smilies/wink.gif smilies/grin.gif a když mu bude pod 15, postaraj se o to jiní smilies/smiley.gif

Už by ses měl probrat! Nikdo tu netvrdí, že by tatíci neměli platit alíky. To měli, samozřejmě, o tom žádná. Ale ženština je ta, která připouští, a pokud připustí idiota, kterej se zdekuje, čí je to (kromě idiota) vina ?

Až já si jednou nabrnknu babu, která mě oholí o majetek, tak jediný co bude, že si řeknu: byl jsem to ale čurák...
duben 14, 2012 06:20
Kadle, : Sidon
já bych ti s chutí odpověděl, ale poněvadž je zde tadyto upozornění -
Redakce si vyhrazuje právo mazat příspěvky nevhodné, vulgární a obsahující neplacenou reklamu, tak se toho radši zřeknu. Ale nějak mi připadá, že ty budeš asi policajt, žejo ? Mladej a "snaživej".




smilies/sad.gif smilies/angry.gif
duben 14, 2012 09:48
Sidon : Karlos...
Pokud sis nevšiml, u prvních dvou vět jsou smajlíky. Nadsázka ti zřejmě nic neříká.. smilies/shocked.gif Jinak jsi ale velice bystrý hoch, tleskám smilies/wink.gif
Jak však souvisí moje povolání s mými názory zde prezentovanými ?
duben 14, 2012 14:06
Sidon : Karlos...
Tu s chutí odpověď bych prosil smilies/smiley.gif
duben 14, 2012 14:21
Karlos. : Sidon
No jó, když já se nechci uchylovat k výrazům, jakých používáš někdy ty, i když některé tvé komentáře mě k tomu dost pudí. V hospodě u piva, by jsme se asi trošku "chytli". Lidi jsou všelijací a nemůžeš všechny brát jedním metrem podle sebe. Jak by to asi vypadalo, kdyby byli všichni dokonalí a bez chyby ? Ale jsi ještě mladý a nejspíš z toho vyrosteš, on to už tak život někdy zařídí. A pak si třeba taky řekneš - byl jsem to ale ...
smilies/cheesy.gif
duben 14, 2012 18:48
Sidon : Karlos...
Ano tati, máš pravdu. Jsem ještě malej blbec, kterej o životě neví zhola nic.. smilies/grin.gif
duben 14, 2012 20:49
PetrXXX : Fox
Pokud byl muž srozuměn s tím, že žena si přeje otěhotnět právě s ním, měl předpokládat, že v budoucnu bude žena chtít, aby se o ni a dítě alespoň minimálně postaral. Pokud to postarání nedodržuje svévolně, je na státu, aby mu jeho povinnost připomněl pomocí represivního aparátu. Ale není povinností státu postarat se o ženu a dítě místo něj, protože by se jednalo o nebezpečný precedens, který by vlastně říkal všem mužům, že se o své děti nemusejí starat a místo nich se o ně postará stát. Něco jiného by bylo, kdyby muž zemřel nebo byl v invalidním důchodu, čili by objektivně neměl možnost se postarat. Zde je solidarita státu na místě. Ale pokud se otec starat může, ale pouze na to kašle, je to ve finále problém pouze té ženy, že si vybrala takového nezodpovědného hajzla. A samozřejmě tím trpí i to dítě, ale nikde není napsáno, že matka musí zůstat s dítětem sama, že?
duben 15, 2012 14:12
... : Sidon
Sidon : Karlos...
Ano tati, máš pravdu. Jsem ještě malej blbec, kterej o životě neví zhola nic..

duben 14, 2012 20:49


Veru naozaj, ono to tak z vonku niekedy vizerá.
smilies/cheesy.gif
duben 15, 2012 17:45
Sidon : Karlos...
Vždyť já vim, že jseš takovej polobůh... smilies/wink.gif
duben 16, 2012 08:44
Karlos, : Sidon
děkuju za tu poctu, ale já si to nemyslím, akorát se snažím nesoudit lidi okamžitě podle pár vět, které jsou většinou subjektivní, čili jednostranné. Jeden americký spisovatel - Kenneth L.Roberts, autor knihy Cesta na severozápad, napsal v té knize jednu moudrou poučku - "Nikdy nezatracuj, nebo neodsuzuj člověka za to, v jaké je situaci, pokud jsi v té situaci nebyl i ty sám !" No, a já jsem si za tu dobu tady všimnul, že ty k těm svým odsudkům jdeš dost "příkře" a někdy nemilosrdně, na což máš jistě právo, ale já mám potom právo si o tom taky myslet svoje.
smilies/smiley.gif
duben 16, 2012 09:08
Sidon : Karlos...
To je dost možný, že jsem někdy trošku ostřejší, ale to bude třeba tím, že mám jiné zkušenosti, než ty. Ono možná kdybys patnáct dělal to, co já, tak bys taky reagoval jinak..? Třeba..
Peace..
smilies/wink.gif
duben 18, 2012 08:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]