O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TATÍNEK - NEPLATÍCÍ VÝŽIVNÉ PDF Tisk E-mail
Pátek, 20 červenec 2007

Dobrý den, nevím jestli píši na správnou adresu, ale nevím kam se obrátit. Otec se synem nestýká, neplatí výživné na syna, platí je pouze částečně, nepravidelně. Jelikož peníze občas pošle, tak na něj nemohu podat trestní oznámení.To prý mohu podat jen když nezaplatí 6 měsíců jdoucích po sobě.

Synovi je 13 let, s jeho otcem jsem už 11 let rozvedená.

 

     Soudem mu bylo vyměřeno výživné. Dluží mi 7 200 Kč. Na tuto částku jsem podala exekuci na jeho majetek. Bohužel mi přišlo od soudu, že na mnou uvedené adrese nejsou žádné věci povinného. Že mám soudu sdělit, kde povinný věci má. Jak to mám vědět?? Copak není žádná šance jak otce přinutit platit? Vím,  že částka 7200 Kč je jako dluh docela malá, ale přestože pracuji, tak syn peníze potřebuje. Kroužky, jazykové kurzy. Škola mu docela jde. Chodí na osmileté gymnázium.

    

     Podala jsem také návrh na zvýšení alimentů, ale vzhledem, že otec asi nepracuje, nebo spíš pracuje na černo, tak asi nic nezmůžu... Pokud mi odpovíte, budu moc ráda, jestli píši na špatnou adresu, tak se nezlobte.

 

Děkuji, Simona

 

 

 

Odpověď:

 

 

 

      Dobrý den, bohužel, toto je častý problém. Když otec nemá dostatečný příjem na zvýšení alimentů, pak tento návrh soud zamítne. Nemůže být vystavena exekuce na majetek jiné osoby než osoby povinné (jistě osoba, kde bývalý manžel v současné době bydlí, tvrdí, že bytové zařízení včetně domácích spotřebičů jsou její), a proto Vás soud vyzval, abyste sdělila, kde se případné věci povinného nacházejí. Soud v případě ochrany zájmů nezletilého by jistě přistoupil k zajištění dlužné částky na alimentech stržením ze mzdy či jiného příjmu, pokud by tento existoval.

 

     Pokud ale pracuje bez potřebné smlouvy a tento příjem není zdaněn, pak byste mohla na jeho jednání upozornit Finanční úřad.

 

Pro doplnění:

 

     Výživné nezletilého dítěte je určeno podle jeho odůvodněných potřeb a podle schopností, možností a majetkových poměrů toho, kdo je toto výživné povinen platit. Pokud se potřeby oprávněného změní, je důvod i pro změnu výše výživného.

 

TAKŽE:

 

     Nebojte se při sepisování žaloby určení konkrétní částky, o kterou by se mělo výživní zvýšit. Soud posoudí, jak jsou potřeby dítěte odůvodněné a jaké jsou skutečné možnosti, schopnosti a poměry a může eventuálně stanovit částku sám. Klidně může být i vyšší, než žalobce původně požadoval. Do žaloby je vhodné uvést všechny aktivity na straně dítěte, které představují nějaké náklady.  Ovšem žalobce musí být připraven tyto náklady doložit a odůvodnit před soudem.

 

     Přeju vám štěstí a úspěšné jednání,

 

 

Mgr. Martin Sládek, Praha,

(bližší kontakt v redakci)

 

 

 

 

Komentáře (18)add feed
Tak celý den čekám, : alenaTečkovaná
kdy se k věci objektivně vyjádří některý z našich kamarádů. Ti přece nemohu býti označeni za feministky nebo ano?
červenec 20, 2007 15:11
za feministky ne, :-) : Jana
ale čeština je jazyk pružný a musím dodat, že kamarádů-feministů pár mám. a nestydí se za to, protože pro ně feminismus není (jak se občas nesmyslně deinterpretuje) nějakým "bojem proti mužům" nebo snad dokonce nenávistí vůči nim, ale jednoduše prosazováním rovnosti obou pohlaví (přičemž podotýkám: rovnost nerovná se stejnost). smilies/wink.gif

ten pán, co neplatí, je ovšem darebák objektivně, bez ohledu na ideologickou příslušnost...
červenec 20, 2007 15:23
Vyjádření kamaráda : Kamarád
Tak abys měla radost: Nevím sice, co na tomhle chceš komentovat, ale povím ti případ z opačnýho soudku: On má děti ve svý péči, ona na ně neplatí. Neplatí, protože sotva vyjde. On je rád, že má ty děti a s bejvalkou dobrý vztahy, takže ho ani na chvilku nenapadne chtít ty prachy a soudit se o ně. Protože by vyhrál pár blbejch tisíc a prohrál - hlavně dětem - všechno ostatní. Takhle uvažujou kamarádi - nefeministky. Pro lidi tvýho ražení je ovšem nejdůležitější vyhrát a mít poslední slovo, jak dokazuješ i tady na Kudle, že?

P.S. Ty sice nevíš, proč se táta v týhle rodině se synem nestýká, nevíš, co se tam stalo a proč se rozvedli, ale máš jasno - je to hajzl neplatič a proto hrr na něj!
červenec 20, 2007 15:27
no, kamaráde, : Jana
těžko říct, jak to bylo v tomhle případě, ale z dopisu Simony těch dobrých vztahů moc nevyplývá, naopak manžel tají před úřady skutečnou výši příjmu (= práce načerno) a majetku (= "nic nemá"), jen aby na syna nemusel platit.

jenže jednou je to jeho syn a to, že na něj kašle, přece nemá naprosto nic co do činění s příčinou rozvodu...
červenec 20, 2007 15:35
Kamaráde : alenaTečkovaná
proímtě - opiš mi přesně tu větu, nebo ten odstavec, kdy jsem něco takového napsala - nicméně ať už se rozešli proč se rozešli, zákon otci vyživovací povinnost vůči dítěti nařizuje. A ta paní netvrdí, že by po otci svého dítěte ty peníze nechtěla...ebo snad špatně čtu?Ale to co jsem chtěla, jsi nenapsal - jaký je tvůj názor na tento konkrétní příklad???
červenec 20, 2007 15:38
Měla jsem kdysí kolegu, : alenaTečkovaná
který s námi pracoval v čistě ženském kolektivu. poté, co s námi všeCHNy absolvovL VŠECHNY SVATBY, ROZVODY, rozchody, známosri, sny, naděje, výchovu a nemoci dětí,potíže se školním prospěchem atd.atd. měl ohromné pochopení a říkal o sobě, žeje "ˇčestná žena". My ho měly rády a šlo to ak daleko, že dostával i dárky i MDŽ. Škoda, že umeřel. Jeho názory by se tu jistě dobře vyjímaly.
červenec 20, 2007 15:46
asi nejsem ten, co byl tázán, : dess
pochopitelně, že není správné, když táta neplatí na dítě, že se placení vyhýbá. V tom můj souhlas, ale nechápu, proč sem pleteš feministky?

červenec 20, 2007 15:51
taky jsem nebyla tázána, : Jana
ale troufnu si tipnout, že asi proto, že kdokoli řekne o chlapovi, že je darebák, je to tady na Kudlance a) většinou ženská a b) dostane nálepku "feministka", protože spousta lidí (chlapů i ženských) má bůhvíproč pocit, že feministka = megera, pokud možno tlustá, hnusná a s knírkem, co nesnáší chlapy, protože ji nechtějí, a tak to slovo rádi používají jako nadávku.

a tak myslím, že má Alena (přiznejme, oprávněně - však je to tu v diskusi každou chvíli) obavu, že říct cokoli kritického na adresu toho neplatícího vykuka by znamenalo říct si právě o tuhle nadávku.

to, že feminismus je ale něco kapku jiného, jsem už pro jistotu naznačila hned ve druhém komentáři, aby se náhodou nevyskytly zmatky smilies/wink.gif
červenec 20, 2007 15:56
Jano, ale A.T. oslovila nás chlapy, když psala, ať se ozvou kamarádi, : dess
ty pochopitelně jednoznačně víš, co feminismus je. Nějak tomu všemu nerozumím. Já tu zas tak moc článků proti feministkám nečetl, naopak, nemyslím si, že by zdejší publikum mělo nějak zcestné názory. Takže nevím, kde se tohle
"říct cokoli kritického na adresu toho neplatícího vykuka by znamenalo říct si právě o tuhle nadávku"
bere. Naopak si myslím, že tenhle server je navštěvován lidmi, co mají správný náhled. Ale zase jsem nečetl všechno, to je pravda.

To tedy chceš říct, že tady se fakt někdo zastával otců neplatičů nebo podobných šmejdů? Asi jo, ostatně píšeš to: že je to tu v diskuzi každou chvíli. Hm, že sem to nečetl. Asi jsem nečetl to správný. smilies/angry.gif
červenec 20, 2007 16:38
ne, nemyslím zastávání se otců neplatičů, : Jana
ale spíš obecně to, v co se zvrhne každá druhá delší diskuse - když dojde na rozebírání chlapů a ženských celkově. a kolikrát mají ženské diskutující pocit, že se musí rovnou distancovat (tak občas podotknou "nejsem žádná feministka, ale..."), aby nebyly za divné.

už vůbec nemluvím o "článcích proti feministkám", ty tu snad ani nejsou, řeč je o debatě, která se vždycky tak nějak zvrhne a - no však jich tu pár v poslední době bylo smilies/smiley.gif

rozhodně (!!!) to nemyslím tak, že by se na někoho takto vždycky diskutující sesypali jak vosy, je to spíš takové nenápadné nálepkování, rýpání, bagatelizování názoru (ve smyslu "no jo, nějaká feministka" - necituju nikoho konkrétního), založené jenom na tom, že ta onálepkovaná ženská diskutující třeba nemá pocit, že její životní role je být energickou, neustále usměvavou a 24 hodin svěže nalíčenou sexbombou, která to stíhá i u dvojího zaměstnání (v práci a pak doma - děti, vyprat, uvařit, poklidit). anebo taky že nemá pocit, že neplatiče-otce by bylo potřeba kdovíjak omlouvat (třeba chudák nemůže...), když je jasné, že je to šmejd, co se svým povinnostem vyhýbá. ale i když je to takové nenápadné a jakoby naokraj, vlastně to potvrzuje nějaký obecný negativní předpoklad o hnusných kníratých megeroidních feministkách. a nejenom o nich, ale obecně o komkoli, kdo si lajsne trochu vyčnívat a nesouhlasit (a to i přes to, že to zdejší publikum je úrovní poněkud výš než diskusích různých deníků a podobně). a to je docela blbé.

nehodnotím tím nic, jen se snažím trochu proniknout do toho, co znamená ten strach z označení za feministku, "z ničeho" nevznikl, a je docela škoda, že tady je. ... ale to jen vyplynulo z toho prvního Alenina komentáře a asi to nestojí za nějaké dlouhé rozebírání, prostě jsem na to jen chtěla zareagovat... ale vést na to flame na padesát stránek, to prosím opravdu ne... smilies/smiley.gif
červenec 20, 2007 17:17
Jano, taky si myslím, že kvůli tomu prvnímu zavádějícímu komentáři se to zase zvrtlo. : kiwi
Ale to tak bylo už pokolikátý. Prostě první příspěvek, který je o něčem jiném, odvede všechno jinym směrem. Stejně tak to bylo i u článku "KOUSEK Z KORESPONDENCE", tam byl ten první příspěvek taky mimo mísu - a kam se to dostalo? A dalo by se to takhle ukázat i u jin´ých článků, ale nebudu kverulant. Jen chci aspoň trochu připomenout, že by se aspoň u vážných věcí mělo zůstávat u tématu a nevyřizovat si své soukromé účty...
No, pevně doufám, že za tohle nebudu sp*dnutá..

smilies/cheesy.gif
červenec 20, 2007 18:18
Kiwi,čemu říkáš zavádějící komentář? : AlenaT
já se jen zeptala, proč se k tématu taky nevyjádří něšjaký chlap, třeba by nám to pomohlo pochopit duševní pochody takovýho hajzla a taky by třeba poradili, jak postupovat....ale nikdo z pánů nic takového neudělal. Pouze nám kamarád vysvětlil, že jsme zaujaté domníváme-li se, že chlap, kterej se vykašle na svý dítě, je automaticky parchant.A že in zná jednoho, kterej parchant není. Kdybych totéž napsala já, tak mě sežerete.Nechápu sice, s kým jsem si to vlastně touhle otázkou vyřídila účty, ale budiž. Nicméně, když už o tom mluvíme, bývala jsem ve stejné situaci - zlepšilo se to, až když můj ex zemřel a děti dostaly sirotčí důchod. Čímž postižené matce neradím, aby toho parchanta zabila - (no třeba bude mít kliku a udělá to někdo za ni smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif). Policajti jsou chlapi - ti už ze solidarity nic nevyšetřej a taky kdoví, jak jsou na tom s placením alimentů oni sami -a o práci našich oudů víme všichni své. Takže Simoně moc nadějí nedávám. Ale třeba někdo z pánů ví NĚCO o čem my nemáme tušení......
červenec 20, 2007 20:09
Aleno, : David
nevím, kam tím vším míříš. Duševní pochody hajzla může pochopit zase jen hajzl. Proč zrovna pánové by měli být extra kvalifikovaní k tomu, aby rozuměli pohnutkám asociálů ? Nenapadlo tě, že tenhle příspěvek nikdo nekomentuje proto, že na něm dohromady nic ke komentování není ? Na čí straně je právo je nad slunce jasné. Jak to právo vymoci nejlépe poradí právník.
Čím dál víc získávám dojem, že se snažíš zdejší publikum polarizovat, rozdělit na dva tábory: ženy vs. muži. Nevím proč ti ta dělící čára tak chybí, pro mě je nepochopitelné kastovat lidi podle pohlaví, v internetové diskusi pro mě pohlaví autora příspěvku nehraje skoro žádnou roli - názory bb jsou mi kupříkladu mnohem bližší než názory Kráťi a nevidím na tom nic nepřirozeného.

červenec 23, 2007 08:24
Kde nic není, ani smrt nebere. : Milan
Je to velice jednoduché. Když někdo nepracuje, nemá majetek, který by mu mohl exekutor zabavit, ale jen tak přežívá ze sociální podpory a příležitostných krátkodobých melouchů.
Když člověk žije sám, tak toho zas tak moc nepotřebuje. Tak co by se snažil. Zvlášť když ví, že kdyby se snažil, nějaká ženská mu to stejně sebere a nic mu za to na oplátku nedá.

červenec 23, 2007 23:34
Asi tak jak píše Milan.... : Ráček
pokud ten člověk nic nemá, tak asi zřejmě Simona nemůže nic čekat :-( Další otázka je, proč se otec se synem 11 let nestýká ??? smilies/shocked.gif
Aleno T - z tvého posledního příspěvku čiší přesně to, jak dokážou myslet jenom ženský :-(
Já mám ze svého okolí úplně jiný zkušenosti a potvrdilo se mi to mockrát. Maminka lítá po chlapech, otec platí kde co a kluci jsou u nás pečení vaření!!!
Nedá se šablonovitě říct - ten je hajzl, nedává peníze.....je jednoduché okamžitě někoho odsoudit...Je nezodpovědný, ale nevíš v jaké situaci je !!! A nemají náhodou děti mít stejný životní standard jako rodiče ??????????
Mnohdy jsou otcové mnohem zodpovědnější a starají se o děti lépe než jejich matka !! Klidně mě kamenujte, ale můj případ !!
smilies/wink.gif
červenec 24, 2007 08:36
... : Kubula
Milane a Ráčku, vy jste fakt neuvěřitelný smilies/shocked.gif Nemá cenu něco vydělat, když mu to pak "nějaká ženská" sebere? Není to náhodou spíš tak, že by se měl postarat o děti, které sám vlastnoručně (no to vlastně asi ne smilies/grin.gif ale detailů vás ušetřím) vyrobil???
A on to podle vás NENÍ hajzl, když na děti skoro nebo vůbec nic nedává? Proč taková útlocitnost? Když si nabere půjčky a nebude je splácet a naběhne na něj exekutor, pravděpodobně budete mít pocit, že platí za vlastní blbost a litovat ho zas tolik nebudete, ne? Ale když nesplácí závazky daleko řekla bych podstatnější, je potřeba mu dodat tolik polehčujících okolností, kolik si jich dokážeme vymyslet??? Prosím vás smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif smilies/angry.gif
červenec 26, 2007 19:12
Občas žasnu : Věra02
Jsem zřejmě v podobné situaci jako paní, která potřebovala radu, takže ji naprosto chápu a vím jak se určitě cítila...Vím, že i ta "blbá" tisícovka udělá hodně. Nevím proč sem někdo psal něco o tom samém, ale z jiné strany...Pokud trochu přemýšlí, pak by pochopil, že v tom jeho uvedeném příkladě ta domluva funguje a prostě to jde, ale pokud dotyčný (je jedno kdo to je, jestli chlap nebo ženská) nemá o dítě naprosto žádný zájem a platí jen když si náhodou vzpomene, pak to hajzl je. Pokud není schopen se normálně domluvit, nebo prostě normálně říct, že na to teď třeba bohužel nemá, pak je to o něčem jiném...Nebo snad ne?!
listopad 28, 2008 21:30
dítě : Věra02
a ještě pokud jde o to, proč se s ním 11 let neviděl...řekla bych, že proto, že nemá zájem a vlastně ho ani vidět nechce. U mne je to taky tak...prostě nemá o svoje dítě zájem, tak proč by měl psát dopis k Vánocům, narozeninám ,...atd....a ještě jednou chci podotknout, že v takový situaci nezáleží na pohlaví, může to udělat chlap stejně jako ženská... A pokud jde o mne, tak já jsem jedině ráda, že o něj ten zájem nemá....
listopad 28, 2008 21:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]