O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ - ZLETILÝ SYN PDF Tisk E-mail
Středa, 26 říjen 2011

Dobrý den, potřebovala bych radu. Můj manžel má zletilého syna, na kterého platí výživné do rukou matky. Manžel se rozhodl napsat synovi dopis, že nebude výživné posílat matce a ani ve stejné výši. Navíc syn nebydlí u matky, ale u prarodičů. Otázka zní: je možné snížit výživné bez toho, že to řešil soud?

 

     Syn je student vysoké školy, ale nevím, jestli si přivydělává nebo má stipendium. A ani nevím, jestli vůbec studuje, protože se nestýkáme.

 

Děkuji za rady,

JANA

 

O D P O V Ě Ď :

 

Milá Jano,

 

      tak zaprvé - tvůj manžel má podle zákona posílat ode dne zletilosti jeho syna výživné už přímo jemu, tedy na jeho adresu, na jeho jméno. Dále - o výši výživného musí opravdu rozhodnout soud.

 

      Doporučovala bych, aby se tvůj manžel jednoho dne sebral a za synem tedy zajel, snad by se nic tak zlého nestalo - rozhodně by se tímpádem dozvěděl, jakou školu dělá, případně jak prosperuje, jestli má stípko, jestli si přivydělává... atd.

 

      Srdečně zdravím,

d@niela

 

 

Komentáře (24)add feed
Můj bývalý manžel : Ivča
se rozhodl, že pro jistotu nebude na syny posílat výživné vůbec...I bez soudu...A kdo s tím něco dělá a nadělá, nikdo... smilies/wink.gif
říjen 26, 2011 22:22
Ivča : Karlos
Tak minimálně policie s tím něco dělá... smilies/smiley.gif
říjen 27, 2011 09:39
Jana : : mamča
Tak tyhle druhé manželky mám nejradši : "Syn je student vysoké školy, ale nevím, jestli si přivydělává nebo má stipendium. A ani nevím, jestli vůbec studuje, protože se nestýkáme"...

Hlavně aby otec mohl přestat platit na "cizího", že ?
A nedochází Ti, Jano, že ten studující syn nepřestal být synem Tvého manžela, i když je Tvůj manžel s jeho matkou rozveden a z nějakých důvodů se se synem nestýká ?
Manžel by měl být pyšný na syna studujícího VŠ, a nezkoumat, jestli si při studiu náhodou pár korun nepřivydělává, nebo nedej pánbůh nebere prospěchové či sociální stipendium, pokud syn řádně studuje.
Chce se mi z Tebe blejt.
říjen 27, 2011 10:27
jano, naštěstí není možné snížit výživné, aniž by to řešil soud. : Myška
Ať tvůj manžel platí výživné přímo synovi, a ať se trapně nehrdlí o jeho výši. Jak píše mamča, ať je rád, že má syna, který se nefláká a studuje.
říjen 27, 2011 10:32
Karlos : Ivča
Bohužel, nedělá. Když policie zjistí, že ubohý tatínek je v jednom kuse v evidenci úřadu práce(neb se práci vyhýbá jako čert kříži- páč kdyby měl oficiální příjem, exekuce ho hned obere...), sdělí ti, že máš smůlu a trestní oznámení si můžeš strčit za klobouk...A holt si najít druhé zaměstnání, abys ty děti nějak uživila...
říjen 27, 2011 11:29
Klidně mě kamenujte, : jednababi
ale pokud poslední informace zní, že syn studuje VŠ, nemusí už být v reálném čase pravdivá. Aniž bych se chtěla dotknout něčí cti a myslela to konkrétně na tento případ - student může přerušit, odejít ze školy před ukončením - a o ničem z toho neinformovat povinného rodiče, protože v tom lepším případě na to ani nevzpomene nebo má zafixovanou nesprávnou představu "do 26 let".
říjen 27, 2011 12:09
jednababi : mamča
Máš pravdu, předsedo.
Ale tady jde spíš o to, že otec se se synem nestýká (kdo ví, jak dlouho) ani se o něj jinak nezajímá, (že by mu třeba koupil dárek k Vánocům nebo narozeninám), jen platí výživné.
Syn žije u prarodičů, možná si přivydělává při studiu, možná bere nějaké stipendium ? A možná už ani nestuduje.
Jenže tohle by si měli mezi sebou vyřídit otec a syn, a né aby se do toho montovala druhá manželka, pro kterou je ten manželův syn úplně cizí člověk, a JÍ VADÍ, že na něj manžel přispívá soudem určenou částku.
Tak ať si dáma udělá napřed pořádek ve vlastní rodině, manžela postrčí, aby si se synem tyhle věci vyjasnili, a teprve potom ať řeší, jestli platit dál (víc a nebo míň) manželovu synovi.
Promiň, ale mě tihle "tatínkové", co nevědí ani jestli a kde jejich syn žije-nežije, studuje-nestuduje...neskutečně štvou.
říjen 27, 2011 12:40
mamčo, : jednababi
zas ti budu odporovat smilies/grin.gif. A neber to, prosím, jako zastávání se, jen opačnej pohled.
Nevíme, proč se otec se synem nestýká, stejně jako to, proč kluk bydlí u babičky s dědou. Kdoví, třeba táta zájem měl - kdysi. Třeba je vlastní matka spokojená, že je syn z domu a výživné dostává ona. Třeba se druhá žena doopravdy zajímá o to, jestli je nutná cesta práva. Čort znájet.
PS - nějak jsem z dotazu nevyčetla, že by jí to přímo VADILO. Jen se ptá.
říjen 27, 2011 13:57
jednababi : mamča
A věta "je možné snížit výživné bez toho, že to řešil soud?" Ti připadá málo výmluvná ?
smilies/cheesy.gif
říjen 27, 2011 14:14
jednababi : mamča
Jo, a ještě : Už jsi někdy slyšela o případu, že by výživné od otce bylo tak vysoké, že by pokrylo alespoň polovinu nákladů na život (a studium) potomka ?
Já tedy ne, a to znám docela dost rozvedených matek se studujícími dětmi.
Většinou se mají mámy co ohánět, aby to finančně zvládly a děti si všelijak přivydělávají po brigádách, aby mámě tak moc nevisely na krku.
Pokud aspoň trochu pomáhají prarodiče, (třeba tím poskytnutým bydlením) je to bonus pro mámu, ne pro nezajímajícího se otce.
Pochopitelně totéž platí pro otce, kteří mají děti ve své péči, ale to je méně obvyklé.
říjen 27, 2011 14:19
Jak krásnej by byl svět, : Krakonoš
kdyby teda matky při rozvodu vodevzdaly svý ratolesti do péče votců. Aby si to voni sami vyzkoušeli, jaký to je bejt samoživitel. A rozvedená matka by nemusela skušet, jak si musí hledat druhou práci. Měla by fůru volnýho času a jen nějaký ty směšný alíky, pokud vůbec nějaký - my kavalíři alimenty svejm bejvalkám vobvykle vodpouštím z vděčnosti, že nám ty děcka bez tahanic nechaly. Měla by se prostě jako...... rozvedenej chlap! smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
Vivat emancipace a rovnoprávnost! Přece ji všichni chceme, nebo né?

P.S. A mělo by to ještě jednu vobrovskou výhodu - dramatickej nárůst počtu navrátilců k první ženě. Von jenom zlomeček milenek vydejchá každodenní společný soužití s harantama z prvního manželství. smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif
říjen 27, 2011 15:41
skušet = skučet : Krakonoš
(malej slovník krakonošštiny) smilies/wink.gif
říjen 27, 2011 15:42
... : Sandra.
Krakonoši, no ono je otázka kolik z těch otců by děti do své péče opravdu chtělo. Myslím, že naprostá většina by cukla v okamžiku, kdy by matka řekla- a tak víš co, tak si je nech, já si támhle s Pepou vyrobím nějaké další. Jenže to málokterá matka udělá, protože ona každému z těch dětí obětovala příliš mnoho, než aby je jen tak hodila přes palubu. Já vím, tvůj případ je zrovna výjimkasmilies/smiley.gif

Jano, ne, nemůžete si stanovit sami, kolik by se vám líbilo platit. Výživné by mělo jít přímo synovi a jeho výši stanoví soud.
říjen 27, 2011 16:05
Hele Janičko, : alena puntíkovaná
šukala jsi se ženáčem a uhnalas ho. Tak teď buď ráda, že ho máš a nekafrej. Jestli ho to stojí jen pár korun výživného - můžeš mluvit o štěstí. Voni se ty otcové s tím placením rohodně nepředají. Horší by bylo, kdyby ti udělal mimčo a vykašlal se na něj - jako se vykašlal na syna z prvního manželství.
říjen 28, 2011 00:33
aleno, : bb2
jak jsi zase přišla na to, že Jana uhnala ženáče a ten kvůli ní opustil syna? Co když se potkali, když byl dávno rozvedený? jako jsi byla ty, když s tebou začal šukat tvůj druhý manžel.
říjen 28, 2011 02:25
bb2 : mamča
Alena je jak buldozér. smilies/cheesy.gif
I kdyby se Jana se svým manželem potkala až poté, co byl dávno rozveden, brala si ho jako chlapa s minulostí. To, že má syna z předchozího manželství, a že na něj platí výživné, jí určitě neuniklo.
říjen 28, 2011 08:13
mamčo, : bb2
jistě, kdybyste to tu všichni nenapsali přede mnou, přiložila bych taky polínko do ohně:-) ne proto, že se Jana ptá, ono to klidně může být tak, že pátrá manžel a ona chodí číst Kudlanku, a tak se prostě zeptala za něj tady. Ale pro to jak se ptá. Copak až si bude její dítě při studiu přivydělávat pár korun, tak ho odstřihne od výživného a už mu nic nedá?
Tyhle dotazy mi taky vadí, prostě můj muž má nový život se mnou a šmytec, co bylo předtím už není a předchozí děti mají smůlu, teď jsem tu já, případně moje nové mimino.
Ale nasazovat jí psí hlavu je hloupé, nevíme vůbec, co a jak se odehrálo. Tedy, Alena ví..
říjen 28, 2011 12:34
hele bíbí, : alena puntíkovaná
milující a pečující otec by přinejmenším věděl, kde jeho syn bydlí, zda a jask vůbec studuje a určitě by byl schopen se s ním dohodnout kvůli penězům. no a ptá se jeho nynější žena, tak je jasný, že, že jí hlavně vadí jakékoli peníze, které by její muž svému synovi dal...cokoli, co by on svému synovi a potažmo tedy své bývalé rodině dal a o to "okradl" ji a její případné další dítě. Jinak - oba moji manželé měli v době, kdy jsem s nimi začala chodit, už dospělé a výdělečně činné děti a Pokud jim něco dali nebo nedali, tak to mě nezajímalo.A Já jejich děti znala, znám, stýkám se s nimi a vycházela jsem s nimi vždycky dobře. A v životě by mě nezajímalo, jestli a kolik dal ten který mažel svým dětem. Taky bych si nenechala kecat do toho, co a kolik dám svým dětem já. Jinak jsem chtěla říci, že Jana si vzala muže "s minulostí" - tak nechápu, proč je tak překvapená, že on musí živit svý dítě a postrat se o něj. Už to, že pátrá po tom, zda by se dalo výživné snížit bez soudu - to skutečně svědčío jejím ryzím charakteru. Vna zřejmě neví, že i děti jiných matek - než je ona - musí třeba jíst.
říjen 28, 2011 17:02
... : Karlos
Áááá, stará zapšklá A.P. se už z posledního extempore oklepala a začíná do toho zase šít na bomby ! smilies/grin.gif Jen tak dál, bez toho by tu nebyla prdel smilies/grin.gif
říjen 28, 2011 20:13
navíc bíbí - z dopisu je jasné, : alena puntíkovaná
že Janin manžel se svým synem běžně nekomunikuje - troufám si říci, že to byl syn , kdo s otcem přerušil styky -pročpak asi? Děti to takhle dělávají, cítí-li že dotyčný rodič se nezachoval tak úplně košer. A nová žena dotyčného rodiče by se o tyto věci neměla vůbec starat. Jestli otec na své dítě platí, nebo neplatí a kolik ...do toho jí skutečně vůbec nic není. Jí se to netýká...je to "věcné břemeno" se kterým si ho brala. A to, že pátrá po tom, zda se tohoto břemene zbavit, vypovídá o jejím charakteru. Psí hlavu jí nenasazuju - psi jsou k tomuto účelu příliš ušlechtilí...ale servítky si vůči ní rozhodně brát nebudu.
říjen 28, 2011 20:14
Karlosi, : Macesska
že se nestydíš, otírat se takhle o plodnou užitečnou osobu!
říjen 28, 2011 20:27
stejně jako nezapšklý a mladý Karlos : alena puntíkovaná
mám i já na své názory právo a mám právo je vyjádřit...nebo tohle není diskuse?
říjen 28, 2011 20:34
Aleno, : bb2
nevím z čeho jsi vydedukovala, že je Jana minulostí svého muže překvapená a vůbec, kde se vzaly všechny tvé závěry. Jak jsem psala, Jana se může ptát klidně jen proto, že to její muž v současné době řeší a ona chodí číst na Kudlanku, kde se leccos probírá, tak se zeptala tady.
Čímž nevylučuju, že je to sobecká mrcha, co ženáče urvala, opustit syna ho donutila a teď chce to nebohé studující dítě obrat o prachy. Může to tak být, a nemusí - a ty ani já to nevíme.

I milujíc pečující rodič nemusí mít páru, kde se zrovna jeho 20letý potomek potuluje, zda studuje nebo fetuje. To se prostě u odrostlých dětí stane, že o nich rodiče nic nevědí.
říjen 29, 2011 02:32
Bb, : Sinix
je zbytečné jí něco vysvětlovat. Jak to přiznala při svém posledním extempore; ona to stejně nepochopí. Prostě všichni (muži i ženy) jsou vinni, je to jasný a hotovo. A bude to tu trapně omílat pořád dokolečka jako zaseknutá deska, dokud tu bude Kudlanka. (A až Kudlanka jednou třeba skončí, najde si jinou oběť - jiný server...)

Ostatně ty jsi taky určitě urvala nějakého ženáče od rodiny, vzala sis ho a donutila ho, aby se vykašlal na své děti z prvního manželství. A netvrď mi tady, že ne! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 29, 2011 15:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]